בעיית זיכרון באייפון 5

Avis1964

Member
בעיית זיכרון באייפון 5

מתוך 16 ג'יגה נותרו לי 455 מ"ב פנויים בשל כך אני מסיק שנגרמת האטה בפעילות האייפון
הגדרות--כללי--שימוש
שמתי לב שאפליקציית פייסבוק תופסת נפח זיכרון של כמעט 2 ג'יגה בעוד גודל היישום היא בסך הכל כמה עשרות מ"ב. אז למה האפליקציה תופסת נפח כל כך גדול (כתוב על השאר מסמכים ונתונים) והאם ניתן להסיר את האפליקציה מהאייפון ולהתקין מחדש האם הנפח שתפס כאמור 2 ג'יגה ייתפנה מהאייפון ? האם הסרה והתקנה מחדש לא תגרום לשיבוש בהפעלת היישום ?
כך גם אפליקציית אינסטגרם האם גם לה נכון לעשות כן ?
תודה למשיבים

AYELET1

New member
הסרה והתקנה עשויות לפתור את הבעיה, אך לפני כן:

איזו גרסה של מערכת הפעלה מותקנת במכשירך?
איזה דגם המכשיר?

Avis1964

Member
אייפון 5 דגם ראשון גרסה 7

האם גם זה נכון לאפליקציית אינסטגרם התמונות לא ימחקו ?
למה זה בעצם קורה ?
משיטוט ברחבי האינטרנט הבנתי שמדובר ב cache האם אין איזה אפליקציה לניקוי ה- cache ?
תודה

gadi7

New member
אפליקציה לניקוי ה- cache

חיפשתי עבורך, מצאתי שתי אפליקציות. שווה לך לבדוק

חפשתי ומצאתי שתי אפליקציות המתיימרות לנקות את זכרון המטמון ב iDevice
[URL]https://itunes.apple.com/il/app/dr.-storage-pro-cache-cleaner/id758366933?mt=8[/URL]

[URL]https://itunes.apple.com/il/app/memory-disk-scanner-pro-check/id921515621?mt=8[/URL]

אני משתמש באפליקציה יעילה ביותר, שכבר לא קיימת בחנות (אייפון 5 לא פרוץ) בשם iClean . לא ברור לי מדוע הוסרה מהחנות.

Avis1964

Member
תודה רבה !!! רק חבל שטרם התקבלו מספיק דירוגים כדי להציג....

ממוצע של היישום.
אני חושש להפעילם אצלי באייפון
אם יש אפליקציה אחרת שיש בה שימוש ודירוגים מוכחים אשמח לקבל לינק
תודה לך !

noa_f

New member
אני מציעה שלא תגדיר לאפליקציות אפשרות לשמור מסמכים, כאשר רק

אפשר ומתאים לך. למשל וואטסאפ מאפשרת להסיר את השמירה האוטומטית של הקבצים המצורפים. אז המכשיר שלי לא שומר כל תמונת זבל שעוברת בהודעות...
&nbsp
אני לא משתמשת באפליקציית פייסבוק, אז אני לא מכירה אותה. אבל ההתנפחות שלה בוודאי קשורה לזה שהיא אוגרת בתוכנה נתוני פוסטים וקבצים. אז אולי כדאי לגלוש לפייסבוק מהדפדפן באייפון? ולמחוק מדי פעם את ה-cache של הדפדפן.
&nbsp
עוד אופציה היא כמובן להסיר את האפליקציה ולהתקין אותה מחדש. ככה גם כל הנתונים שלה יעלמו לתמיד. אני משערת שבמקרה של פייסבוק זה לא משנה שהם נמחקים מהמכשיר כי הכל קיים על השרתים של פייסבוק? כאמור, לא מכירה, קח את העצה בערבון מוגבל.
&nbsp
לצערנו, אפל לא מאפשרת למחוק נתונים של אפליקציה בלבד או לראות בדיוק מה שמור שם ולמחוק באופן סלקטיבי. זה הכל או לא כלום.
&nbsp
אבל יש דברים ידועים:
- למחוק הודעות סמס ואיימסג׳ ישנות שאתה לא זקוק להן.
- למחוק שיחות וואטסאפ ישנות וכנ״ל מצ׳אטים דומים.
- במקרה של חשבונות ג׳ימייל: להכנס לעומק להגדרות של החשבון לאימייל ולראות שהוא לא שומר deleted messages או archived messages על המכשיר, אלא שתיבות archive ו-trash מוגדרות על השרת. (כלומר, שום אימייל לא נשמר על המכשיר במקרה האידיאלי).
- תמונות וסרטוני וידאו שצילמת. אין צורך לשמור את כל התמונות ever. להעביר למחשב ולהשאיר רק את אלו מהשנה/חודש האחרונים או תמונות שממש זקוקים להן.
- מוסיקה. לבדוק אם יש מוסיקה שלא מאזינים לה כמעט ולא לסנכרן אותה למכשיר. אם זו מוסיקה שנקניתה מהחנות של אפל אפילו קל יותר להחליט על מחיקה, כי תמיד אפשר בקליק אחד להוריד אותה שוב מהענן למכשיר.
- ואפילו אפליקציות. משחק שסיימת לפני שנה ולא תחזור אליו? סתם אפליקציה שלא משמשת אותך יותר - למחוק. אפשר לשמור גיבוי של גרסת האפליקציה על המחשב באמצעות אייטיונז, למקרה שהאפליקציה לא תהיה בחנות אם אי פעם תרצה אותה בעתיד. (נתוני המשחקים ימחקו לעולם, אם הם לא משוייכים לגיים סנטר)

se7en77

New member
מחיקה של האפליקציה והתקנתה מחדש

פותרת את הבעיה.
&nbsp
&nbsp

Avis1964

Member
תודה רבה... ומה לגבי אינסטגרם ? איפה התמונות נשמרות...

באייפון או בשרת ?
האם גם את האפליקציה הזו ניתן למחוק ולהתקין מחדש ללא חשש מאיבוד נתונים ?
תודה

noa_f

New member
ב-דיוק היום Lifehacker מפרסמים תוכנה למחשב שמפנה מקום ב-ios

http://lifehacker.com/phoneexpander-quickly-frees-up-storage-on-your-ios-devi-1683737988

אבל, היא תוכנה למק בלבד והיא כרגע בגרסת בטא ראשונה.
ככה זה נראה:

למעלה