בעיית טעינה KLE500 - המשך

minor king

New member
בעיית טעינה KLE500 - המשך

בהמשך לשאלה הזו

לאחר פתיחה מסתבר שאחד המגנטים התפרק ונטחן.

בארץ דורשים על החלק הזה הון קטן.
האופציה המועדפת, להזמין מחו"ל רוטור מתאים.

מאחר ואני לא מעוניין להשבית את האופנוע עד שהחלק יגיע, חשבתי על פתרון זמני - בסוף כל יום לפרק את המצבר ולהטעין אותו במלואו.

כמה נזק אם בכלל יכול להגרם מרכיבה ללא טעינה במשך שבוע-שבועיים, בהנחה שאני מחליף בעצם את תפקיד הטעינה ע"י טעינה חיצונית בסופו של כל יום?

אם לא היתה חובת רכיבה עם אורות דולקים כנראה שלא היתה בעיה

אני מניח ששתי הנעות המצבר מחזיק.
כיוון שיש חובת הדלקת אורות יש מצב שמתי שהוא לא תוכל לרכב

minor king

New member
שוב, בסופו של כל יום אני אטעין את המצבר מחדש

אני מניח שרכיבה של 20 דקות לכל כיוון לא תרוקן את המצבר לחלוטין, כך שעם אורות אני עדיין ארכב.

השאלה היא האם יכול להגרם נזק אחר לאי אילו מערכות באופנוע?

40 דקות בכל יום בלי טעינה ואורות דולקים

תעשה ניסוי פשוט
תפעיל את האורות נגיד לחצי שעה בבית בלי להדליק את האופנוע ותראה מה נשאר מהמצבר ואם בכלל מניע
זה ידמה לך את הדרך הלוך.
תמשיך להשאיר את האור עוד חצי שעה ותראה איך תגיע הביתה
מעבר לכך אני לא חושב שיכול להגרם נזק לאופנוע
&nbsp
בכוונה הוספתי עוד 10 דקות כי בנסיעה המנוע צורך עוד טיפה ואני מניח שאתה לוחץ על הברקסים מידי פעם
&nbsp
אני גם לא יודע מה זה יעולל למצבר

האם יש איזושהי טעינה?

לדעתי, להוציא את הויברציות של מגנטו לא מאוזן, לא אמורה להיות יותר מידי בעיה עם זה.
פשוט מתח הטעינה יתקבל רק בסל"דים גבוהים יותר כשהסלילים יצליחו להוציא מספיק מתח בשביל הווסת.
&nbsp
אבל זו לא דעה מוסמכת.
הערכה בלבד.
&nbsp
מצד שני, אני לא יכול להגיד לך אם וכמה נזק יכול מגנטו לא מאוזן לגרום למייסבים ולציר של המנוע.
קח גם את האופציה הזאת בחשבון.
&nbsp
וקודם כל(אם עוד לא עשית), תחליף שמן ופילטר שלא ישארו רסיסי מגנטו במנוע.
&nbsp
אגב, יש מקומות שיכולים להדביק לך מגנט חדש על הרוטור הנוכחי. אני יודע שהם קיימים אבל לא מכיר ספציפית אחד כזה.
שווה חיפוש.

gsxr77

New member
רכבתי כך מספר שבועות

עם טעינת מצבר כל 3 ימים לערך. לומר לך שהייתי חוזר על כך, לא ולא.
כאשר פורק הרוטור לאחר כמעט חודש ימים, כמות הגרדים שהיתה במנוע הדהימה אותי. עד היום אינני יודע כיצד לא נטחן המנוע למוות - כנראה בזכות מסנן השמן, והמון המון מזל.
ניתן לבצע את האמור אך הסיכון לא קטן, אתה יכול לבדוק את מחירי איביי לעומת מטרו, אם ההפרש כה גדול, תרכוש מחו"ל אך תשבית את האופנוע עד לאחר התיקון.
שבועיים אגב, נראה לי אופטימי מאוד, משלוח פנימי בניו-יורק לקח בהזמנה שלי שבוע ימים. קח בחשבון שלא לכל החנויות יש במלאי רוטור כזה, ורובם מזמינים אותו מהחברה לפני השילוח לכתובת שתתן.
אגב, מי עלה על הבעיה?

אמיר645

New member
רכבתי ככה על ויראגו 500 במשך שבוע

עד שתפסתי לעצמי כמה שעות וליפפתי לעצמי אלטרנטור חדש.
לא היה אידיאלי, ולעיתים המנוע כבה ממש בכניסה לרחוב שלי.
לא שמתי לב לנזקים במערכות האחרות.

למעלה