בעיית הטענה\ סוללה

ביאטה

New member
בעיית הטענה\ סוללה

אהלן, יש לי HP מסדרת PAVALION. ולאחרונה יש לי שתי בעיות - א) יש נתק בחיבור בין שני ההכבלים שמובילים לטעינה (זה קרוב לשקע- "כבל קומקום" והשני עם קופסת הספק) וכל פעם אני צריכה "לשחק" עם החיבור כדי שהמחשב יטען ב) הסוללה מאוד מאווד חלשה. ברגע שאני בלי חשמל - ונניח עובדת על WORD וכמה עמודי דפדפן - תוך 30 דקות המחשב דורש חשמל, ולא מוכן להמשיך לעבוד... אתמול עשיתי ניסוי - כיביתי את ה WI FI - ותוך 10 דקות הוא הגיע ל 86% סוללה. השאלה - האם יכול להיות שהוא פשוט לא נטען טוב ? כי הוא הרי מראה לי 100% טעינה, ואולי זה פשוט אורך החיים של סוללה ואני צריכה לקנות חדשה ? (כמעט שנתיים) תודה ביאטה

יאיר B

New member
לסוללות יש אורך חיים מסויים וכשהוא מגיע -

הסוללה נגמרת (היה לי מחשב בן 3 - הסוללה שלו החזיקה בערך 15 דקות). שנתיים זה זמן סביר לסוללה (בהנחה שהיא הייתה בשימוש). לגבי המחבר: לא ממש הבנתי אם מדובר על הפלאג שמתחבר למחשב או שזה הכבל שמתחבר מהקיר לספק (כבל כזה לא מסובך להחליף, גם את הספק אפשר, אם הפלאג שממנו מתחברים למחשב נהרס, זה עלול להיות קצת יקר - עניינים של לוח אם וכאלה). אגב, הכבל של הניידים לא נקרא "כבל קומקום" (זה בשולחניים) אלא "כבל מיקי מאוס" (כי אם מסתכלים מולו זה מזכיר את מיקי עם האוזניים).

ביאטה

New member
הבעיה היא בכבל

כל פעם שאני "משחקת" עם הפלג שמתחבר מהשקע בקיר לספק - המחשב נטען. היום נודע לי בבירור כי הבעיה בכבל עצמו - כי העברתי אותו למחשב HP אחר , והבעיה חזרה על עצמה. אם אכן הבעיה היא בכבל, מה יכול להיות ? האם יכולה להיות בעיה בספק עצמו ? או שזה עניין של חיבור ? יכול להיות מצב שהוא בעצם לא מטעין את המחשב כמו שצריך למרות שכתוב 100% על הסוללה?? כי התעלומה סביב סיומה המהיר של הסוללה עדיין לא נפתרה.

יאיר B

New member
בהנחה שהספק החלופי שניסית תקין, אז הבעיה

היא עם הכבל. אם תסתכלי על הפלאג שמתחבר לספק, תראי שיש מעין פלסטיק גמיש שמקיף כמה מ"מ מהכבל. זה נועד להגנה, אבל אם מקפלים חזק מדי את הכבל, לפעמים המגעים הפנימיים נהרסים (זה מאוד שכיח באוזניות למשל, ששם החוטים עדינים מאוד). כך שאם הבעיה היא עם הכבל עצמו, יצאת בזול. כבל כזה עולה כמה עשות שקלים. נסי לברר מול חנויות מחשב כמו אופיס דיפו או באג לקנייה של כבל חדש (זה סטנדרטי). לגבי הסוללה - אני לא יודע, אבל יכול להיות שהקפיצות בטעינה משגעות אותו.

ביאטה

New member
OK תודה

אקנה כבל חדש - ואקווה שזה הפתרון.... אם לא, אז איך אני יכולה לדעת אם זה ספק או סוללה ? יש דרך לבדוק את הסוללה אישהו ? אולי עוד לפני זה, אנסה להשתמש בכבל חשמל (מיקי מאוס !? ) רגיל חלופי, לראות אם זה עובד...

יאיר B

New member
אם יש לך חבר/ה שיש להם מחשב נייד, אפשר

לבקש להשאיל את הכבל כוח לכמה שעות ולבדוק מה קורה. סוללה אני לא יודע אם אפשר לבדוק בצורה ביתית. ספק זה גם מעבדה (צריך לפתוח ולראות כמה הוא מוציא).

למעלה