בעיית טחב בדירה

UrbanSpaceman

New member
בעיית טחב בדירה

שלום לכולם! נתקלתי בבעיית טחב קשה בדירה (השכורה) בה אני גר. מתחילת עונת הגשמים התחיל להצטבר עובש על הקירות החיצוניים של הדירה, הקירות התחילו להשחיר. הבעיה החמורה ביותר היתה בחדר שינה, שהוא גם חדר בטחון (אולי זה פרט חשוב). אמרו לי שכדאי לנקות את הקירות עם אקונומיקה, ולאחר שהגשמים ייפסקו - לצבוע בצבע מיוחד העמיד בפני לחות. יכולתי לחיות עם זה, אך לאחרונה הבעיה החמירה - הטחב הגיע גם לקירות הפנימיים, הדברים בארונות הקיר (הצמודים לקיר הרחוק מהחלון) התחילו להסריח והתכסו בעובש. כשהתלוננתי לבעלי הדירה, הם טענו שהכל בגלל שלא אווררנו מספיק את הדירה, שזה לעולם לא קרה קודם, שהם לא מתכוונים לתקן שום דבר וכו'. מה שהם אומרים נשמע לי מופרך, אך אין לי מספיק ידע בתחום. האם מישהו יכול לומר לי מה יכולה להיות הסיבה למצב הזה? האם זה באמת יכול להיות בגלל חוסר אוורור? ומה ניתן לעשות? תודה רבה!

avrora

New member
בבקשה עיזרו לי!!!!

אני לא יודע איך לפתור את הבעיה הזו!!!

0 אור 0

New member
אין לי ידע אבל

לא נשמע הגיוני בכלל שיוצר טחב ועובש בחדרים שאינם מקלחת או מטבח - אלו חדרים שאין בהם לחות מיוחדת. צריך להביא בעלי מקצוע כדי לבדוק בכמה כיוונים: חדירת מים מבחוץ פיצוץ בצנרת בתוך הקירות -- עד שלא מתקנים את הליקוי, באמת מה שניתן לעשות זה לנקות עם אקונומיקה, לאוורר הרבה ולייבש (יש חומרים סופגי לחות שניתן להשיג בהוס סנטר ואייס ודומיהן - ואפשר להניח בארון )

avrumi

New member
טחב

צודקים בעלי הדירה הטחב נוצר בזמן החורף מחוסר איוורור כנראה,עם אין סימני רטיבות על הקירות זו הסיבה לרוב ובמיוחד עם זה מתחיל לטייל בקירות פנים הבית.יש לנקות את הקירות באקונומיקה,ולפתוח חלונות לאוורר.

avrora

New member
שאלה נוספת

אין שום מע' אוורור מובנת\כללית בבית? עד עכשיו אני לא ידעתי שאוורור - זו פעולה הכרחית. ומה עושים אם גם ככה בבית מאד קר בחורף ויש לנו חתול שלא יפספס את ההזדמנות לצאת דרך חלון פתוח? אין פתרון אחר? אני יכולה להבין שאי אוורור מחמיר את הבעיה הקיימת, אבל להיות סיבה עיקרית לכך?!

0 אור 0

New member
אז ככה

1. אוורור: אני בדרך כלל יוצאת אחרונה בבוקר מהבית ואז אני פותחת את כל החלונות, ומי שקר לו ראשון סוגר - זה בדרך כלל נותן כמה שעות טובות בהן כל הבית פתוח לרווחה. בקיץ אנחנו עושים בדיוק להיפך - פותחים בלילה את כל החלונות, ובבוקר סוגרים את התריסים בצד השמש שהבית לא יתחמם. אם יש לכם בבית תינוק או מישהו חולה שלא יוצאים בכלל מהבית, אז אפשר לחמם כל פעם חדר אחד, שבו יהיה התינוק, ובינתיים לאוורר את שאר החדרים. 2. חימום: שיטות החימום המקובלות בדרך כלל דוקא מאד מייבשות - גם מזגן וגם תנור או רדיאטור, לכן מאד מוזר שהבית טחוב ... דרך אגב, שיטה מאד יעילה (אבל יקרה להחריד) לייבש קיר לח היא על ידי מפזר חום שמכוון אליו - אנחנו השתמשנו בזה כדי לייבש נעליים שנפלו לשלוליות, וזה הכי יעיל. ובכל זאת, שווה להביא בעל מקצוע שיבדוק נזילות ודליפות.

בדרך כלל הסיבה היא עיבוי

בבתים ישנים הקירות אינם מבודדים היטב ולכן בחורף הם קרים למדי. על הקירות הקרים נוצר עיבוי בצורת טיפות מים. אחרי כמה ימים שהקיר לח מתחיל להתפתח טחב. אוורור עוזר בשתי צורות: 1) טמפרטורת הבית קרובה לטמפרטורת החוץ אין עיבוי 2) הרוח עוזרת לאדות את הלחות שנוצרה. תיקון יסודי של הבעיה הוא שיפור הבידוד הטרמי של הקירות. אין סיכוי שבעלי הבית יעשו את זה ולכן מוצע לכם: 1) לאוורר מדי פעם 2) פעם ביום לספוג את כל הלחות מהקירות בעזרת סמרטוט 3) שתוכלו תעברו דירה

fireman

New member
בהחלט סיבה עיקרית....

הייתי ממליץ לשים את החתול בכלוב סגור כאשר אתם רוצים לאוורר את הבית...כך אין סיכוי שיברח איוורור הבית הוא הכרחי ביותר. מערכת אוורור מובנית לא מונהגת כסטנדרט בבנייני מגורים כיום (למרות שלפני 30 שנה עוד היו עושים שימוש בפירים שכאלו) היום פירי איוורור בונים בד"כ בבתי מלון בכדי לאוורר את חדרי השירותים והאמבטיות שבד"כ אינן חולקות קיר מעטפת ואין בהם איוורור טבעי.

sdanav

New member
יש לי בדיוק את אותה בעיה

ואני מאוורת את הדירה רק כשמישהו בדירה נמצא בה שזה בערב ובסופ"ש חוץ מזה אני נועלת את הבית כמעט לגמרי , חוץ מהחלון במקלחת והשירותים וחלון קטן במטבח - שמהם אין סכנת פריצה. נפלת על בעל בית קמצן ובעייתי , מחר בדיוק באים לטפל לי בבעיה ( 900 שקל עבודה - קילוף קירות + צבע שמתאים לטיפול בעובש ) וזה רק בשירותים מקלחת ומטבח. לגבי חדר השינה , גם לי יש בעיה , אבל זו בעיה אחרת , הרטיבות נמצאת בקיר שיש בו חלון הזזה וכל המיים נכנסים שם , כך שגם כמה בלטות שקעו בדיוק באותו אזור - אולי זו גם הבעיה שלך. אני טיפלתי בבעיה האסטית עם אקנומיקה - אבל עדיין לא הכל יורד וגם אח"כ הבית חייב להיות מאוורר מהריח יותר מתמיד. אתה חייב לדרוש מבעל הבית שיממן את ההוצאה ! זה באחריותו.

למעלה