בעיית אמון

Blue mai

New member
בעיית אמון

שלום, רציתי להתייעץ... אני וחבר שלי בני 24, אנחנו יחד כבר 11 חודשים. אנחנו לא גרים קרוב - לכן לא נפגשים הרבה: בתחילת הקשר היינו נפגשים בערך 3 פעמים ב-10 ימים, בתחילת סמסטר א' של הלימודים זה ירד לפעם-פעמיים ב-10 ימים. הקשר שלנו מאוד חזק, בהמון מובנים. שנינו עוברים דברים ביחד, משתפים המון אחד את השני, ואנחנו יודעים לאן הקשר הולך ושהוא רציני מאוד בינינו, ידענו את זה על ההתחלה אפילו. לפני 3 חודשים הייתי אצלו בבית, והפייסבוק שלו היה פתוח על שיחה עם בחורה. אותה בחורה לא גרה בארץ אלא בחו"ל, אבל היא ישראלית, שגדולה מאתנו בכמה שנים. באותו הרגע כשראיתי את ההתכתבות חשכו עיני, הרגשתי זוועה. חשבתי שאולי זו התכתבות ישנה, אבל כשראיתי את התאריכים של ההתכתבות והתוכן הזדעזעתי. רוב ההתכתבות הייתה מינית, כלומר יכלו להסיק מזה שהמטרה היא רק להתגרות מינית ולא מעבר לזה (אבל שוב, נאמרו שם דברים כמו: "איזה חתיכה את" וכאלה) אני באותו הרגע הייתי בהלם. חבר שלי נכנס לחדר ולא הבין למה אני ככה. הסברתי לו שאני מזועזעת מהמקרה והוא הודה שהוא מתכתב איתה, ואמר שהוא מאוד מאוד מתבייש (הוא באמת התכוון לזה, ראיתי עליו). הוא אמר שלא ידע איך לצאת מזה, ושהוא הולך לפסיכולוג (אבל לא בגלל זה, בגלל משהו אחר) - וגם את זה גיליתי באותו היום. הסברתי לו שאני יודעת שלא קל לפעמים, ושמתגעגעים, אמרתי לו שאין לי בעיה שהוא יראה פורנו או דברים כאלה, כי זה משהו טבעי, אבל השיחה הזו ממש פגעה באמון שלי בו. כל השיחה הזו הוא אמר כמה הוא אפס וכמה הוא מצטער, ושלא מגיע לו בחורה כמוני, ושבא לו להתאבד. אני מיד לקחתי את הרגליים שלי והלכתי לחברה שלי, הייתי במצב נוראי ולא ידעתי מה לעשות. יום למחרת נפגשנו ודיברנו על הכל, הוא אמר שהמרחק היה לו קשה, אבל ההתכתבות עם הבחורה ההיא זה כלום, ושכל הבחורות שהתחילו אותו בפייסבוק הוא ישר מחק אותן (האמת שלפני שגיליתי את המקרה, הוא כל הזמן היה מספר לי שמישהי התחילה איתו בפייסבוק והוא מחק אותה). הוא אמר שבגלל שהיא גרה בחו"ל זה אחרת, כי הוא יודע שאין פוטנציאל לשום דבר, וזה לא יכול להגרר למשהו יותר מסתם שיחה. הוא הצטער מאוד שהוא פגע בי, והוא אמר שהוא מדבר על זה עם הפסיכולוג שלו ושזה מאוד עוזר לו. הסברתי לו שייקח לי זמן לתת בו אמון שוב, זה משהו לא קל. מאותו היום, עד עכשיו קשה לי לסמוך עליו. לפני זה סמכתי עליו בעיניים עצומות ולא חשדתי אפילו טיפה. אני יודעת שלא היה משהו פיזי, אני יודעת שזו הייתה התכתבות בלבד, אבל רק המחשבה שהיה דבר כזה שלא ידעתי עליו, גורמת לי לתהות אם אין משהו אחר יותר גרוע שאני לא יודעת עליו. כל פעם כשאנחנו נפגשים אני מזכירה לו את העניין של האמון, ועדיין חושדת שהוא אולי בוגד בי עם מישהי אחרת. הוא אומר שאם אני רוצה אני יכולה לבדוק את הפייסבוק, את הפלאפון, את מה שאני רוצה. הוא אמר שהוא לא בגד בי אף פעם ושהואו לא יעשה את זה, ושום בחורה לא שווה את זה. אני יודעת שהוא לא בחור שקרן אבל הטריד אותי שרק אחרי 8 חודשים גיליתי שהוא הולך לפסיכולוג, ואחרי 8 חודשים גיליתי את ההתכתבות הזו, שכנראה הוא לא היה מספר לי עליה. הוא אמר שזה משהו שהוא יודע שהוא לא עשה בסדר, ועוד לפני שגיליתי הוא דיבר על זה עם הפסיכולוג וניסה להפסיק. הוא טוען שיכול להיות שלא הייתי מגלה, אבל כשהוא היה מפסיק הוא היה מספר לי על זה. אני יכולה להגיד שמאז אותו מקרה אנחנו מדברים בטלפון בתדירות הרבה הרבה יותר גבוהה. אם פעם היינו מדברים פעמיים, שלוש, היום זה בערך 6,7 פעמים. וזה דווקא לא בא ממני אלא ממנו. אתמול הוא אפילו סיפר ששוב פעם מישהי התחילה איתו בפייסבוק, אבל הוא מחק אותה וחסם אותה. הוא פחד שאם הוא יספר לי זה יגרור אצלי תגובה לא טובה ושאני אכנס לסרטים. אמרתי לו שטוב שהוא סיפר לי. אתמול בערב רבנו בטלפון בגלל העניין הזה וזה עשה לי ממש לא טוב. בשבוע-שבועיים האחרונים במיוחד, הרגשתי שאני צריכה פסק זמן, והיום דיברתי איתו והוא הבין לבד שאולי זה מה שאני צריכה. הוא אמר שהוא מבין אותי, ושאין לי מה לדאוג ושכלום לא יקרה בשבוע הזה של פסק הזמן שאני אקח, ושהוא מוכן לעזור לי אם אני רוצה לדבר עם איש מקצוע. הוא אמר שגם אם אני אחליט שניפרד, הוא לא חושב שהוא יהיה מסוגל לצאת עם בחורות מיד, ואפילו כמה חודשים כי יהיה לו ממש קשה. הוא הבין אותי ואמר שעם כל הצער שבדבר הוא רוצה שיהיה ליטוב. אז סיכמנו שאני לוקחת פסק זמן, אמרתי לו שאני לא יודעת כמה זמן, אולי 3 ימים אולי שבוע ואולי יותר. אני מפחדת שזה לא רק הבעיה הזו של האמון בו, אלא בעיה כללית של אמון שתהיה לי אם אצא עם בחור אחר, מן צלקת שתישאר. כי באמת, חבר שלי בנאדם מקסים, אני פשוט לא מצליחה להשתחרר מהבעיה של האמון... אני ממש לא יודעת מה לעשות, ואם כדאי לי לדבר עם איש מקצוע, או אולי ששנינו נלך לטיפול זוגי ביחד, או שבכלל כדאי לחתוך את זה. ואיך אני נותנת בו אמון שוב?! תודה רבה...

הייתי רוצה להציע

לקשר הבא שלך, לנסות ולברור את הדברים שאת בוחרת להתעכב עליהם ביחס לבן הזוג שלך, ולעשות מהם סוגיות אמון .. הייתי גם מציע לשחרר את סוגיות הבעלות/קנאות מהסיסטם שלך - זה פשוט לא בריא, לך ולמערכת היחסים .. שיהיה בהצלחה

אמון מול פרופורציות

יש לך, כמו לכל אחד, יש את המרחב הבועתי שאת יוצרת לעצמך. במרחב התודעתי הזה, את יודעת מה מותר ומה אסור לחבר שלך, וברור לך שככה זה צריך להיות, וככה גם יהיה! לפעמים הבעיה שאנחנו מנסים בכל כוחנו לתחזק ולשמר את הגבולות המדויקים של הבועה הזו, וכל שינוי או חריגה שובר אותנו. קחי בחשבון - נדיר עד לא סביר ששני אנשים יחלקו במדויק את אותו מרחב תודעתי, כל זאת לאורך תקופה ארוכה כמו מערכת היחסים הדינמית ביניהם. לכן תמיד יהיה משהו שיפתיע אותך, ואולי גם את תפתיעי אותו, וכו'... מה שבשליטתך היא יכולת ההתמודדות שלך. לדעתי אדם שהעקרונות שלו סובלניים וניתנים לגמישות כלשהי, יסבול פחות. לעומת זאת מי שהאידיאולוגיה שלו מוחלטת וקיצונית וכל דבר שובר לו את האמון, זכותו, הוא פשוט נועד לסבול יותר.

אני מתקשה להאמין

שכל הדרמה הזאת היא סביב איזו שיחה בפייס עם בחורה לפני שלושה חודשים - משהו עמוק היה שבור ביניכם עוד קודם והתקרית הזאת רק הציפה אותו. ממילא, את שורשי הפרידה הזאת (ושלא תטעי, נפרדתם - שוטרים טובים, סינדרלות ופסקי זמן יש רק באגדות) צריך לחפש עוד הרבה קודם. ולגבי האמון, אל תדאגי - זאת בעיה מבחינתך רק כי את נמצאת עם הגבר הזה. כשיגיע הגבר הנכון מבחינתך כל העניין הזה כבר לא יהיה רלוונטי. בהצלחה.

מריוס זכריה

Member
מנהל
אכן כך

תראי, אני דווקא מאמין לבחור. אני מתכוון לקטע שהוא אמר לך: "כמה הוא אפס וכמה הוא מצטער, ושלא מגיע לו בחורה כמוני, ושבא לו להתאבד." מי שמתמודד בדרך הזאת עם משבר, כדאי להאמין לו. הוא יודע מה הוא אומר. הבעיה היא באמת לא רק הפייסבוק. היא הייתה קודם כל בתדירות הפגישות שלכם, שברוח דבריו של המדען, אין בעצם מערכות יחסים כאלה אלא רק בסרטים ובאגדות. בועל זה היה רומן שהתחפש לקשר. הרומן הסתיים בבת אחת לפני 3 חודשים, עם גילוי הפייסבוק. מאז אתם בעיקר מנסים לשמר את אשליית הקשר, שלהערכתי, לא היה קשר של ממש מהתחלה. אני לא מזלזל במה שכן היה. היה כנראה רומן אמיתי, אהבה אמיתית, אבל קשר זוגי במובן שאפשר לבנות עליו חיים - לא היה שם.

אייבורי

New member
כדאי

אם זאת עסקה כלכלית, אז יש משמעות לכדאיות זוגיות היא מענה לצורך ריגשי, היא אקט ריגשי ואין משמעות לכדאי. כדאי לך לדעת איך את מרגישה ואז לעשות החלטה בהתאם. נ.ב. אני מסכים עם דברי המדען במקרה הנ"ל, הזוגיות הזאת מתה מזמן הרבה לפני הדרמות של המעקבים, ההלם הפייסבוק ושאר דרמות אמון

למעלה