בעיית הזעה

edna12

New member
בעיית הזעה

שלום לכולם, אני למדתי רפלקסולוגיה לפני כמה שנים אך מעולם לא התחלתי לעבוד בה.היום עקב סיבות שונות התקרבתי מחדש לנושא. יש לי שתי שאלות: 1. יש לי חברה הסובלת מבעיית הזעה בצד שמאל בלבד של בית השחי. האם יש משהו שיכול לעזור? על איזה אזורים הייתם עובדים? 2. קראתי פה בכמה הזדמנויות שונות על חשיבותן של חסימות / הגנות - האם ניתן להרחיב בנושא? לא זכור לי משהו כזה מתקופת הלימודים. ותודה מראש!

avorly

New member
edna12, ברוכה הבאה בצל פורומינו

כשאת אומרת שמעולם לא עבדת, האם זה אומר שלא טיפלת כלל באנשים
כולל בני משפחה
- חבל לבזבז כלי כזה..... לגבי הזעה בכלל- הייתי עובדת על מערכת הלימפה וניקוז. לגבי ימין ושמאל- אני בטוחה שחברי לפורום עוד יגיבו.... חסימות הן דבר אחד, וגנות הן דבר שני. לאיזה מהם את מתכוונת?

edna12

New member
הי אורלי ותודה על התגובה!

כן, כמעט ולא טיפלתי (בבני משפחה דווקא כן) והכוונה שלי להגנות, לא לחסימות. אני מבינה שזה פעולות שעל המטפל לבצע כדי להגן על עצמו, אבל אפשר קצת יותר פרטים? ומחכה גם להערות/הארות לגבי ימין/שמאל חג שמח ושבת שלום

avorly

New member
ימין ושמאל-

בגדול, ובלי לבלבל את אלה שעדיין בשנה הראשונה- השמאל קשור אל עצמי, אני. נוסף לכך הוא קשור לאמא ולבת הזוג. הימין קשור לחברה הסובבת. קשור גם לאבא ולבן הזוג.

qt1

New member
avorly לילה טוב../images/Emo29.gif

אם כך, אני שסובלת מהזעת יתר בידיים , צריכה לבקש ממי שמטפלת בי לעבוד על מערכת הלימפה ואז המצב ירגע? ניתוח לא בא בחשבון והמצב מביך מאוד בקיץ או במצבי לחץ... תודה על תשובתך וחג שמח.

edna12

New member
תודה על התשובה וגם תיקון:

בעית ההזעה ביא בצד ימין, ובאמת לחברה זו יש קשר מועט ביותר עם האב (ההורים גרושים) - אם כי עדיין לא ברור לי כיצד זה מתבטא בהזעה, אודה לפירוט.

avorly

New member
qt1 ,

לא בטוח שזה יספיק, בטוח שצריך לעבוד על דברים נוספים. דבר חשוב מאוד הוא לטעמי- כשאת/ה מטופל/ת- את/ה מטופל/ת, ולא מטפל/ת. אל תבקשי אל מה לעבוד ואל תתני תכנית טיפול, תהני מהטיפול כמו דהיית רוצה שמטופל/ת שלך יהנה/תהנה.

0 אור 0

New member
תוספת - בתקווה לא לבלבל

כאשר המטופל הוא שמאלי אז הכיוונים הפוכים.

0 אור 0

New member
עדנה שלום

ברוכה הבאה לפורום - רציתי להוסיף על מה שכבר ענו לך. הגנה: יש כל מיני שיטות. הכי פשוטה: תניחי את ידייך על כפות הרגליים, תעצמי את עינייך ותדמייני אור לבן שעוטף את המטופל. התרכזי בליבך באהבה ובטוב שאת רוצה לעביר אל המטופל, ובכך ששום דבר רע לא יכול לעבור דרך בועת האור הלבן שעוטפת אותו. לגבי דברים שלמדת בזמנו: מהכרות עם מטפלים ותיקים יחסית, ושיחות אתם הסתבר שהמון דברים שאנחנו למדנו כבר בשנה ראשונה לא נלמדו בזמנו, או שנלמדו רק בקורסים מיוחדים למטפלים ונושאים מתקדמים נוספים התחילו ללמד רק בשנים האחרנות (וכמובן לא לשכוח שפעם למדו רפלקסולוגיה בקורס של מספר חודשים עד שנה והיום לומדים שלוש שנים). וכמובן שכל מה שלומדים תלוי בראש ובראשונה במורה.

qt1

New member
אור את יכולה להרחיב בבקשה לגבי

הימין שמאל? אני מזיעה בשתי הידיים , איך מטפלים בי? איך לטפל באדם עם הזעת יתר בשתי הידיים? בבקשה...? תודה וחג שמח

0 אור 0

New member
לגבי הזעה

אני לא בטוחה עד כמה רפלקסולוגיה זה הכלי הטוב ביותר לטיפול בהזעה. תלוי גם מה המקור להזעה. אם נגיד את הדברים המתבקשים ביותר: ניקוז, שיתון ופינוי רעלים, הרבה עבודה על הלימפה, הרבה עבודה וחיזוק של אלמנט המים, ודגש על כל האיברים שקשורים במים. בנוסף כמובן, צריך לאתר מה ההקשרים של ההזעה המוגברת ולנסות לטפל בכיוונים אלו. לגבי ימין ושמאל זה באמת קצת מורכב - אני חושבת שהדברים הבסיסיים נאמרו כאן על ידי אורלי ועל ידי G99 בשרשור הסמוך.

למעלה