שהזכרת. אבל כרגע סיימתי להסב את מה שכתבתי עד עכשיו לשימוש ב double buffering, ואין לי שום היבהוב, מה שנקרא flickering, וזה נראה מעולה, פשוט מעולה, עולם אחר לעומת מה שהיה.
אם אתה מצייר את על כל השטח, אתה יכול תמיד לחסוך את ניקוי המסך לצבע הרקע. תשתמש ב-setOpaque(true) על ה-CONTROL שאתה מצייר. ובכלל, DOUBLE BUFFERING לא אמור להיות מופעל בברירת מחדל ב-SWING ?
כשאני כתבתי CUSTOM PAINTING לא נתקלתי בשום בעיה....
אני לא מבין גדול בג'אווה, אבל הסיבה (המקורית) להבהוב במשחקי מחשב (והסיבה שהמציאו את DOUBLE BUFFERING) היא שכתיבה לזיכרון של המסך לא תמיד בסנכרון עם מחזור התצוגה הויזואלית של המסך עצמו, מה שעלול לגרום למצב שכתבת רק חלק מהפיקסלים למסך והוא כבר מנסה להציג את הכל ואז יש לך תמונה חתוכה, מהבהבת או חצויה עם התמונה שהיתה במחזור בקודם. כשאתה משתמש ב DF אתה כותב את התמונה לזיכרון של המחשב (בזמנך החופשי) ואז מעביר אותה שלמה לזיכרון של הכרטיס מסך, דבר שהוא בד"כ מהיר יותר. במחזור הבא של התצוגה של המסך כל הפיקסלים שלך כבר נמצאים שם מה שמונע את ההבהוב או החתיכה.