בעיית משקל?!

כ ו כ ב 1

New member
בעיית משקל?!

הייתי אצל הרופא שבוע שעבר (טיפת חלב לא עבדו) והוא שקל את עמיתי הוא בן 4.5 חודשים שוקל 6500 (בטיפת חלב בגיל שלושה חודשים הוא שקל 6190 לגובה של 64 ס"מ)לטענתו לפי השקילה הקודמת עמיתי עלה רק 100 גרם בשבוע וזה מאוד לא טוב לכן הוא החליט שעמיתי צריך לקחת תוספות ...ההנקה לא מספיקה לא! אני לא רוצה לתת לעמיתי תוספות חשוב לי מאוד רק להניק אותו ונראה לי שהוא אוכל טוב. פעמים ביום הוא מקבל בקבוק ...שלושה שבועות הוא אכל 220 וירד ל- 150 לשבוע והשבוע הוא התחיל ב- 180 ל- 2 ארוחות בבקבוק(חלב שאוב) האם הרופא צודק ...או כמו שנדמה לי הוא פשוט נגד הנקה מכיוון שמהפעם הראשונה שהייתי אצלו הוא מאוד התפלא ולא כל כך אהב שאני רק מניקה?????????????

תינוקות יונקים מאטים את קצב העליה

במשקל לאחר החודשיים שלושה הראשונים. מה היה משקל הלידה, ומה המשקל הנמוך ביותר? ובגיל חודש, חודשיים, שלושה? הכל מקרה הרופא שלך נכלל בהגדרה של רופא שאינו תומך בהנקה, כי אפילו במקרה המאד לא סביר שפתאום אין מספיק חלב, הרי שהפתרון הוא טיפול בהנקה, ולא שיבוש נוסף של ההנקה על ידי מתן תוספות מלאכותיות. אם תתני פרטים נוספים, אולי אוכל לתת תשובה יותר מוסמכת לגופו של עניין.

כ ו כ ב 1

New member
אני אשמח לתת לך יותר פרטים

משקל הלידה היה 3650 אבל כמובן שמבי"ח הוא יצא פחות בערך 3300 ואח"כ הוא עלה משהו כמו 900 גרם בחודש אם חסר עוד פרטים תגידי לי מה את צריכה עוד. וכמובן תודה על התשובה המהירה

nngr

New member
בהצלחה

אני לא רופאה ולא יועצת הנקה, אבל מניסיוני האישי אין טעם להפסיק את ההנקה. (את יכולה לקרוא בפורום הנקה את סיפור ההנקה של אלון). כדאי לך לנסות לשלב בקבוק שאוב ולא להפסיק בשום פנים ואופן להניק.

כ ו כ ב 1

New member
להפסיק להניק בטוח שלא

אין סיכוי שאני הפסיק גם אני וגם עמית "מכורים" לזה.....ובמשך היום המטפלת נותנת לו בקבוק שאוב פעמים עד שאני מגיעה מהעבודה. העניין הוא ששבועיים הוא שתה 220 ואח"כ שבוע שעבר כל השבוע הוא ירד לבד ל- 150 אז עכשיו אנחנו מנסות להעלות לו את הכמות אתמול הוא שתה 170 וזה מה שהוא רוצה......נראה מה יהיה...תודה על ההתייחסות

The only thing you have to change

is the doctor!! Your baby['s weight gain is fine, and the fact that he gained so much in the first 3 months and now has slowed the rate of gain is totally normal. I am sure that Dr. Leibovitch would agree with me on that one. Don't do anything with force. I am glad to hear that everything is working out with your return to work!!​

justmom

New member
תרגום: הדבר היחיד שאת צריכה להחליף

הוא את הרופא! העלייה במשקל של תינוקך בסדר גמור, והעובדה שעלה כל-כך הרבה בשלושת החודשים הראשונים וכעת האט את קצב העליה היא נרמלית לגמרי. אני בטוחה שדר' ליבוביץ' תסכים איתי על כך. אל תעשי שום דבר בכוח. אני שמחה לשמוע שהכול מסתדר עם החזרה שלך לעבודה.

כפי שאסתר כתבה - הכל בסדר

העליה במשקל סבירה לחלוטין - הוא הרי כבר כמעט הכפיל את משקל הלידה שלו. אם הוא בריא, מרוצה והכל טוב - אני לא רואה כל סיבה להוסיף משהו. אני כמובן מסייגת את דברי, כי כופאה אחראית אני לא יכולה להגיד "הכל בסדר" בלי לבדוק את התינוק, אך לפחות לפי הנתונים שיש לי - הכל מצוין. תמשיכו ככה!

למעלה