בעיית גדילה

בעיית גדילה

בתי בת 10 שוקלת 19.3 ק"ג גובהה 1.20 וחצי ס"מ עשינו את כל הבדיקות הדרושות כמו הורמון הגדילה 3 פעמים בלוטת התריס, גסטרו, בדיקות דם, ויטמינים והכל יצא טוב. צילום כף היד לה מראה בערך בין 1-1.8 פחות מהגיל שלה. לנופר יש בעיית עקמת שהגב העליון שלה הוא 25 מעלות וגב תחתון 30 מעלות ניסינו את כל התרופות שאפשר לעזור לה להשמין ולגבוהה אני עזרי לנו בעצה אם יש לה מה עוד ניתן לעשות או מה טרם עשינו. הגענו למבוי סתום.

בעית גדילה

שלום שרון, אכן בתך נמוכה ומשקלה ירוד לגילה, אך פרופורציונלי לקומתה. אני מאמינה לך שעשיתם את הכל הבדיקות. אני רק מקווה שעשיתם אותן במרפאה אנדוקרינית פדיאטרית מוכרת. יש לי מעט פרטים לגביה. מה היה משקלה ואורכה בלידה? איך נראית עקומת הגדילה שלה לאורך השנים. אם היא תמיד הייתה נמוכה אבל המשיכה לגדול בהתמדה, זה די מדבר נגד חסר הורמון גדילה. בדיקות של הורמון גדילה לא נעשות סתם כך אלא במסגרת של סטימולציה. האם זה מה שהיא עברה? גם לגבי בדיקות גסטרו, יש אלף ואחת אפשרויות. אם באמת הכל נעשה והכל נשלל, ולאור הפיגור בגיל העצמות שלה, ניתן להניח שיש לה איחור קונסטיטוציונלי. זה בד,כ דבר די משפחתי ואצל הילדים האלה יש סיפור שלפחות אחד ההורים התפתח מאוחר והמשיך לגדול כשכל החברים שלו כבר גמרו מזמן. בכל מקרה, גם אם זה רק זה, גם אז לא נראה שהיא תהיה גבוהה. אם אנחנו שמים את הגובה הנוכחי שלה על גיל העצמות, זה עדיין מביא אותה לאחוזון הנמוך של הנורמה. אבל אולי אתם לא אנשים גבוהים גם כן. את רואה שהמון פרטים חסרים לי כאן. אני מציעה לך באמת לבדוק אם את יכולה לענות לפחות להערות שהעלאתי. אם לא, אז אולי פשוט כדאי שתראה במרפאה נוספת.

למעלה