בעיית חשמל קטמ 640

  • פותח הנושא 625k
  • פורסם בתאריך

625k

New member
בעיית חשמל קטמ 640

האופנוע מסרב להניע ללא מצבר בעזרת הקיק. אם אני מניע את האופנוע בעזרת הסטרטר עם מצבר הכל תקין אבל אם אני מנתק את המצבר האופנוע נכבה וכאמור לא מניע ללא מצבר. האם זה תקין? האם הקבל אמור לשמור את אפשרות הנסיעה ללא מצבר?
 

625k

New member
בוקר טוב

מה קורה? כולם מכרו והזמינו 690 אצל הכרוב... יום טוב
 

shayvilk

New member
לדעתי המצבר פשוט סוגר מעגל...

גם כשהוא ריק, עור מוליך את הזרם ברגע שהוא איננו, המעגל לא סגור ומערכת החשמל לא "סוגרת" מעגל ולכן אין אפשרות להניע. זאת השערה ללא הכרות מעמיקה עם מערכת החשמל... צריך לבדוק אילו שינויים צריך לעשות כדי להוריד את המצבר. המלצה, שאל גם בפורום שטח.
 

625k

New member
כדי להסיר ספק - יש קבל באופנוע

ולאחר בדיקה זה אותו קבל של המודלים המוקדמים יותר ז"א 10000 25V וכאן השאלה שלי: האם ב-640 ויתרו על מערכות מקבילות ז"א ללא מצבר יכול לנסוע או שללא מצבר פשוט אין אפשרות להניע והקיק נועד לזמן שהמצבר עייף אבל קיים? תודה
 

shayvilk

New member
קיבלת את התשובה מפוכי...

הקבל הרגיל נשאר אך בדגמים בעלי מצבר כנראה שהמצבר משמש גם לסגירת מעגל. בלי המצבר יש נתק במערכת החשמלית. לא ניצן סתם כך לקצר את החוטים וצרים במקום המצבר להוסיף את הקבל שפוכי ציין.
 
למעלה