בעיית המקרר.

CommandeRiker

New member
בעיית המקרר.

נגיד שאני מכניס בקבוק למקרר שהטמפרטורה בו 4 מעלות נגיד. האם הימצאותו במקרר(כאשר הוא קבר קר - 4 מעלות) דורשת עוד אנרגיה לקירור החלל(נפח, זרימת אוויר זניחים.)? במילים אחרות, האם הוא מייצר חום?

ailag

New member
טמפ' זה לא "הנושא שלי", אבל בכ"ז..

(משום מה, תמיד כשלומדים הנושא הזה יותר מדי- אני מפסיקה להקשיב
) קור הוא מחסור בחום. חום הוא תוצר של האנרגיה הקינטית של החלקיקים בחומר. זה קודם כל.. עכשיו, מתי משהו מתחמם או מתקרר? כששמים שני עצמים יחד (למשל, מערבבים מים חמים וקרים) - הם ישאפו לאזן את הטמפרטורה. כלומר, הם יעבירו את האנרגיה הקינטית ביניהם, החם יותר יעביר לקר יותר, עד שהם לא יוכלו להחליט מי חם יותר ומי קר יותר. לכן, בהנתן מערכת שלא משתנה, וכל הרכיבים בה בטמפ' שווה, לא יעבור חום. (ממי למי?) הבעיה של המקרר היא שהחוץ לא קר, וגם מה שאנחנו מכניסים אליו לא קר ..

CommandeRiker

New member
כלומר, אם הבנתי נכון:

ברגע שכל הטמפ' מתאזנות כמות האנרגיה שצריך להשקיע בקירור חוזרת להיות כמו לפני הכנסת הבקבוק? במילים אחרות : התזוזה של חלקיקי הנוזל מייצרת חום?

Levos

New member
לא,

תנועה קבועה של חלקיקים אינה מייצרת חום (מאיפה תגיע האנרגיה?) אלא מכילה כמות מסויימת של אנרגיה וחום אם תרצה.

Levos

New member
אין ממש חיכוך ברמה מולקולרית

אם מולקולה אחת מתנגשת עם אחרת, אז יכולה לעבור ביניהם אנרגיה, כלומר אחת תהפוך למהירה יותר והשנייה לאיטית יותר. כל זה אינו משפיע על הטמפרטורה הכוללת של החומר, ולא נוצר חום יש מאין.

פלטרון

New member
לא מבין את השאלה ...

כתבת בסוף - "האם הוא מייצר חום?" הוא = ? הבקבוק או המקרר ? אענה לשניהם בקצרה - הבקבוק אינו מייצר חום ( אף פעם !) המקרר תמיד מייצר חום ( תמיד ! ) ובגדול , הניחוש שלי הוא שאם אתה מכניס לתוך המקרר בקבוק שכבר קר ובטמפרטורה של המקרר, המקרר יעבוד קשה יותר ( יותר חשמל ). למה ?! כי המקרר עושה דבר אחד - דואג שהטמפרטורה בתוכו תהייה תמיד 4 מעלות (לפי הדוגמה שלך ). עכשיו הבאת בקבוק שכבר בטמפרטורה הזו ... אבל הקור של כולם ( גם של המקרר ) "בורח החוצה" ... ( או למעשה - חום נכנס פנימה ). הניחוש שלי הוא שהבקבוק יקלוט חום שנכנס מבחוץ טוב יותר , ויגרום למקרר לעבוד קצת יותר חזק . קצת !!! אינטואיציה מנחה - מקרר ללא מזון בתוכו מבזבז פחות חשמל. זאת למרות שכל המזון שבתוכו כבר מזמן הגיע לטמפרטורה של המקרר ... פלטרון - לא מה שחשבתם

CommandeRiker

New member
הסברת מצויין , אבל...

מה הגורם לתופעה שתיארת באינטואיציה המנחה?

פלטרון

New member
אני מניח ש"קצב איבוד חום" שונה

או במילים אחרות - יותר קשה לשמור על טמפרטורה קבועה של בקבוק מים, מאשר של האוויר שבמקרר. הסבר מפורט יותר - שמתי לב שהמקפיא מזרים אוויר קר פנימה (לפעמים). אני מניח שאם הוא מזרים אוויר, אז הוא גם מוציא אוויר. ולכן - אם האוויר הוא בטמפרטורה המתאימה, ומכיוון שנפח המקפיא מאוד קטן, לוקח פרק זמן מהיר ביותר עד שהמקרר מחליף את כל האוויר במקרר באוויר "חדש" וקר . מצד שני, אם יש בפנים בקבוק (חם יותר מהמקרר) אז האוויר החדש יעביר את החום שלו לבקבוק (הבקבוק יתקרר, האוויר בפנים יתחמם ), והמקרר ימשיך להזרים אוויר קר... עד שהבקבוק יגיע לטמפרטורה הרצוייה . חום חודר פנימה ומחמם את האוויר ואת הבקבוק. אם המקרר היה ריק, היה צריך להחליף את האוויר המחומם האוויר "חדש" וקר. מכיוון שהבקבוק התחמם מעט, יש צורך לקרר גם אותו , ותהליך זה לוקח זמן ממושך יותר ( ויותר אנרגיה ). הערות : 1. הנ"ל - ניחוש מושכל בלבד. לא משהו שלמדתי. 2. מבסס בעיקר על "תצפית" על אופן הפעולה של המקפיא. פעם פועל (ואז קר ממש בפנים ) ופתאום מפסיק לשעה קלה (ואז מתחמם בפנים ... ורואים כבר טיפות מים קטנות ). 3. ברור שמקרר אינו פועל כמו מזגן ( מזגן ממשיך להזרים אוויר ללא הפסקה ) 4. המתואר מעלה קורא במידות קטנות. עם זאת, יש לי תחושה שאם נצמיד מד-טמפרטורה לבקבוק הנ"ל , נגלה שהטמפ' מתחילה מ-4 מעלות, ולה קצת, יורת שוב ל-4 (או אפילו נמוך יותר ) ... חוזרת ל-4 ועולה מעלה .. יורדת שוב ל-4 ואפילו מטה ... זה הניחוש (המושכל) שלי פלטרון - לא מה שחשבתם

פלטרון

New member
אני לא מרוצה .. מספר הסתייגויות

1. באופן מקוצר - חום שנכנס פנימה, עובר גם לאוויר שבפנים וגם לבקבוק. את האוויר יותר קל לקרר (או למעשה, להחליף באוויר קר "חדש") מאשר את הבקבוק. המקרר מוציא יותר אנרגיה על קירור הבקבוק (שהתחמם קצת) מאשר על קירור האוויר (שהתחמם קצת). ככל שיש יותר "בקבוקים" (מזון) , יותר קשה לקרר מחדש . אוויר יותר קל לקרר (מחדש - לאחר שהתחמם מעט) מאשר מזון. 2. המקרר מזרים אוויר קר עד ש... הוא מגיע לטמפר' נמוכה מהרצוי. כי לוקחים בחשבון שתמיד יש התחממות מהסביבה, ולכן אין טעם לעצור כאשר מגיעים לטמפרטורה הרצויה . (בניגוד למה שכתבתי בפסקה השלישית) 3.בהערה מספר (4) - קורא=קורה יורת=יורד טעויות שעושים ב-5:00 לפנות בוקר ...
פלטרון - לא מה שחשבתם

למעלה