בעיית טעינה (?) KLE500

minor king

New member
בעיית טעינה (?) KLE500

לפני כמה ימים ניסיתי להניע את האופנוע בבוקר ללא הצלחה.
נתן כמה פרפורים ואח"כ לא היה לו מספיק כוח להתנעה.

פירקתי את המצבר ולקחתי לטעינה במוסך.

לטענת המוסכניק המצבר נטען בצורה מצויינת וכפי הנראה לא שם הבעיה.

קיבלתי דיאגנוזה שנעה בין וסת טעינה לבין אלטרנטור, כאשר ההשערה היא שמדובר כנראה בווסת.

לאלו שמתכוונים להפנות אותי למוסך אכתוב מראש כי אני לא מתכוון לטפל במוסך ההוא אבל מעוניין להבין קצת יותר לעומק את הנושא.

כיצד ניתן לדעת האם מדובר באמת בווסת הטעינה או האלטרנטור?

בהנחה שאכן מדובר בווסת, אני מניח שאזמין מחו"ל, אבל בחיפוש מהיר באיביי מצאתי מחירים שנעים בין 19 פאונד ל90 פאונד.

קצת מוזר הפרש כזה במחירים.

אשמח למישהו שישפוך אור על הנושא.

תמדוד מתח על הקטבים בזמן שהמנוע על 3000 סל"ד בערך

אמור להיות בסביבות 14 וולט

minor king

New member
תודה אבל לא מובן

צא מנקודת הנחה שאני הדיוט יחסית בתחום.

מחברים מד מתח על שני הקטבים של המצבר

מכוונים את מד המתח למתח ישר וסקלה מתאימה, מניעים ומחזיקים את המנוע על 3000 סלד ואז בודקים את המתח

minor king

New member
הבדיקה הנ"ל תיתן לי מושג לגבי המצבר עצמו

אבל לא לתקינות פעולת הווסת או האלטרנטור.
או שאני טועה?

rusti james

New member
לא אלטרנטור אלא סלילים

הבדיקה שהומלצה לך (כאשר המנוע פועל) תתן אנדיקציה לגבי טעינה שמייצרים הסלילים.
אותה בדיקה כאשר המנוע מכובה תראה 12V שזה המתח של המצבר.
&nbsp
הבנתי מדבריך שאין לך ידע בנושא והיות וחשמל רכב זה לא כ"כ פשוט להדיוט אולי עדיף כן לפנות לבעל מקצוע...
אם לא למוסך שהיית בו אז לאחר.
מאיזה אזור בארץ אתה? אולי נוכל להמליץ לך על מוסך טוב.
&nbsp

minor king

New member
הבנתי. לגבי מוסך, אני מניח שמתישהו אפנה למוסך

לטפל בזה, כרגע פשוט מעניין אותי ללמוד יותר על הנושא.

אם הבנתי את ההודעה האחרונה שלך, בהנחה ואקבל ערך תקין בבדיקת הסלילים, הבא בתור הוא בעצם הווסת?

כיצד ניתן לבדוק האם הוא מתפקד בצורה תקינה?

ותודה על הסבלנות.

gsxr77

New member
שתי אופציות לפניך

1. פניה למוסך ותשאול המוסכניק תוך כדי תיקון התקלה
2. google it

במקומך הייתי בוחר בראשונה

minor king

New member
יש עוד אופציות

שבאחת מהן בחרתי והיא לשאול בפורום אופנועים הסברים על מערכות האופנוע שלי.

gsxr77

New member
לא עבורך

כיוון שעם כל הכבוד, הידע שלך שואף לאפס במכונאות/חשמלאות. על כן אני מקביל את הדבר לאדם שרוצה ללמוד רכיבה ואין לו שום ידע מקדים בכך. כידוע לך לא לומדים רכיבה בהתכתבות.
הסיכון שתפגע במערכת שעוד תקינה הוא גבוה ועלול לעלות לך בלא מעט כסף, על כן בכדי למנוע תיקונים מיותרים, גש למוסך.
לאחר אבחון התקלה, תוכל אם תרצה, לרכוש את החלפים בחו"ל בכדי לקזז מעט בעלויות. מנגד, הדבר ישבית את הרכב למשך תקופה ארוכה מאוד כך שתצטרך לבצע בדיקת כדאיות בנושא.
בהצלחה!

minor king

New member
אני מודה לך על הנחרצות, אבל כנראה לא הבנת את

מהות השרשור.

ברשותך, אחכה לאחרים שיחכימו אותי.

biker34

New member
לא מדע טילים...את הבדיקה הראשונית ניתן לבצע בקלות

משתמשים ברב מודד/DVM/AVO - שמות שונים לאותו מכשיר, כדי לוודא מהו המתח על גבי הדקי המצבר.
את המודד מכוונים למדידת DC...ישנם מכשירים בהן ישנן סקאלות - וודא כי אתה נמצא בתחום של מעל 12V (לדוגמא יהיה רשום 20V).
שמים את ההדק החיובי של המודד על ההדק החיובי של המצבר (לרוב בצבע אדום) ואת ההדק השלילי של המודד על ההדק השלילי של המצבר (לרוב בצבע שחור).
לפני הנעה צריך לקרוא כ 12V.
לאחר הנעה ובסל"ד של 3000-4000 צריך לקרוא 13V-14V במצב תקין (יש טעינה). קריאה נמוכה מזה אולי תצביע על טעינה שאיננה תקינה.
תתחיל בניסוי הפשוט ואם יהיו לך שאלות נוספות תתייעץ שנית.
&nbsp
&nbsp
&nbsp

menyroth1

New member
סבלתי מהתופעה אצלי באופנוע תקופה של כחודש

כאשר אתה שם את המולטיטסטר על הקטבים בסל"ד של כ 3000 . הוא אמור להראות לך כ 13.5-14.2 וולט .
אם לא מגיע לערך שהוא טעינה אתה יכול רק באמצעות ניסוי וטעיה לדעת האם מדובר בסליל שרוף או לחלופין בווסת . רק על ידי החלפת הווסת (שעולה הרבה הרבה הרבה פפלים שרצוי שיישארו אצלך בכיס ולא אצל אף אחד אחר ) אתה מגלה שעדיין אין לך טעינה מספקת ורק אז אתה יודע שהסליל שרוף .
לאחר הרבה מאוד טירטורים וניסויים וטעיות (יקרות ) ב DL650 ליפוף סליל עלה כ 800 שקלים . ( סליל חדש אתה לא רוצה לשמוע כמה עולה ) ווסת טעינה עולה כ 1200 שקלים למשומש ( על חדש אתה לא רוצה לשמוע כמה עולה ) . אני נאלצתי להחליף את שניהם אחרי שנשרפו

rusti james

New member
יש עוד בדיקות בכדי להמשיך לאבחן

&nbsp
ראשית, צודקים מני והgsxr77.
&nbsp
שנית,
אחרי שמצאת ערך לא תקין על הדקי המצבר בזמן פעולה, מנתקים את מחבר הווסת ומודדים את מתח הסלילים עצמם.
AC 3ph ! לא כמו המדידה אחרי הווסת., כן? .
אם הסלילים נותנים מתח תקין לפי הערכים בספר הרכב, יש לבדוק ווסת אחר ותקין.
אם לא, זה כבר לפרק מכסה אחד מצידי המנוע (שם זה מראש פתיחה, אטמים וסגירה. גם אם הכל תקין... והבעיה בכלל במחבר ולא בסלילים...).
&nbsp
ובכלל, הרבה מידע יש בספר היצרן לרכב ומי שחפץ לטפל בעצמו - טוב יעשה אם יבדוק תחילה ערכים תקינים לפני פירוק או החלפה!
&nbsp

&nbsp
&nbsp

למעלה