בעיית אוכל

superKENZ

New member
בעיית אוכל

מהיום הראשון של הכלבים אצלי, הם אוכלים טכניקל, זה היה המזון של הכלבה הקודמת, והם קבלו אותו בירושה, ואכלו בתאבון כבר 9 שנים פלוס.
לאחרונה (5 שקים), אכלו טכניקל לכלבים מבוגרים (חוגגים 10 בימים אלו)
לפני שבוע, פח האשפה שקורא לעצמו טינקה, ואין הרבה דברים שהיא לא אוכלת, החלה להאט את קצב באכילה, קישרתי את זה למזג האויר, ולרעשים מבחוץ שמפחידים אותה. ביומיים האחרונים, גם פחון האשפה הקטן, המוגדר ככרובי, הפסיק לאכול.
יש לציין שקצוות מלפפונים, או אוכל של כלבים אחרים, הם אוכלים.
הרמתי טלפון לחנות, ואפילו שלא היה לי את השק המקורי, שנקנה לפני כ-10 ימים, הסכימו להחליף, ואתמול בא שליח, והביא שק אטום סגור חדש.
וגם אותו הם לא אוכלים.
מבחינת התנהגות, יש מרץ, יש תאבון לדברים אחרים.
מוזר לי, כי הם בחיים לא היו בררנים כאלה.
הולכת לתרום את השק הזה לכלבים נזקקים ולהזמין מזון אחר (שק קטן) לניסוי.
יש למישהו המלצה לכלבים מבוגרים (אחת בורדק קולי מעורבת, והשני קוקר מעורב ? שניהם בריאים :) טפו טפו טפו
תודה רבה על כל עזרה...

KallaGLP

New member
איני מתמצאת (עדיין) במזון לכלבים מבוגרים.

מקווה שאחרים כאן ימליצו.

DAHUJI

New member
כל מזון למבוגרים (סניור) מחברה איכותית...

טכניקל לא נחשב כמזון כלבים איכותי... אולי בינוני-סביר. אם שאלת ואני כבר עונה, והדגש הוא על חברה איכותית (ועל איכות כמו שידוע משלמים), אז אני מניח שהעלות תהיה בסביבות ה- 25-35 ש"ח/ק"ג (תעשה את החישוב כמה זה יוצא לשק גדול של 13-15 ק"ג, בעבור 2 כלבים).

כל אחת מהחברות הבאות נחשבות לאיכותיות ביותר על פי ביקורות ומדדים שונים (לפי סדר עולה, האיכותיות ביותר קודם).
הכי טוב זה לבחון באריכות ובסבלנות את הרכיבים של המזון בעצמך ולעשות בחירה מושכלת.
הקישורים שאני שם פה הם רק דוגמא לחנויות+מחירים, איפה שאני יודע ומכיר שזול מאוד. אני כמעט ובטוח שאפשר להשיג בזול יותר.

1. Orijen.
דוגמא למזון לכלבים בוגרים/קשישים (סניור) - למשל פה.

2. NOW!.
דוגמא למזון לכלבים בוגרים/קשישים (סניור) - למשל פה ופה.

3. Nature's Variety Instinct.

#. Wysong (הוא בסולמית כי עדיין לא הבנתי איפה החברה מדורגת, והיא מעולה ואחראית).
דוגמא למזון לכלבים בוגרים/קשישים (סניור) - למשל פה (המתכון המעולה והיקר יותר) או פה (המתכון הזול יותר, עדיין מעולה בפני עצמו).

4. ACANA.

5. GO!.
דוגמא למזון לכלבים בוגרים/קשישים (סניור) - לא מצאתי, אמור להיות כי מופיע באתר של החברה עצמה שיש...

6. Taste Of The Wild.
דוגמא למזון לכלבים בוגרים/קשישים (סניור) - לא מצאתי, אמור להיות כי מופיע באתר של החברה עצמה...

7. Fermina N&D.
דוגמא למזון לכלבים בוגרים/קשישים (סניור) - באתר של החברה מופיע המתכון הזה, שאותו אולי אפשר למצוא פה.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
בסופו של דבר, הבחירה תסתכם בשאלה האולטימטיבית - "מה התקציב שלך?"
מן הסתם 2 כלבים משמע שק גדול, 13 ק"ג לפחות אם לא יותר... אם תכפיל 25 ש"ח לק"ג ב- 13 ק"ג יוצא לך סביבות ה- 325 ש"ח לשק... אז באמת שזה תלוי בך.

לעניין התקציב - ברמת המחיר של טכניקל:
יש לך את המותג Nutram שהוא מצויין. יש את המתכון Senior dog שנחשב ליותר טוב מטכניקל ומסאמיט. אם יש אותו גם בלי דגנים אז בכלל.
יש לך את המותג Summit שנחשב בסדר גמור ולא רע בכלל (מהיצרנים של GO ו- NOW המעולים). בינוני ומעלה, יותר טוב מטכניקל.

DAHUJI

New member
מדהימים ביופיים! תודה על התמונות, ממש כמו מפוסטר

אם יצא לך, תעדכני מה החלטת לרכוש בסוף...

אתמול קניתי לכלבלב שלי אוריג'ין גורים.
יקר יקר יקר (439 ש"ח ל- 13 ק"ג)... אבל ואוו כמה שמזון כל כך מעולה.
10 רכיבים ראשונים וגם לאחריהם רק בשר ובשר ואיברים פנימיים ומה לא...

superKENZ

New member
כי הם כלבי פוסטר (עוד תמונות בפנים)

בינתיים קיבלנו רויאל קאנין, וזה נאכל בתאבון.
והצואה נראית בסדר, נראה עוד כמה ימים ונחליט.

giri

New member
כרוב!

וברצינות,
לפי הוט' שלנו הסיפור של המזון לסניורים לא קריטי. יש לו תוספת של גלוקוזמין (המחקר לא חד משמעי לגבי תועלות) ומעבר לזה כל חברה והבחירה שלה.
לנובה (בת 12) אנחנו נותנים מזון שלא מוגדר לסניורים, וגם לקאזה ז"ל לא נתנו מזון סניורים (בעיקר כי לא מצאנו שום דבר שלא יטרגר את האלרגיות שלו ויוגדר לסניורים). שוב, הוט' שלנו טענה שאין בזה משמעות ושנאכיל מה שהם אוכלים בתיאבון ולפי הגדרות האיכות המקובלות (תכולת בשר ושומן ומקורותיהם).
יכולה להצטרף להמלצות שניתנו לך כאן.
כרגע גוזר אוכל נוטרו צ'ויס כבש ואורז גזעים גדולים, ונובה נמצאת במעבר מנוטרו צ'ויס כבש ואורז שומרי משקל לנאו שומרי משקל.
אם היא תמשיך לסמפט את הנאו אנחנו כנראה נעביר את שניהם לנאו, וגם ננסה עליה את הפורמולה הרגילה, בתקווה שמזון נטול דגנים ישמר את המשקל התקין שלה בלי להצטרך להיות דיאט (יש לה נטיה להשמנה מגיל צעיר).
עוד ניסינו את האקאנה סינגלז, אבל אחרי כמה חודשים הוד גוזיותו החליט שמשעמם לו והוא לא אוכל את זה יותר, ולפיכך המצב הנוכחי. דווקא נובה מאד חיבבה את האוכל הזה, מה שכמובן עזר לרפד אותה לחורף כי היא גנבה כמה שהצליחה.

למעלה