בעייה..

בעייה..

אני לא מצליחה לתקשר עם אנשים,ובכלליות אני מרגישה מאוד לבד. היו לי הזדמנויות ליצור קשרים עם אנשים ,אבל משום מה עם כל האנשים לא נוצר משהו שמחזיק מעמד. חשוב לציין שאני בן אדם שמאוד מודע לעצמו,מה גם שאני באמת במצב שאני מאוד רוצה שיהיו לי אנשים קרובים בחיים שלי. ואני מתרחקת,ומאוד קשה לי להסביר מה אני חושבת על דברים.לפני שאני מתחילה לדבר אני פשוט משקשקת מפחד.ברור שזה קשור גם לעבר שלי,אבל עכשיו אני לא רואה את זה כבר כדבר כלכך רלוונטי. במהלך השיחה,(עם כל בן אדם) אני נלחצת כלכך,ואני לא מצליחה פשוט להעביר את מה שאני חושבת בצורה ברורה.זה נשמע ממש טריוויאלי,אבל אצלי זו ממש ממש בעייה שאני נאבקת איתה המון זמן.אין כל סיבה הגיונית לזה,ועדיין כנראה משהו אינו ברור לי.חשוב לציין שאני בן אדם שמאוד אוהב לחשוב ולעיתים אני מרגישה שאנשים בכלל לא יכולים להבין אותי,כי גם בשעת שיחה המוח שלי פשוט צף מהבחינה שיש לי מחשבות על גביי מחשבות.ולעיתים אני יותר נכנסת לתוך המחשבות שלי וזה בא על חשבון להקשיב לבן אדם,מה שמגביר את המרחק ביננו. זהו דפוס שחוזר על עצמו,וכל פעם אני אומרת לעצמי לנסות מחדש(תחשבו מה זה בן אדם שכל יום,שעה-שעה,אומר לעצמו לנסות ליצור קשרים ולנסות לדבר ואפילו אומר לעצמו פשוט להיות כנה ולהגיד את האמת,ועדיין הוא חוזר על אותם הפעולות) וסתם מעצבן..כי אני מרגישה מאוד לבד ובכלל אין סיבה שזה יהיה ככה ועדיין זה ככה וזה חרא.ובאמת יש לי נטייה לשיפוטיות,אני באמת מוכנה לדבר רק עם אנשים חושבים..מה שמקשה עליי למצוא אנשים בראש שלי., וכשאני מדברת עם אנשים אני מרגישה מאוד רחוקה מעצמי,ואני אומרת להם דברים שאין לי מושג למה אני אומרת אותם(לעצמי כשאני לבד אני לא אומרת דברים כאלה) אז,מה לעשות?

nehud

New member
ראשית להכיר בסטירה שבדבריך

"...חשוב לציין שאני בן אדם שמאוד מודע לעצמו.." ולאחר כמה משפטים "..ואני אומרת להם דברים שאין לי מושג למה אני אומרת אותם.." בכדי ליצור קשר עם אנשים יש צורך להקשיב להם!! ולא לעצמך בזמן שהם מדברים. אימון "בהקשבה פעילה" (כלומר תגובה קצרה - שיקוף הדברים הנאמרים) יצור לך את כל הקשרים להם את נדרשת בחיים. ואולי קצאת מודעות לפחד המתעורר בזמן השיחה "מאובדן העצמי" לטובת בן השיח "...וכשאני מדברת עם אנשים אני מרגישה מאוד רחוקה מעצמי..." באהבה אהוד

שרון288

New member
גם לי יש את אותה הבעייה

גם לי אין חברים ואין לי מושג למה, אבל אני מרגישה שזה ממודעות יתר, שמפורשת אצלהם אולי כסוג של סנוביות. כשאני מדברת עם אדם, לא משנה אם זה סטודנט שלומד איתי באוניברסיטה או כל אחד אחר, אני מרגישה שהוא סולד ממני...נראה מאויים ורוצה להפסיק את השיחה...ולי אין מושג למה. הייתי מוכנה לשלם אלף שקל רק כדי שיגידו לי מה גורם לי להרחיק ממני אנשים?? אולי אני כבדה מדי, מחושבת מדי, מתנשאת מדי, קוטעת משפטים? פשוט ניסיתי הכל...אני אומרת לעצמי "היום אני אדבר אחרת", וככה- כל פעם מחדש...

nehud

New member
האם ניסית פעם ברצינות

להקשיב כן רק להקשיב!! במהלך שיחה, לא לשנות דבר בדרך דיבורך, להיות את עצמך. האם באמת יש לך מודעות יתר? או אולי רק דעתנות יתר לגבי...? אולי פחד כן פחד !! שלא יקבלו את דעתך ודרכך-ואת חייבת להתפרץ ולקטוע משפטים? האם את שואבת כוחות במהלך שיחה (לפני הסלידה והפסקת השיחה) מרגישה רעננה ובעלת עוצמה? ממתין לתשובה באהבה אהוד

שרון288

New member
אני מקשיבה!

מבטיחה לך שאני מקשיבה...אני פשוט לא יודעת מה הבעייה. מה אתה אומר, אתה מוכן לדבר איתי ולהגיד לי?

שרון288

New member
טוב, אולי הייתי ישירה מדי

אני פשוט לא יודעת מה לעשות...ממש אובדת עיצות.

שרון288

New member
המשך

הבעייה שלי מסובכת וגורמת לי מטרד רב. בתחילה חשבתי שזה נובע מהעובדה שאני מדברת בקול מונוטוני מדי, אז סיגלתי לעצמי קול עולה ויורד, כמו שעושים מספריי הסיפורים... אח"כ הגעתי למסקנה שיש לי קול צפצפני מדי...אז שיוותי קול של אדם סמכותי ולא של נערת תפנוקים.. אח"כ חשבתי, היי- זה בטח המבט המזלזל שלי..אז ניסיתי לבהות בחלל כשאני מדברים. חשבתי שאולי אני לא מתנהגת בטבעיות, אז הייתי הכי אדישה ורגילה בעולם... אבל זה פשוט לא זה. אני עדיין זוכה למבטים מוזרים כאלה מאנשים כאילו יש לי איזושהי בעיית דיבור שרק אני לא עולה עלייה, והם כולם מתרחקים. הקשבתי, זה ממש חשוב לי לציין. אני לא איזשהו זן של פוליטיקאי קפצן שרק מחכה שהצד השני יסיים כדי שאוכל לדחוף את דבריי. רבאק, אני על סף ייאוש גמור

nehud

New member
נסי לקרא את ההודע הראשונה

ולמצא את כל השאלות = הקשבה, ולענות עליהם לעצמך ביושר בשלב ראשון. אחת השיטות שאפשר לעשות שימוש היא השלכה כלומר לבדוק באמצעות השיקוף העוצמתי שמספקים לך בני השיח, על תהליך דומה המתרחש אצלך אך את לא מודעת לו. לדוגמה: אולי את מסתייגת מתוכן הדברים הנאמרים. והדבר בא לידי ביטוי בשפת הגוף שלך= חוסר יכולת לקבל את האחר כפי שהוא. באהבה אהוד

חחחח

אני מה זה מבינה אותך.. תראי..אני לא יודעת מי את ומה עבר עלייך,אבל בדר"כ אנשים שעברו איזה סוג של פגיעה הם כאלה..פשוט פחדנים מידיי כדיי ליצור קשר עם אנשים. גם לך יש דרישות בלתי ייאמנות מאנשים?כאילו,אם הם לא בדיוק בדיוק כמוך אז אין מצב לקשר.אבל זו דיי שטות בסך הכל,חבל להפסיד ככה אנשים. האמת,שאני גם על סף ייאוש וזה בכלל לא מצחיק,זה דיי נורא האמת.אתמול בלילה מרוב התחרפנות עצמית התחלתי לכתוב ולצייר,ולמרות שזה עוזר(והאמת כתבתי לא רע) עדיין אני כבר מרגישה שאני לא יכולה יותר.

hilabarak

New member
מדוע את מגיעה למסקנות ?

מדוע את פשוט לא שואלת אנשים שעובדים איתך ואנשים שקרובים אלייך (הורים אחים) וכולי. חלק ידברו שטויות. חלק יגידו חצי אמת. חלק ידברו מתוך עולמם. אבל מתוך כלל המידע שתקבלי, תוכלי לדעת הרבה יותר טוב.

dawadi

New member
יש משפט בקונג פו שאומר...

שכל עוד נמשיך לנסות לא נצליח. אדם שואל אותך מה את עושה? ואת עונה : אני מנסה להצליח X... אז הוא אומר: תפסיקי לנסות להצליח X, פשוט תצליחי X. תורידי את הלנסות ופשוט תעשי את זה... לפעמים כל כך מתאמצים לנסות, ששוכחים להתאמץ להצליח... וזה ברמה אחת שיכולה לעזור מחשבתית. מעבר לזה... בואי נדבר...

pumikyפה

New member
שלום שלום

במקרה נכנסתי לפורום הזה ובמקרה פתחתי את ההודעה הזו והזדהתי איתך כמעט על כל מילה ומילה... אני אנסה לענות לך מהסתכלות על עצמי. אני מאמינה שבעצם הכל נמצא בראש. השיפוטיות שלנו על עצמנו, הביקורת האישית האי קבלה עצמית יוצרת פחדים ואשליה שהחברה היא זו שמסתכלת עלינו בצורה כזו או אחרת כשבעצם אנחנו אישית יוצרים את הסערות האלו...אני חושבת שהתשובה היא להסתכל פנימה ולנסות לשחרר את הפחד של מה יחשבו או איך יצאו הדברים שיש לי לומר או איף אני אתפס בעיניהם כי בעצם מי ששופט ומבקר זה אנחנו, אנחנו יוצרים את האשליה שמסתכלים עלינו בזכוכית מגדלת , (אני חושבת שהחברה הרבה פחות מחמירה מעצמינו
ועוד עצה ...נסי ליצור לך אתגרים, צאי, תהיי פחות סגורה אל תתחבאי, תדברי עם אנשים ותזרמי עם מה שיוצא לך מהפה ואני מאמינה שאם את תקבלי את זה באהבה גם אחרים. הכל עניין של תרגול והבנה וכן עבודה קשה.. מקווה שאיכשהו עזרתי... ג

avi1283

New member
לשרון

ואפשרות חדשה (מקוה שאתם עדיין כאן וקוראות את זה) אתן נשמעות ממש חמודות, היה כמה שנים שהיתה לי בדיוק אותה בעיה וגם הרגשתי אותו דבר וחשבתי בדיוק אותם מחשבות, אבל עכשיו עברתי את זה ואין לי בעיה לדבר עם כולם. לדעתי אתן חושבות יותר מדי! וזה העניין המודעות שלכן והלחץ מפני דחייה קצת גורם לכן להסתיר את האופי שלכם, אפילו כשאתם אומרות לעצמכם שעכשיו אני אהיה אדישה וספונטנית את לא באמת כזאת כי זה בא מתוך המודעות, צריך יותר להיות קלילים ולדבר עם אנשים כשהמטרה עצמה היא לא לדבר איתם אלא לעשות זאת בטבעיות. אני יודע זה סתם קל להגיד וכרגע קשה לשנות את המציאות. יש טכניקות להפיג קצת את הלחץ והחשש מהדיבור עצמו ומהדחיה (כמו סולם 1-100 מה הכי גרוע שיכול לקרות, אם אתם מכירות) אבל בעיקר צריך לנסות ולהמשיך לנסות ליצור קשרים זה לא יבוא מהמחשבה על מה לא בסדר אלא מהעשייה עצמה והניסיון, הכי טוב זה ללכת למצבים שבהם תהיו חייבות לדבר כמו עבודה או קורס או לנסות ללמוד עם מישהו (סביבה חדשה ממה שהייתה עד עכשיו) ואז תהיו מוכרחות להיפתח וזה יבוא יותר בטבעיות. סך הכל אתם חכמות ונשמעות סבבה אין לכם מה לחשוש מלדבר עם אנשים וזה הכל בראש שלכם אל תחשבו על זה יותר מדי. אם יש לכם עוד שאלות אתם יכולות לפנות אלי בפרטי בנושא הזה. בהצלחה.

barak001

New member
לאפשרות חדשה

אני חושב שזה קשור לעובדה שרוב האנשים הם יותר קלילים ופחות מנתחים, ובאופן טבעי אנשים מסתדרים עם מי שדומה להם.לי למשל לקח זמן להבין שאני אדם שונה - פילוסופי, מנתח, לא ספונטי, ולכן אני בד"כ לא משתלב חברתית. מצד שני, כשהאנשים הם מהסוג שלי, האינטרקציה הרבה יותר פשוטה.אני מניח שהשונות הזאת, שודאי שלא היית מודעת לה מגיל צעיר, יצרה קשיים חברתיים שהפכו כיום לפחדים חברתיים. זה נראה לי תהליך טבעי ולא נעים שעוברים הרבה אנשים שונים בחברה.בניגוד לעצות שהיו לפניי, אני ממש לא ממליץ לשנות את האישיות, או לפתח "קלילות" (אלא אם את באמת מעוניינת בתכונות האלה). אני חושב שהכי טוב להיות מי שאנחנו, ולמצוא סביבה שמתאימה לנו.

למעלה