בעיית אוכל

רונית1

New member
בעיית אוכל

למשה שלום, אשמח אם תעזור לי גם הפעם. הבן שלי נולד ב 5.5.2005. קוראים לו ליעד גיטלמן הוא ילד מאוד שמח, רגוע ופעיל. עד לפני שבוע אהב לאכול הכל ותמיד היה מוכן לאכול שמציעים לו (ולמרות זאת הוא רזה מדי). בשבוע האחרון התפתחה אצלו איזו היסטריה סביב אוכל. הוא רואה את האוכל והוא מתחיל להשתולל ולסרב לאכול, מנסה להוציא את האוכל מהפה. בסוף הוא כן אוכל אבל אחרי מלחמות וגם הוא לא מסכים לאכול כל דבר וכל ארוחה מתחילה בבכי היסטרי ובזריקת הגוף על הריצפה. יש לציין שאני איתו בבית כך שלא היה אירוע טראומטתי בנושא. רופא שבדק אותו אמר שאין לו כלום והכל בסדר. אולי יש לך רעיון מה עובר על בני? מה אני יכולה לעשות כדי לעזור לו? תודה, רונית

משה רון

New member
שתי עצות לי אליך

1 - מניסיוני האישי כאבא: האוכל מהווה אמצעי שליטה והוא מפעיל אותך באמצעותו.הוא נאבק איתך על השליטה בחייו ובלוח הזמנים שלו, מה שדי אופייני לילדים בגילו.אני מציע שתשני סדרים ולא תיזמי עבורו ארוחה, לא חכי שהוא יבקש מתוך רעב. בתחילה הוא יהיה מופתע מהשינוי ומהעובדה שהזזת את הגבינה שלו.כשהוא יהיה רעב הוא יבקש לאכול ואז למעשה השליטה בלו"ז בידיו ואין צורך להאבק בך.אל תדאגי הוא יהיה רעב בדיוק בזמנים שאת מצפה שהוא יהיה. 2 - לפנות לפסיכולוג לילדים או לפורום חינוך ילדים. וגם לראות את התכנית "מלאכים קטנים" בערוץ 8 בטלויזיה.זו תכנית המלמדת הורים איך להמנע ממאבקי שליטה. מבחינה נומרולוגית הוא טיפוס עם אגו חזק ושואף להובלה.הוא זקוק לתנועה אך גם להרגעה ואיזון האנרגיות.הוא עצמאי ושליטה חשובה לו. אבל הוא גם חמוד נורא.

משה רון

New member
תיקון שגיאה

1 - מניסיוני האישי כאבא: האוכל מהווה אמצעי שליטה והוא מפעיל אותך באמצעותו.הוא נאבק איתך על השליטה בחייו ובלוח הזמנים שלו, מה שדי אופייני לילדים בגילו.אני מציע שתשני סדרים ולא תיזמי עבורו ארוחה, אלא חכי שהוא יבקש מתוך רעב. בתחילה הוא יהיה מופתע מהשינוי ומהעובדה שהזזת את הגבינה שלו.כשהוא יהיה רעב הוא יבקש לאכול ואז למעשה השליטה בלו"ז בידיו ואין צורך להאבק בך.אל תדאגי הוא יהיה רעב בדיוק בזמנים שאת מצפה שהוא יהיה. זה הנוסח הנכון של החלק הראשון.

רונית1

New member
תודה רבה לך. אכן חמוד מאוד

וחוץ מהבעיה הזו הוא שמח ונחמד כל היום. הבעיה היא איך הוא יבקש לאכול בגילו? הוא עדיין לא מדבר ולא הולך (הולך רק סביב רהיטים). מה שכן אני מאפשרת לו לאכול יותר לבד ופחות מאכילה אותו וזה באמת משתפר. תודה רבה לך (האבא והנומרולוג).

למעלה