בעיית גיבוי בענן

leibovic

New member
בעיית גיבוי בענן

שלום

יש לי שרת ומוגדר לו גיבוי אוטומטי כל לילה בענן.
השרת מכיל בין 30 ל 230 ג'יגה (אני לא סגור מה הגרסה הנכונה).
רוחב הפס שיש לי הוא 2 מגה בתמסורת.

הלך לי הדיסק וכאשר ביקשתי לדעת שיש גיבוי תקין, נאמר לי שיש גיבוי נכון ללפני שבועיים.

כששאלתי את איש הסיסטם שלי איך זה יכול להיות, תשובתו הייתה:
הקבצים לא הספיקו להסתנכרן במגבלת רוחב הפס. (ז"א קצב השינוי של הקבצים היה מהיר מידי)

האם הגיוני התשובה שלו?

תודה מראש לעונים

Y. Welis

New member
הגיוני אולי עבורו. עבורך הגיוני לפטר אותו

כי כשאתה מגדיר גיבוי לילי, זה אומר שהחומר צריך להיות מגובה מדי לילה. אם מגבלת רוחב הפס לא מאפשרת גיבוי תוך לילה, אז איש הסיסטם צריך להתריע בפניך. אם הוא לא עשה זאת, אין טעם שיעבוד בשבילך.

באשר לרוחב הפס - רק אם יש לך פס רחב מאוד (150 מגא ומעלה, עם יחס U:D של 1:1), גיבוי ענן של שרת רלוונטי. בכל רוחב פס נמוך יותר, ה-UPLOAD פשוט לא יספיק, ואכן יקח אכן ימים לגבות אותו.

מציע שתשתמש בגיבוי מקומי של דיסקים קשיחים (ואם כבר שרת, מדוע אין בו RAID5 שמסוגל לעמוד במצב של דיסק אחד שקרס?), ורק תיקיות נבחרות עם עד 100 מגא, יגובו לענן.

בהצלחה עם איש הסיסטם הבא!

leibovic

New member
מעניין...

יש לי בלאגאן חבל הזמן...
לטענת איש הסיסטם הלכו לי שני הדיסקים של ה RAID...

חוצמזה - אם אני מבין נכון - לטענתך אם יש לי לגבות קבצים שסכומם שוקל 230 גיגה - אין מצב להעלותם לענן בהנחת רוחב פס קיימת של 2 על 2 סימטרי? כלומר האפשרות היחידה היא על טייפ גיבוי או NAS ?

Y. Welis

New member
לא ניתן ברוחב-פס הזה לגבות בזמן שנדרש.

NAS יהיה עדיף, וכמובן בתצורת RAID 5.

ב-RAID5 יש לפחות 3 דיסקים. אם היו שניים זה היה מערך אחר (אולי מירור או סטרייפס), שבו אם אחד הולך, לעיתים החומר שבשני יהיה בלתי שמיש, אלא אם תפנה לשירותי שיחזור מקצועיים.

בקיצור, צריך גיבוי מסורתי קודם כל, ואחרי כן 'ענן'.

orell

New member
הפניית שרשור

היי,

לצערי זה לא הפורום המתאים לבעיות IT ,

נא פנה לפורום המתאים, פורום מומחי IT
מצורף לך קישור

המשך יום נעים

למעלה