בעיית התחממות XCITY 250

osho32

New member
בעיית התחממות XCITY 250

שלום לכולם

יש לי קטנוע XCITY 250. בשבועיים האחרונים מופיעות בעיות התחממות. מד הטמפרטורה מגיע כמעט למקסימום. הכנסתי את הקטנוע למוסך המרכזי והוחלט על החלפת אטם ראש המנוע. התיקון בוצע אולם התקלה חזרה אחרי יומיים. בהמשך נמצא שקיים דלף באחד הצינורות באזור הרדיאטור. הצינור הוחלף והבעיה חלפה אך חזרה לפני כיומיים בפעם השלישית.
בבדיקות שנעשו נשללה בעיית רדיאטור סתום. משאבת המים תקינה.

למישהו יש רעיון מה הבעיה?

תודה

היה לי פעם רכב שהופיע בו בעיית התחממות בלתי

מוסברת . הכל כולל הכל הוחלף וטופל כולל פירוק ראש מנוע , שליחה ליישור ראש , החלפת אטם ראש , מה לא . אך המנוע בשלו .

לבסוף הוזמן למקום מכונאי "אמיתי " ממוסך שכן , תוך 3 דקות פתר את הבעייה .

קודם כל אמר להם כך " אתם מטומטמים על כל העבודה המיותרת שעשיתם " .ללא צורך .

עכשיו , תחליפו את גל הזיזים העליון של המנוע והכל יסתדר .

אכן כך היה . פלא פלאים הפלא ופלא . המנוע הפסיק להתחמם .

מה היה ? גל הזיזים היה כל כך שחוק , עד שלא יכל כבר לפתוח את שסתומי הפליטה , ולכן המנוע התחמם .

לך תבין דרכו של עולם .

תיזהר עם הסיפור הזה כי זה יכול לעלות יקר , תתעניין רק למוסך מקצועי בלבד , לא כל ילד שפותח 2 ברגים מבין במכונאות .

osho32

New member
בכל המצבים

הוא מתחמם גם בנסיעה איטית וגם במהירה. בנסיעה איטית הטמפרטורה גבוהה יותר ומגיעה כמעט למקסימום

osho32

New member
נראה שכן

המאוורר מתחיל לפעול כשמד הטמפרטורה עובר את החצי כלפי מעלה. מה שכן - חסרים מים ברדיאטור ובמיכל העיבוי, וגם כשאני מוסיף, לאחר זמן קצר שוב חסר

xfwind

New member
אוקי אז ברור שמערכת הקרור אינה סגורה.

האם השמן שלך נקי?
אם כן כנראה אין בריחת נוזל קירור לתוך המנוע.
צריך לחפש בשעחלקי הצנרת/מערכת קרור.

לא כבוד למוסך המרכזי....

osho32

New member
תקלה שחזרה

או קי. תודה. גם לי זה נראה הגיוני, אבל במוסך חפרו שעות באופנוע ומצאו נזילה קטנטנה שתוקנה. עכשיו התקלה חזרה וכבר לא ברור לי מה בדיוק התקלה ואם התיקון פשוט כל כך..

בועז בר

New member
או ההיפך -בריחת קומפרסיה מהמנוע אל מע' הקירור

שמרתיחה את הנוזל ומאדה אותו. זה קורה בד"כ כשיש סדק בבלוק,
כזה שנוזל לא עובר דרכו, אבל גזים בלחץ כן.

בועז בר

New member
המשך - במצב כזה רואים בועות בפתח הרדיאטור

כשנותנים גז חזק.

בדיקת לחץ

יש דליפות שמוצאים רק כאשר נבנה לחץ במערכת. תבדוק עם המוסך אם הם מסוגלים לבחון את מערכת הקירור בלחץ.

למעלה