בעיית חום

happy

New member
בעיית חום

הבית שלנו הוא עם גג שטוח (לא רעפים) בקומה השניה חם מאוד מאוד מאוד. כל היום אפילו בבוקר. יש לנו דלת יציאה לגג מזכוכית וגם יש לנו חלון שלא נפתח (ליופי
אני חושבת שזה נקרא Light Sky).איך אפשר לבודד את הגג
הגיוני לי מאוד שחלק מהחום הוא בגלל הדלת זכוכית שעל הגג שפונה לצד צפון ולכן מהצהריים יש בה המון שמש שמחממת את כל הבית ובמיוחד את הקומה השני. והחלון זכוכית הוא פונה לצד דרום שמחמם את הבית בבוקר.
איך אפשר לקרר את הקומה העליונה. לפתוח מזגנים כל הזמן זה לא פתרון. תודה רבה

Z ליאור

New member
בדקי את האפשרות של...

ביצוע יריעות גאוטכניות ועליהם חצץ (אני לא מומחה ולא בתחום אך חבר שלי עשה משהו דומה ועובד נהדר )

happy

New member
מי עושה דבר כזה?

יש בעל מקצוע שזה התפקיד שלו? אשמח לשמוע.

פיטנגו4

New member
אל תצחקי

בגינה עושה את זה הפועל של הקבלן... זו לא בדיוק "עבודה מקצועית" זה יותר "עבודה שחורה" פורשים יריעה גיאוטכנית, מפזרים מעליה חצץ בעזרת את. צריך שהחצץ יגיע לגג (עם מנוף). לחלופין: צביעה בחומר לבן המיועד לגגות מורידה את הטמפרטורה באופן מידי. מניסיון. גם לזה לא צריך "מקצוען". שופכים דלי של צבע, ומפזרים בעזרת מטאטא.

happy

New member
אני לא צוחקת בכלל

באמת שלא. אני בחורה צינית אבל רצינית
. הבעל טוען שהגג צבוע בלבן (אני גם הצעתי לצבוע את הגג בלבן). אני אעלה מחר לגג ואבדוק במו עיני. אבדוק לגבי החצץ. איפה קונים יריעה גיאוטכנית

goanin

New member
נכנסתי לפורום כדי לדבר *בדיוק* על זה

לנו יש גג בטון בלי בט-קל, ויש חשש שהבידוד שלו לוקה בחסר. הפתרון שאני חשבתי עליו הוא לפזק לוחות קלקר ולכסות הכל, ואז לשים חול ולרצף. מה דעתכם?

צימעס

New member
אפשר שכבה של פוליאוריתן מוקצף.

לוודא שעשוי טוב, ככה שהמים מתנקזים לפתחי המרזבים.

בינא

Member
אסור פוליאוריתן מוקצף - זה יהיה אסון !!!

חכמי משרד השיכון חשבו לפתור בהתזת פוליאוריתן מוקצף על הגגות של ה"אשקוביות" (מבנים יבילים מבטון) שהעלו במאות לרמת הגולן בשנות ה-70. הפוליאוריתן בודד בקיץ אבל הפך לספוג עקב התפוררותו ושריפתו בשמש הקייצית, למרות "צבע אוטם" ששמו עליו. בחורף הוא הפך לספוג, המרזבים נסתמו והגגות הפכו לאמבטיות שהחדירו לחות ובעקבותיה עובש שגרם לאנשים לעזוב את הבתים ובנוסף לזה נזילות בלי סוף. הפיתרון נמצא כשכיסו את כל ה"אשקוביות" בגגות אסבסט...שעפו ברוח של הגולן בחורף שלאחר מכן - הכל במימון משרד השיכון, בניה כפרית. הפיתרון הנכון הגיע מרכז בניה צעיר שהחליט יחד עם המסגר הבכיר בקיבוצו ליצור גג נוסף מעל הגג הקיים עם קונסטרוקציה מפלדה שהייתה מורמת בשפוע של 5% מהגג ועליה פח איסכורית מרובה גלים בעובי מתאים לעמידה ברוחות הגולן החזקות... הפיתרון הזה מחזיק עד היום והגגות הפסיקו להתחמם בקיץ.

פנסטרה

New member
מה שהצעת זה רק הצללה

גג הפוך זה יהיה אפקטיבי הרבה יותר וזול בהרבה.

binabeetz

New member
בעיית חום

הצללה על הפתחים - פרגולות או צמחיה ישפרו מאוד, בנוסף לדאוג לזרימה של אוויר בחלל החדר ע"י חלון בחלק הגבוה של החדר לשיחרור אוויר חם ורצוי גם חלון בחלק הנמוך לכניסה של אויר. מאוורר תקרה פשוט גם יכול לעזור לסרקולציה, תחשבו גם על ה חלון בגג אם הוא תורם או רק מכניס חום, צריך לחשוב על דרך להצליל גם אותו בהצלחה ,

פנסטרה

New member
הפיתרון המקצועי הוא גג הפוך

יש בטון עם שיפועים ועליו איטום ביריעות ביטומניות - נכון? על האיטום מניחים לוחות קלקר מיוחד לגג הפוך (תוצרת פוליביד או עין כרמל - להשיג בחנויות חומרי בניין) או רונדופן עובי 3 ס"מ של פוליביד. על הקלקר בד גיאוטכני ועליו חצץ פוליה גדול בגודל אחיד או חלוקי נחל. לבידוד חלונות - חלונות פולימרים עם זיגוג כפול 4-16-4 וציפוי LOW-E + הצללות תריסים או צלון פנימי בזכוכית. סקיי לייט מבודד + הצללה, הוא חלון מעולה להוצאת חום, בתנאי כמובן שהוא נפתח! ובצד צפון לעולם אין שמש, אלא אם אתם באוסטרליה.

למעלה