אני מניח ש"קצב איבוד חום" שונה
או במילים אחרות - יותר קשה לשמור על טמפרטורה קבועה של בקבוק מים, מאשר של האוויר שבמקרר. הסבר מפורט יותר - שמתי לב שהמקפיא מזרים אוויר קר פנימה (לפעמים). אני מניח שאם הוא מזרים אוויר, אז הוא גם מוציא אוויר. ולכן - אם האוויר הוא בטמפרטורה המתאימה, ומכיוון שנפח המקפיא מאוד קטן, לוקח פרק זמן מהיר ביותר עד שהמקרר מחליף את כל האוויר במקרר באוויר "חדש" וקר . מצד שני, אם יש בפנים בקבוק (חם יותר מהמקרר) אז האוויר החדש יעביר את החום שלו לבקבוק (הבקבוק יתקרר, האוויר בפנים יתחמם ), והמקרר ימשיך להזרים אוויר קר... עד שהבקבוק יגיע לטמפרטורה הרצוייה . חום חודר פנימה ומחמם את האוויר ואת הבקבוק. אם המקרר היה ריק, היה צריך להחליף את האוויר המחומם האוויר "חדש" וקר. מכיוון שהבקבוק התחמם מעט, יש צורך לקרר גם אותו , ותהליך זה לוקח זמן ממושך יותר ( ויותר אנרגיה ). הערות : 1. הנ"ל - ניחוש מושכל בלבד. לא משהו שלמדתי. 2. מבסס בעיקר על "תצפית" על אופן הפעולה של המקפיא. פעם פועל (ואז קר ממש בפנים ) ופתאום מפסיק לשעה קלה (ואז מתחמם בפנים ... ורואים כבר טיפות מים קטנות ). 3. ברור שמקרר אינו פועל כמו מזגן ( מזגן ממשיך להזרים אוויר ללא הפסקה ) 4. המתואר מעלה קורא במידות קטנות. עם זאת, יש לי תחושה שאם נצמיד מד-טמפרטורה לבקבוק הנ"ל , נגלה שהטמפ' מתחילה מ-4 מעלות, ולה קצת, יורת שוב ל-4 (או אפילו נמוך יותר ) ... חוזרת ל-4 ועולה מעלה .. יורדת שוב ל-4 ואפילו מטה ... זה הניחוש (המושכל) שלי פלטרון - לא מה שחשבתם