בעיית הירדמות

xxss1

New member
בעיית הירדמות

הבן הגדול שלי בן שנתיים וחודש. עד גיל שנה ו-9 ישן במיטת תינוק. כשהוא היה עייף היה ניגש למיטה ומחכה שנכניס אותו או שבסביבות 20.30 היינו לוקחים אותו למיטה מקריאים סיפור אחד נשיקה ויוצאים מהחדר. במשך שנה ו-9 הוא היה נירדם לבד. עברנו למיטת נוער והוא לא מוכן להירדם לבד. בעלי או אני מקריאים לו סיפור ואז הוא רוצה עוד אחד ועוד אחד ואחר כך פיפי ומים וחלב בקיצור כל דבר אפשרי. אם אנחנו יוצאים מהחדר אז אחרי שתי דקות הוא יושב איתנו בספה. ההירדמות שלו יכולה לקחת גם יותר משעה. לי ה"טקס" הזה נמאס. מה עושים?

ר ע נ נ ה

New member
אצלנו קרה אותו הדבר

אנחנו כרגע לא עושים כלום כי גם נולד לה אח חדש והיא מתחילה גן חדש אבל ברגע שנרגיש שאפשר ליצור שיגרה חדשה אנחנו נתחיל לצאת מהחדר ולחזור כל כמה דקות עד שההרגל יהפוך את עצמו. בטח כל כולם יאמרו לך שאם הוא יוצא מהמיטה צריך לקחת אותו ביד ולהחזיר בלי לאמר כלום אני מניחה שזה מה שצריך לעשות ובכל מקרה אם אתם רוצים ליצור שגרה חדשה אתם צריכים לקחת בחשבון שזה יקח קצת זמן אבל התמדה שלכם תביא את המיוחל. בהצלחה!

adidimom

New member
המלצה מניסיוני האישי

הבן שלי בן שנתיים וגם כשעבר למיטת מעבר (לפני כחודש וחצי), פתאום התחיל לסרב להרדם לבד בחדר, למרות שלפני זה עשה זאת בלי בעיה. אחרי שנלחצתי וכבר לא ידעתי מה לעשות אחרי כמה ערבים של בכי בלתי פוסק מעל שעה, החלטתי להרגע ולזרום איתו. במשך כשבועיים-שלושה היינו יושבים איתו בחדר ליד מיטתו (כל פעם רק אחד מאיתנו כמובן, לפי בקשתו אם אפשרי). כשנראה שנרגע וכבר לא מפחד שנברח לו, התחלנו לעמוד ליד הדלת, אבל כשהוא רואה אותנו. אח"כ זה לקח בדיוק יומיים, עוד בכי קצר של רבע שעה עוד יומיים, והיום (תודה לאל!!!) הוא נרדם לבד אחרי סיפור ונשיקה. בקיצור, תזרמו איתו, אולי הוא מפחד, אולי הוא מנסה אתכם. לא להילחם - זה לא עוזר לאף אחד.

למעלה