בעייית הורמונים

אילנלון

New member
בעייית הורמונים

שלום מאז שעברתי ניתוח על רקע מחלת קרוהן יש לי בעייה של הורמונים לא מאוזנים שזה טסטוסטרון נמוך ואסטרוגן גבוה. מה המשמעות של זה מבחינה נפשית וגם מבחינות אחרות.

אני לא מאמינה שזה קשור לניתוח

שלום לך, אני מניחה שהשאלה באה מאישה. אני באמת לא יכולה לענות לך ממה התוצאות הנ"ל. אשמח לקצת יותר פרוט.

אילנלון

New member
אני לא אישה ../images/Emo13.gif

אני גבר בן 36 והרמות של הטסטוסטרון הן 40 בבדיקות דם בעוד שהרמות של אסטרוגן הן 290. האנדוקרינולוגית בהתחלה טענה שאין לי בעיה אבל אחרי שחזרתי על הבדיקות וראתה שאכן זה המצב היא אישרה בפניי שיש לי בעייה הורמונלית. הנושא עדיין נמצא בבירור. הרעיון שכל זה החל בערך לפני שנתיים אחרי ששמתי לב שהתפקוד המיני שלי ירד כמעט לגמרי כולל חשק מיני וכולל בכלל תחושה של חיוניות לגבי עצמי ולגבי העולם. אני עברתי ניתוח כריתה של סוף מעידק עקב פיסטולה לשלפוחית השתן. כמו כן אני עברתי טראומה מאוד קשה מבחינה נפשית עקב כך ששאלתי על תופעות הלוואי של הניתוח והרופא אמר לי שאין לי מה לדאוג ואחרי הניתוח התסבר לי שהסתירו ממני מידע ולכן הרגשתי כאילו עברתי אונס. ולכן הייתי שרוי במצב נפשי קשה יותר משנתיים כולל טיפול פסיכולוגי. כפי שזה נראה לי הטראומה הנפשית היא זו שגרמה לכל הבעיה הזו.

לא נראה לי שהטסטוסטרון נמוך

סליחה על ההשערה כי אתה אישה. חוץ מהשם שלא אומר דבר בסביבותינו, קשה היה לדעת עם הפרטים שכתבת. הטסטוסטרון שלך תקין, אני לא יודעת למה אתה כותב שלו. אבל אני מסכימה איתך שהאסטרוגן גבוה. ביחד עם הסימפטומים שאתה מתאר, אתה צריך בירור.

למעלה