בעיית יציבה

בעיית יציבה

אני בת 33 ומגיל ילדות צעיר יש לי בעיה ביציבה. אני פשוט הולכת בצורה כפופה, כאשר האגן נוטה קדימה בצורה מוגזמת והכתפיים כפופות לפנים, מעין יציבה של "גורילה" אם אפשר לקרוא לזה ככה... ואני מתרגלת יוגה ועושה פעילות גופנית אבל עדיין המצב נשאר כמו שהוא. האמת שרוב הזמן אני גם לא מודעת לכך, רק אחרי שמעירים לי על כך או שאני רואה את עצמי בתמונות שאני מצולמת בהן. מה מומלץ לעשות כדי לשפר את המצב באמת?

alexanderdagan

New member
יציבה

שלום נטע. את ענית בעצמך,על מה שניתן לעשות. כל העיניין הוא מודעות וערנות כל הזמן! לתירגולים שלך ,כדאי שתישקלי להוסיף הדרכה בשיטת אלכסנדר. הכל בנחת. אלכסנדר דגן N.D

ינוקא1

New member
טווינא וצ'י גונג.

היתה לי בעבר בעיית יציבה , תרגול עמידות של צ'י גונג שיפר אותה מאוד. גם טווינא זה נהדר.

ינוקא1

New member
נ.ב.

הכתפיים הללו שאת מתארת אופייניות לשחייני חזה . . . כנראה כשהיית קטנה תרגלת את זה הרבה. ואני ממליץ לך מאוד לתרגל "עמידות" של צ'י גונג. זה קשה וזה "משעמם , אבל זה ממש יפתור את הבעיה אם תקדישי לזה זמן כל יום. בקשר ליוגה , אם את מורה ליוגה (כמו שכתוב בכרטיס) אני מאמין שאת מודעת לזה , יש צורך בזהירות עם תנוחות מסוימות כמו עמידות ראש למינהן שלא יחריפו את המצב.

תודה על התגובות

לגבי שחיה, אני לא זוכרת שתרגלתי את זה הרבה בתור ילדה, שחיתי אמנם, אבל לא יותר מכל ילד/ה אחרים, כך שלא נראה לי שזאת הבעיה. אני נוטה לקשור את זה יותר לתכונות אופי, תמיד הייתי ביישנית וסגורה וזה התבטא ומתבטא גם בגוף. דווקא אחרי שחיה או תרגול יוגה או כל פעילות גופנית אחרת אני מרגישה הרבה יותר טוב ופתאום מרגישה זקיפות כזאת שבאה באופן טבעי, אבל זה נעלם זמן קצר אחר כך.

ינוקא1

New member
אוקי , העלית כאן עוד משהו

שאולי היה צריך להיות הנושא הראשי. "תמיד הייתי ביישנית וסגורה וזה התבטא ומתבטא גם בגוף". אז אני ממליץ על טיפול משולב - פיזי + רגשי. אני אישית עושה טיפולים כאלו , ויש עוד שיטות כמו שיטתה של גרדה בויסן , ושיטות נוספות שמטרתן היא איתור החסימות הרגשיות בגוף ופתיחה שלהן. מהנסיון שלי , גם כשפותחים חסימות רגשיות בגוף , אם לא מבצעים גם עבודה מנטלית שמשחררת את המחשבות \ האמונות \ הפחדים שגרמו אותם החסימות יחזרו. לכן אני מאוד ממליץ על טיפול "משולב".

אסתי123

New member
אכן ברפואה הוליסטית הנפש מתבטאת חד משמעית

בגוף. אני מציעה לך לעבור טיפול קינסיולוגי שיזהה את הגורם הראשוני לחוסר בזקיפות קומה ויטפל בו.. החוסר הזה בא לביטוי גופני בגב אך זהו רובד מאוד מסויים, יש לו ביטויים נוספים בלי ספק. לטיפול בגורם לו יהיו השלכות לא רק גופניות גרידא. בהצלחה ושבת שלום לכולם.

0 אור 0

New member
גם ביוגה עצמה וגם בשיטות תנועה אחרות

יש אפשרות לתרגל בצורה "סטנדרטית" ויש אפשרות לעבוד על מודעות לגוף, לתנועה וליציבה. אני מציעה למנף את העובדה שאת עושה יוגה ולנסות להיעזר בהדרכה אישית של מורה יוגה שעובד בסוג זה של עבודה ויכוון אותך לעבודה על שיפור היציבה.

למעלה