בעיית אקנה

baby61

New member
בעיית אקנה

יש לי בעיה חמורה של אקנה. רופאים הציעו לי כדורים הנקראים "רואקטון" ויש להם המון תופעות לוואי, אני מפחדת מהשימוש, וכך גם אימי, ואני ממש מעדיפה שלא להשתמש בהם. האם ישנם תרופות טבעיות שעוזרות ? אפילו משחות שאתם יודעים ועזרו לכם? המצב של האקנה שלי הוא לא כזה קל, אני לא יודעת אם כ"כ חמור אבל בכל זאת אם ישנם אמצעים שיכולים לעזור?

טוטס

New member
רבות דובר על הרואקוטן

ומניסיון אישי שלי - אני אומרת לך שזה פשוט מתנה. זה סבל במשך 7 חודשים לערך אבל הוא נותן חיים שלמים נטולי םצעים לאחר מכן. כל עוד לוקחים את התרופה לפי הוראות הרופא בדיוק ושומרים על כל ההוראות בהקפדה מלאה (כגון:בדיקת דם אחת לחודש, פעם ב-3 חודשים ביקורת אצל הרופא, מסנן הגנה גבוה מהשמש כ-ל פעם כשיוצאים החוצה וכ'ו) אין שום סיבה שיהיו לך בעיות... ניתן להמליץ לך על המון דברים שיעזרו לפצעים - אך חשוב שתביני כי כלום לא ממש יעזור. זה אולי ירגיע מעט, אולי יגרום לפצע לעבור אחרי 3 ימים במקום 6 אבל המצב שלך לא ישתפר בצורה ניכרת, ולאחר שפצע אחד יעבור שני יצוץ במהרה. הסיבה לכך היא שהבעיה היא פנימית וכל החומרים החיצוניים לא יעזרו לה. ומכאן ההמלצה של הרופא לתת לך כדורים שיטפלו בגורם לבעיה ולא בסמפטום שלה - שהם הפצעים. אז ראשית, בין אם את משתמשת בכדורים ובין אם לא, חשוב מאוד לשמור על ניקיון פנים מקסימלי - בעיקר בימי הקיץ החמים!! לשטוף את הפנים עם סבון פנים בבוקר ובערב לפני השינה היטב, ולשים קרם לחות. את יכולה לקנות סבון של שמן עץ התה שייבש לך את הפצעים ויקל עליהם. לרוב זה עובד, אבל יש מעטים שאצלם זה לא הכי משפיע. בכל מקרה - לניקיון זה נהדר....ואולי גם תרויחי הקלה מעטה בפצעים. לפצעים עצמם את יכולה לשים שמן לבנדר - טיפה אחת על האצבע ולמרוח נקודתית על הפצע ולשטוף היטב את הידים לאחר מכן (קונים את השמן בבתי מרקחת, סופרפארם וכ'ו). כמה שפחות לגעת עם הידים בעור (הן מלוכלכות מה שיכול להחמיר את המצב ע"י יצירת זיהום), כמה שפחות למרוח דברים על הפנים (כל מיני קרמים משזפים וכיו"ב), להקפיד על הגנה מהשמש והכי חשוב כמובן לא לפוצץ שום פצע גם אם זה הכי מתבקש בעולם - אחרי זה יהיו צלקות וחבל. בנוסף, את יכולה לגשת לרופא ולבקש ממנו משחות רפואיות לטיפול. ממליצה כן לחשוב על הכדור בכל זאת - כמו שאמרתי לי זה עשה פלאים. אם את אדם אחראי אין סיבה שיהיו לך בעיות. ניתן להתחיל איתו עוד חודש בחורף ובשנה הבאה כבר הכל יהיה מאחוריך ולא יהיו לך יותר פצעים... בהצלחה בכל דרך שתבחרי!!

Einav itz

New member
ניסיון אישי של חבר טוב

שלי לא נגמר כל כך טוב.. אחרי חצי שנה של שימוש בראקוטן זה פשוט התחיל להשפיע לו על המוח. (אחת מתופעות הלוואי) והוא פשוט השתגע ונכנס לדכאונות.. בהתחלה לא הבינו מה קרה לו, בסוף עלו על זה, נתנו לו כדורים נגד, 3 חודשים לא שמענו ממנו הוא היה כל היום בבית עם פסיכולוגים. הכדורים האלה פשוט שינו אותו לגמרי. פשוט עשו לו איזשהי פעולה כימית במוח. אני לא שוללת את הראקוטן..אני גם לא רופאה. פשוט תדאגי שישימו לב אם תופעות לוואי מופיעות.

גם נסיון של בתי לא עלה יפה, היא

לקחה את זה כל התקופה, ובדיעבד מתברר שכנראה כתוצאה מהכדורים יש לה תופעות לואי שונות, לא רוצה לפרט כאן, והיא היתה בדיכאון באותה תקופה שלקחה כדורים היא כל הזמן דיברה על להתאבד והיתה פורצת בבכי ומתפרצת על כל אחד בבית ובעבודה ובחברה. אישית אני מאוד לא ממליצה.

למעלה