בעיית זיכרון

atoo

New member
בעיית זיכרון

לאחרונה קופצת לי לעיתים הודעה על בעיית זיכרון, למרות שכ-40 עד 50 אחוז ממנו עדיין פנויים... לפעמים אפילו תוכנה שאני עובדת איתה, נסגרת כתוצאה מכך. התקנתי תוכנה שמרוקנת "זבל" אבל לא היתה לה הרבה עבודה... היה לי גם מקרה שראיתי שאחוז המקום הפנוי צנח ל- 24%, עשיתי SR והוא חזר מיד ל-50% ?! מה יכולה להיות הבעיה ? מה אני עושה ? תודה מראש לעונים.

BravoMan

Active member
למה באחוזים?

40 - 50 אחוז לא אומר כלום. דוגמא: לIPAQ 1710 הישן והטוב שלי נותרו כ 12MB זכרון סך הכל וזה לאחר שהעפתי כל מה שאפשר, אפילו את קבצי הממשק העברי. מתוכם לפחות 1MB הוא חייב לשמור לאיחסון (מכשיר 2003) כך ש50 זכרון בשבילו זה 5.5MB . יש תוכנות שלהן זה פשוט לא מספיק. איזה מכשיר יש לך, וכמה זכרון (בMB) יש בתוכניות? מה מותקן על המכשיר? אם יש תוכנת אנטי ווירוס או הרבה תוכנות שירות שרצות ברקע (אפילו מקלדות שונות למיניהן) יתכן שזה משתופס את הזכרון. כמוכן מה התוכנה שנסגרה לך בעמצא? יתכן שניסית לפתוח איתה קובץ גדול מידי? בכל אופן יש תוכנה שנקראת MEMAID והיא יודעת לעשות סדר בזכרון, אבל יש להזהר כשמשתמשים באופציות היותר מתקדמות שלה.

atoo

New member
תודה והשלמת פרטים

א. המכשיר MIO 180 ב. 50% = 30M ג. אכן סגרתי את כל התוכניות ברקע. אז אם הבנתי נכון, פשוט יש תוכניות ספציפיות שזה לא מספיק להן ולמעשה אין פה כל בעיה "מיוחדת".

BravoMan

Active member
נכון אין שום בעיה ולהלן הפירוט:

למכשיר הזה יש 64MB RAM. כשכותבים 64 מתכוונים למעשה למשהוא כמו 55 בגלל שחישוב היחידות טיפה שונה (לא נכנס לחישוב בינארי). יש לקחת בחשבון שמערכת הפעלה + עברית לוקחות לכל הפחות 15MB בעופן קבוע ובגלל שזו מערכת WM 2003 הRAM גם מחולק לאיחסון ותוכניות. גם בהנחה שלא התקנת כלום לזכרון הראשי המערכת עדיין תנסה לשמור בערך חצי מהRAM הפנוי לאיחסון ותשנה את הכמות דינמית אם תוכנות יזדקקו ליותר זכרון ריצה. 30MB זה מצב טוב, אולי אפילו טוב מאוד למכשיר הזה.

למעלה