בעיית הגולן: הפיתרון

בעיית הגולן: הפיתרון

אני בטוח, שרוב השמאל (וגם אני) תומכים בפשרה טרטוריאלית על בסיס גבולות 67'+אפרות להחליף שטחים. עם הפלסטינים כבר יש שני פתרונות טובים, מפת הדרכים וג'נבה. אך מה הפיתרון עם סוריה? יש פיתרון. הייתי בגולן כמה פעמיים, והמסכנה שלי היא שאסור למסור אותו. הגולן הוא מה שמביא לנו את היתרון הצבאי על המדינות שבאות לנו מצפון. ניתן לראות מהגולן חצי מסוריה ומישראל. אין שם אפילו ערבים מוסלמים, יש שם רוב יהודי גדול ביותר, וגם קצת דרוזים ונוצרים. אז איך בכל זאת אני מציע לעשות שלום עם סוריה? החלפת בטחים. הבסכם שלו ובמו"מ צריך לקבוע עם סוריה שהגולן ישאר שטח ישראלי, אך במקום הסורים ייקבלו שטח אחר בצפון בגודל הגולן או אפילו קצת יותר. וזה הפיתרון שלי לבעיית הגולן. במחנה השמאל (יח"ד והעבודה) עוד אין עמדה לגבי הגולן, ולכן מנהיגים שונים בשטי המפלגות הציעו לעשות משאל. אבל ניראה לי שהתוכנית שאני מציע דיי טובה ומסוגלת לפתור את הבעייה.

אריק ל

New member
אתה צבוע - אתה הרי יודע שסוריה

חייבת לישראל 80 אלף דונם של טריטוריה.... עוד מפורום מולדת. אז ישראל יכולה להשאיר אצלה את רמת הגולן, שמפצה על החובות.

בלקר

New member
ואיזה שטח בדיוק זה יהיה?

הגליל העליון והתחתון? רק שיש עם זה בעיה אחת קטנה, הגליל נימצעה במרקחת שעתיים הליכה מהים התיכון במקום הכי רחב של עמק זבולן. חוץ מזה, אם ניתן את הגליל, אפילו את הרצוע הצפונית שלו בלבד, איך נגיע לגולן? אני מניח שבגליל העליון לא הייתה אף פעם. כי גם ממנו אפשר לראות את חצי ישראל וסוריה, חוץ מזה שיש בונס נחמד שמהחלק שאתה רוצה לתת אפשר לראות גם את לבנון. אגב אם ניתן את הגליל, האם נחשיב גם את השטחים שצפונית לנחל סער? כי אם בוחנים את המפה הגאולוגית של כל האזור, כל השטח הזה הוא חלק מהגליל העליון.

the man is back

New member
איך נמאס לי מכל השמאלנים שמנסים

לסחור בשטחי ארץ ישראל... הם פשוט לא יודעים מהו הערך של האהבת הארץ. האם מישהו בארה"ב היה מעלה בדעתו לתת את מיאמי לקובה על מנת לכרות איתה הסכם שלום?

MS6

New member
לא אתה מבין מה הבעיה...

אנחנו כובשים. האמריקאים לא. האמריקאים לא כבשו את כל המערב התיכון והשמידו תרבויות שלמות ע"י כך. הם גם לא כבשו את פלורידה מהספרדים ואת ניו מקסיקו וקליפורניה מהמקסיקנים. הם יכולים לישון בשקט בלילה. אבל לעומת זאת אנחנו? אנחנו הכובשים האכזריים ביותר, מנסים לשלוט על השטחים החשובים והעיקרים מארץ ישראל. אנשי השמאל בישראל הם פעילי השמאל הגרועים בעולם. הם מנסים לעמוד בסטדנרטים בלתי אפשריים בתואנה שאנחנו מדינה אכזרית וכובשת שרחוקה מכל העולם המערבי, אבל האמת רחוקה מכך. אנחנו עם מאוד מאוד רחמן, ואף אחד לא יכול לעמוד בסטנדרטים היותר מדי הומנים שאנחנו העמדנו מבחינת היחס לערבים ביש"ע... אנשים שרק רוצה להשמידנו...

אריק ל

New member
כבר הסברתי כמדומני את מנטליות

הנייטיבס של השמאל.... מבחינתם הפלסטינים הם הנייטיב של האדמה הזאת, והיהודים באו ברוח סערה מאירופה ומארצות אחרות בתור קולוניאליסטים ושליחים של המערב. מבחינתם, ההתיישבות ביש"ע היא המשך של הקולוניאליזם הזה. לכן מבחינתם יש צורך לפצות את הפלסטינים שהאדמות הללו שייכות להם. בקיצור - הם מכירים בזכויות של הפלסטינים בתור הנייטיבס של האיזור כעליוניות על זכויות היהודים הקולוניאליסטים.

בלקר

New member
למעשה

השמאל הוא בעמת קולנאליסטי, הם מתנהגים באופן של מתיישבים קולנאליסטים למופת. הם מסתכלים על הערבים מגבוהה, ולא מעשימם אותם בהתנהגות שלהם, כי הרי למה אפשר לצפות מילידים? אני מתייחס לאצמי כיליד, צאפילו שפיזית לא נולדתי בארץ, אבל בתנועת נוער שלי, חוגי הסיירות של החברה להגנת הטבע, למדתי להכיר לא מעט מקמות צמחים וסלעים בארץ הזות. כלומר יש לי הרבה יותר ידע מלערבי הממוצע על הארץ, לכן אני נייטיב והוא לא.

בלקר

New member
תענה לי בבקשה על השאלה

איזה שטח אתה מתכוון לתת להם? והנה קצת נתונים על אוכלסיית הגולן 16 אלף יהודים 17 אלף דרוזים 0 נוצרים(פעם היו, אבל זה היה לפני כאלף שנה) 200 אלף פרות אני אומר ניתן לפרות זכות להגדרה אצמית בגולן! תוקם מדינת הפרות!!! אגב בגולן יש מיליון מתיים אלף מוקשים, מה שהופף את הגולן לאזור עם רכוז המוקשים הגבוהה בעולם. אני לא יודע מה אתך, אבל אני מרגיש כבוד שמקום כזה נימצע בישראל.

MS6

New member
כן.. סתם...

מה זה כולה? חתיכת אדמה... ואח"כ אתם שואלים למה אנחנו קוראים לכם פוסט ציונים.

בלקר

New member
אני חושב שהוא דיבר בציניות

שמאל לוחם שלנו כאן, שונא ערבים הרבה יותר ממני. סביר להניח שהלוחמה היא נגד ערבים.

למה צריך אתם שלום בכלל?

מה רע במצב הנוכחי? סוריה היא מדינה חלשה ומתפוררת למה לבוא לקראתם אם אין צורך

למה אין תגובה?

למעלה