בעיית איזון הבוקר...

עמית 29

New member
בעיית איזון הבוקר...

השאלה לאלו מכם שהם מזריקים ולא על משאבות... אני חולה קצת יותר משנה, ועדל לפני כמה חודשים הייתי קם עם ערכים של 90 כמו שעון (במשך חודשים ארוכים). מאחר והמחלה היא פרוגרסיבית ורזרבות תאי הביתא הולכות לעולמן, ציפיתי שתעלה צריכת האינסולין, אבל מתוך כוונה שאשמור על הערכים הטובים. בחודשיים האחרונים פתאום אני קם עם ערכים של מעל 110 ואפילו 140! עליתי במינון של INSULATARDE (ארוך טווח) מ-6 יח' ל-12 וכלום לא קורה. אני מזריק 8 או 12 יח' ואין הבדל בתוצאות. כבר החלפתי את בקבוקי האינסולין (זאת לא הבעיה) ניסיתי לשנות את שעות ההזרקה (כדאי להתאים את את הפיק של האינסולין לזה של הפרשת הסוכר מהכבד) וללא הצלחה. שאלותי: 1. האם למי מכם שמטופל בזריקות, היתה תופעה של הדרדרות איזון הבוקר המוקדם ו/ או שעות הלילה הקטנות? האם הבעיה נפתרה ואיך? 2. האם מישהו כאן החליף את סוג אינסולין ארוך טווח למשהו אחר ופתאום היו לו תוצאות יותר טובות? נניח ללנטוס? 3. אני יודע שחלק ימליצו לי על משאבה אז מראש אני מודה שזה יהיה רק המוצא האחרון... אז תודה. אני מעוניין לפתור את הבעיה באמצעות הזרקות. אני רוצה לשמוע מאותם האנשים שמאוזנים "פיקס" באמצעות הזרקות. האיזון שלי עד היום היה מצויין (תמיד 6 ומשהו)...ואני רוצה מן הסתם לשמור עליו. תודה

kiticat

New member
יכול להיות מאוד

ש12 יחידות זה כלל לא מספיק. הייתה תקופה (רק בהתחלה) שהספיקו לי רק 10-11 יחידות על הבוקר. כיום אני לוקחת 26 בשביל איזון מירבי. מה עם להתייעץ עם הרופא המטפל שלך?

עמית 29

New member
ערכי בוקר

ועם איזה ערכים את קמה? האם את משתמשת באינסולטארד בלילה? כמה סה"כ יח' אינסולין את צורכת ביממה?

kiticat

New member
ערכי בוקר

בסביבות 100-120. שזה סביר למדי ולא רוצה להתעורר עם יותר נמוך, כיוון שלפעמים אני נוהגת לאכול מאוחר. לעיתים קרובות למעשה. 26 הומלין בבוקר. 20-22 בערב. הומלוג לא קבוע, שכן אין לי ארוחות קבועות מראש, אבל בדרך כלל, זה 6-8 בערב, 10 בצהריים, ו0-3 בבוקר.

King of pain

New member
לא בעייה ... אתגר ...

גם אני מטפל בעצמי ע"י זריקות , ומאוזן באופן מניח את הדעת ( HA1C ~ 6 ) . את בעיית האיזון בלילה ובבוקר אני מנסה עכשיו לפתור ע"י החלפת ה -INSULATARD בלנטוס , אבל הניסיון עדיין בחיתוליו , כך שאין לי עדיין ממצאים או מסקנות מרשימות בשבילך ( וחוץ מזה , נראה לי שהבעייה שלי בעניין זה תהיה קופ"ח דוקא , ולא האיזון ... ) . לפני כן הייתי מנסה לעשות שינויים במינוני הערב והלילה ( NOVORAPID ו - INSULATARD ) , ונזהר לא לקום עם ערכים גבוהים מידי בבוקר , אבל גם לא להיכנס להיפו בלילה . צריך לזכור שלעתים הבעייה של ערכים גבוהים בבוקר היא דוקא תגובה לכניסה להיפו בלילה , ולכן לא כדאי למהר להעלות מינונים לפני השינה . ובאופן כללי - אם תרבה לעסוק בפעילות גופנית לילית , זה בטח יישפר את האיזון ... ואת מצב הרוח גם ...
... שבוע טוב , בהצלחה , והמון בריאות ואושר ...
...

Lady Spring

New member
עוד דבר שלא הזכרת

זה לגבי האוכל שאתה אוכל בלילה וזה בעצם מה שמשפיע על התוצאות בבוקר. גם אני משתמשת באינסולין הזה ומאוזנת די טוב. אני פעם הייתי אוכלת ארוחת ערב וגם ארוחת לילה וכבר שנים שאני אוכלת רק ארוחת ערב. אני מזריקה למשל בשעה 19 ואוכלת בשעה 20 או אחרי חצי שעה (לפי תוצאת הבדיקה) ובזה מסתיימות אצלי הארוחות של אותו היום. הזריקה הבאה אצלי היא בשעה 22 INSULATARD אבל לא אוכלת כלום. כמובן - הכל לפי הבדיקות. אם יש היפו כמובן שאוכלת. וחוץ מזה ערכים של 110 בבוקר, לפי דעתי האישית, זה בסדר.

עמית 29

New member
השאלות....

המתבקשות הן: 1. האם גם אתם חוויתם הדרדרות ועליה בצריכת האינסולין (בעיקר בלילה)? אני הייתי כאמור, מאוזר מצויין כל הלילה עם 6 יח' ...וזה נמשך למעלה משנה! לאחרונה ללא שינוי התנהגותי כגון ארוחות לילה וכדומה... ערכי הבוקר גבוהים יחסית.(אגב על ארוחת הלילה כבר מזמן ויתרתי...) 2. האם מישהו מכם (שסוכרתי כבר כמה שנים), מאוזן ברמה של 70-110 בבוקר או שזה יעד לא רציונאלי? 3. האם הלנטוס יעיל יותר במענה להפרשת הסוכר מהכבד בשעות הקטנות של הלילה? לגבי ההצעות לסיבות לערכים הגבוהים : אני שולל את תגובת ההיפו לילה כי ערכתי לעצמי המון בדיקות בשעות הקטנות של הלילה כדי להבין את התופעה של ערכי הגבוהים. אני מתאמן קבוע בספורט וברמות לא שיגרתיות ולכן, אני מניח שיש איזה בעיה ואני עדין מנסה לעלות עליה... בכל מקרה תודה לכולכם על התשובות.

portland

New member
אצלי זה בדיוק הפוך ../images/Emo4.gif ../images/Emo4.gif ../images/Emo4.gif

אני לרוב קם בבוקר מאוזן לגמרי והכל בסדר אבל בחצי שנה האחרונה אני קם בבוקר עם ערכים גבוה לאללה ובתחילה חשבתי האינסולין אבל הערכים שלי נשארו אותו הדבר והמצב כל פעם מפתיעה אותי מחדש בוקר אחד אני יכול לקום עם 350 בלי לאכול כלום לפני ובוקר אחרי אני יכול לקום עם 100 . אמרו לי שאני חייב לאכול לפני השינה ולבדוק סוכר ואני עושה את זה והכל אבל לפני שאני הולך לישון יש לי ערכים קצת גבוהים והבעיה פה זה שאני קם הם עולים לי עוד יותר לאחרונה המצב בסדר אולי בגלל שאני עובד והכל אני לא יודע.. רק זה מצחיק אותי מאוד המצבים האלו ואני לפעמים לא מבין איך זה מגיע לתוצאות כאלו גבוהות

למעלה