בעיית ברזל

בעיית ברזל

בעקבות סחרחורות קשות והתעלפויות התגלה אצלי מחסור רב של ברזל ברצוני לשאול כל תקופת ההנקה למעט החודשיים הראשונים של ההנקה שהיו בהם בעיות רבות בהנקה נתנו לתינוק הנקה+תוספת של סימילאק אבל כעבור חודשיים הנקה בלבד האים החלב שלי הזין את התינוק כמו שצריך אף על פי המחסור הקשה שיש לי בברזל מה גם שאצל התינוק היתגלה לפני כשבועיים רישרוש בלב והאחות בטיפת חלב אמרה לי שזה יכול להיות בגלל מחסור במוגלבין אצלי ובגלל שהנקתי אותו רציתי למות, מה אני גרמתי לתינוק שלי נזק? בקיצור האם החלב שלי מזין אותו, החלב שלי שווה משהוא עבור התינוק שלי או שגרמתי לו נזק?

הנקה בזמן הריון

Babies are born with iron stores for the first few months. Apparantly Nature knows that mothers might have less iron after pregnancy. YOu don't have to worry.​

1טלטלים

New member
כאנמית לאנמית....

אל תדאגי!...יש מספיק מאגרים בגופו , למי שתמיד חסר זה לנו,אמהות,ככה הגוף עובד כאשר הוא מזין גוף אחר שלגמרי תלוי בו. אני די דאגתי (דאז) בנושא,אך בגיל שנה טל עשתה בדיקת דם שגרתית(של גיל שנה) ויצאה שיש לה המוגלובין תקין ומתאים לתינוק בגילה. חשוב,כרגע,שאת תקבלי טיפול הולם לבעיה ותרגישי טוב וחזקה. (ממליצה על שוקולד מריר מהמשובחים(עם הרבה קקאו)!

שאלה לטלטלים

האם נתת לתינוקת תוספת ברזל כפי שממליץ משרד הבריאות? (אני לא נותנת לתינוקת שלי...)

1טלטלים

New member
לא...

בהתייעצות עם רופא ילדים! ראיתי שזה עושה לה פשוט רע,מבירור קטן בפורום הנקה (אז הייתי אמא צעירה וירוקה) הבנתי שברזל מבחוץ לא נספג טוב אצל התינוק יונק מלא ויש מספיק ברזל שתינוק מקבל דרך החלב ויש איפלו חומרים בחלב כמו לקטופרין שמסייעים לספיגתו אצל התינוק. לאחר שהנקה הפסיקה להיות מלאה ( הוספת מוצקים) דאגתי שהיא תקבל ברזל מתזונה(בשר,הודו,שיבולת שועל ועוד,פה קיבלתי קיבלתי ייעוץ של נטורופתית).

למעלה