בעיית המוצצים !!

• פותח הנושא Liaty
  • פורסם בתאריך

Liaty

New member
בעיית המוצצים !!

אורי שלי בן שנה ושמנה לא לוקח מוצץ במשך היום רק בלילה וגם אז לא תמיד !! לאחרונה שמתי לב שהוא מבקש מוצץ לעיתים קרובות הוא גם יודע שמוצץ מקבלים רק כשהולכים לישון אז הוא אפילו מבקש ללכת למיטה כדי לקבל את המוצץ!! לפני חודש התחלתי לעבוד אחרי תקופה של יותר משנתיים שהייתי בבית ואני נפרדת מאורי ל8 שעות ביום וגיליתי שהגננת שלו מעדיפה לתת לו את המוצץ במשך היום ותרצה לי את העניין שזה בגלל שהילד עובר משבר ...... אני ממש לא מקבלת את הרעיון אורי לא ילד של הרגלים כל תקופה הוא נדבק למשהו אחר ועוזב מרצנו פעם חיתול אח"כ שמיכה אח"כ בובה ועכשיו מוצץ. אני קצת נגד מוצץ מכל מני סיבות אבל אני בעיקר נגד כי יש לי הרגשה שהילד ישן או מנומנם רוב היום בגלל המוצץ וכמובן שיש לי את ההוכחות לכך בערבים כשהוא ממש לא רוצה לישון ולא רוצה לראות את המוצץ בסביבתו !! הגננת לא קיבלה את הערה שלי בנושא ומעדיפה לדחוף לאורי את המוצץ מיד כשאני עוזבת את הגן ! ולדעתי מחד אח"כ מגיע שנת בוקר ארוכה מאוד אבל את זה אני צריכה עוד לבדוק!! מה לדעתכם אני צריכה לעשות??

ליאתי, מה יקרה אם תשכחי להביא

לאורי את המוצץ לגן. או תגידי לגננת שאת גומלת אותו ממוצץ?

נעה גל

New member
ומה יקרה אם פשוט לא תעשי מזה ענין?

הרי את בעצמך אמרת שהוא "איש של תקופות" הוא לוקח משהו, נדבק אליו ועוזב אותו. אז עכשיו הוא בתקופה שהוא צריך את המוצץ (צורך טבעי ביותר לאור העובדה שהוא רק בן שנה ושמונה חודשים) - למה לא לתת לו? למה שהוא לא יעזוב אותו מעצמו כמו שעזב את כל שאר הדברים? אני משערת שהגננת היא לא בעלת מניות בחברות המוצצים כך שאפשר לנקות אותה מהאשמה של קידום המוצר, נכון? אז אולי הבן שלך באמת צריך את המוצץ מדי פעם? אולי בתקופה האחרונה הוא צריך אותו טיפה יותר מתמיד? לא יכול לקרות מצב כזה? אני חושבת שזה לא הוגן (כלפי הבן השלך) לא להביא מוצץ לגן במיוחד שאת אומרת שהבן שלך לא לוקח מוצץ כשלא בא לו (הדוגמא של הערב שנתת). ועכשיו בלי קשר למה שכתבתי למעלה: אם יש לך בעיות עקרוניות עם עמדות הגננת לגבי המוצץ, ואני מתכוונת לכך שבאופן קבוע מתחילת השנה היא נותנת לו כל הזמן מוצץ, כשאת חושבת שהוא לא זקוק לו, את צריכה לשוחח איתה באופן אישי (ולא בדלת הגן) ולפתור איתה את הבעיה הזו (וטיפ לגן הבא: לברר אם עמדות הגננת לגבי המוצץ תואמות לשלך). אם מדובר על כך שהיא נותנת מוצץ רק לאחרונה - סמכי עליה שהיא יודעת למה היא נותנת.

לאה_מ

New member
את מדברת בעצם על שני דברים שונים:

את אומרת "לאחרונה שמתי לב שהוא מבקש מוצץ לעתים קרובות" - כלומר, התנהגות של אורי מהזמן האחרון. את גם מתארת שחזרת לעבודה, ושפתאום אורי חווה פרידה ממך ל-8 שעות ביום, שזה בהחלט הרבה, במיוחד במושגי הזמן של אורי. מכיוון שאת מתארת את אורי כילד שלא "נדבק" להרגלים קבועים, אלא בוחר לעצמו העדפות תקופתיות - אני הייתי נותנת לו עכשיו מוצץ מתי שהוא רוצה, מתוך הנחה שכשהוא לא ירגיש שהוא זקוק יותר למוצץ - הוא ידע מיזמתו לעזוב את זה. לגבי הגננת כתבת דברים אחרים - או שרק אני קראתי אותם - מהדברים שלך עליה נשמע שאת לא ממש סומכת עליה, שאת חושבת שהיא מנסה לעשות לעצמה חיים קלים בכך שהיא "דוחפת" לאורי את המוצץ מיד כשאת עוזבת את הגן. אם את מרגישה כך - אני חושבת שאת צריכה לשוחח איתה שיחה רצינית (כזו שתקבעי איתה מראש) על אורי ועל היחס שלה אליו. אם את מרגישה שהיא פשוט נענית לרצון של אורי במוצץ - לדעתי אפשר לאפשר לו את זה גם בגן. מה שמאד הפריע לי היה טון של טרוניה קשה על הגננת בהודעה שלך - נשמע כאילו את לא בוטחת בה, ואם אני צודקת, אני בטוחה שזה קשה מאד לשלוח כל בוקר את הילד שלך למקום עם צוות שאת לא בוטחת בו.

למעלה