בעייה

בעייה

הבן שלי בן 14 נמצא בחדר עם ילדה בת 8 ויש להם דלת ממ"ד.
הדלת נורא מרעישה (כי היא נסגרת בלחץ) בסגירה ובפתיחה ואין דלת נוספת פנימית. הילד כל הזמן עם דלת סגורה וכשהילדה נכנסת ויוצאת הוא צועק עליה שתסגור את הדלת. לא תמיד היא מצליחה ואז אנחנו צריכים ללכת לסגור את הדלת. הקפצות בלי סוף ובנוסף זה מעיר אותנו אם הוא פותח/סוגר בשעות שאנחנו נחים/ישנים.

דעות ?

תודה

Ronit FL

New member
תוציאו את דלת הממד ותתקינו דלת

רגילה שנפתחת לתוך החדר או תתקינו דלת הזזה.
אם אי אפשר להוציא את דלת הממד תשאירו אותה פתוחה כל הזמן ותשתמשו רק בדלת הפנימית שתתקינו.

פיטנגו4

New member
אסור בשום פנים ואופן להוציא דלת ממ"ד

מילא שזה לא חוקי, זה גם מסוכן.

היו הרוגים שנהרגו מהדף בתוך הממ"ד, רק כי דלת ההדף לא היתה תקינה, והם הוטחו על הקיר הנגדי.

הממ"ד שם כי צריך אותו, ולצערי - השתמשתי בו, אז אני יודעת כמה שלווה הוא מספק, בעיקר לילדים.

זכורה לי פניה היסטרית במיוחד לפני כמה שנים, כשהיה מצב חירום, פניה פורום יעוץ בבניה : "מה עושים? המפעל סגור בגלל מצב חירום והם לא מוכנים לספק לי דיסקית שאבדה."

בקיצור: להשאיר את הדלת, להתקין דלת עץ על המשקוף הפנימי, בלי לקדוח בברזל.

אני צריכה לדעת מראש איך מתקינים ללא חורים

אחרת יבוא המתקין ויעשה מה שיעשה. אשמח להסבר מה צריך לדרוש. מה תקני ומה אסורומה עושים עם העלות כי דלת טובה עולה הרבה כסף. בנוסף איך אני מסתדרת עם הצבע. הצבע היום הוא כזה שאני לא רוצה שיבלט לסלון ואם אעשה בצבע אמר זב גם יראה כמו טלאי...

ButtercupA

New member
מה הבעיה לבחור בצבע כמו שאר הדלתות?

המתקין הרי לא עושה מה שמתחשק לו.
הולכים לחנות ובוחרים דלת.
אצלינו יש דלת רגילה בנוסף לדלת הממד. דלת הממד נפתחת כלפי חוץ, ודלת הרגילה נפתחת כלפי פנים ומחוברת למשקוף המתכת של הממש מבפנים עם צירים והכל.
אני לא יודעת אם מתאים אצלכם לעשות משהו בלי לקדוח.

פיטנגו4

New member
אסור לפגום באיטום של דלת ממ"ד

נו, באמת... למה לתת עצות לא חוקיות, ועוד בפעם השניה? איש הישר בעיניו יעשה, והרבה גם עושים, זבש"ם, אבל למה שאתה תמליצי על זה בראש חוצות?! ועוד תחת הכובע של מנהלת הפורום??
פגיעה בממ"ד זה לא חוקי. נקודה.

לא מסירים דלת ממד
לא פוגעים באיטום שלה
ממ"ד אמור להיות ממ"ד, דלת ממ"ד אמורה להיות דלת הסף אטומה לגמרי.

והכל אפשרי, אם מגיע בעל מקצוע טוב שיודע את העבודה שלו , להבדיל מחאפר זול שלא אכפת לו לגרום נזקים מסביבו.

ButtercupA

New member
מה שאני מתארת נעשה בדירה חדשה

שקיבלה אישור. זה לא מנוגד לשום דבר.
ממה שאני רואה, חורים לצירים במשקוף של הדלת, מהצד הפנימי של החדר לא פוגע באיטום שלה.
האיטוס הוא בדלת ובהיקף של הדלת.

ButtercupA

New member
ודרך אגב, אמרו לנו במפורש שכדי לקבל אישור

בטיחות, צריך להשאיר את הכל ככה (דלת ממד + דלת רגילה), ואסור להוריד את דלת הממד, זה היה הדבר היחיד.
(כי חלק מהאנשים לא רצו להשאיר את דלת הממד על הצירים ורצו להוריד אותה למחסן)

פיטנגו4

New member
אבל יש הבדל גדול

אצלכם זה משקוף עם צירים נוספים
ואת לא הסרת את הדלת האטומה
ולא קדחת.

גם אין קשר לבדיקה של הג"א... פשוט לא עושים שטויות. אם אין שוטר אז מותר לעבור קו הפרדה לבן??

המשך הדיון יכול להיות בפורום שיפוץ ובניה. שם המנהל כותב תגובות חריפות משלי למי שמציע עצות מנוגדות לחוק. לפעמים הוא גם מוחק הודעות שכאלה.

פיטנגו, מותר לקדוח בצד הפנימי של המשקוף.

זה בסדר.
הקידוח לא יפגע באטימה של הדלת היות והוא רחוק מהדלת.
עובי משקוף ממ"ד נע בין 20 ס"מ ל - 40 ס"מ, תלוי באזור המגורים.

בחלק הפנימי ניתן ומותר לקדוח חורים לצירים ולשונית.
עיגנו את זה גם בתקן הישראלי ואישרנו ליצרנים להכין את ההכנות מראש, כך נחסך הצורך בביצוע.

יש יצרנים שמכינים ויש כאלו שלא. זה עניין של שיקולים שלהם.

אסור בתכלית האיסור לפרק דלת ממ"ד.

שרון

ButtercupA

New member
אז אני שמחה שיש מישהו שמאשר את הענין

וזה לא בניגוד לחוק ואפשר להרגע.
בכל מקרה, את הנקודה לגבי אישור הבטיחות הבאתי כהוכחה שזה בסדר, ולא כרעיון שמציע שאחרי הבדיקה אפשר לפרק.

פיטנגו4

New member
קראי טוב - הוא לא מאשר!

שרון כתב בפירוש שאסור לפרק דלת ממ"ד
ומותר לקדוח רק במקום מסוים.

גם אני כתבתי שאסור לפרק, ושאסור לפגוע באיטום.

ButtercupA

New member
הוא מאשר את מה שאני כתבתי לגבי לקדוח

מה שאת כתבת שאסור ולמה לתת עצות לא חוקיות וכו'.
ההגיון הבריא שלי אומר שברור שאם קודחים צריך לעשות את זה מישהו שמבין בדלת ממד. אבל זה כבר ענין שקשור לאופן הביצוע ולא לעקרון.
אני יודעת שאסור בעקרון להוריד דלת ממד.

אם מגיע בעל מקצוע טוב אבל את יודעת שהמתקין

מגיע רק אחרי שאתה מבצעת הזמנה ואז את בידיים שלו לכן אם אני הולכת לכיון הזה אני צריכה לדעת מראש מה אני רוצה. אני אנפנה לפורום שייעצת. פשוט חשבתי שהיות שאת פעילה בפורום עיצוב פנים שיש לך ידע בנושא. תודה

פיטנגו4

New member
מצטערת, אני לא "איש טכני"

מה שאני יודעת, שאם המשקוף מראש לא מיועד לדלת פנימית נוספת,
אז בונים משקוף פנימה חדש, נוסף, ובו שמים דלת פנים רגילה שנפתחת פנימה.
היא יכולה להיות זהה לשאר דלתות הפנים שלכם, או דלת לצבע, שתצבע בכל צבע שתרצו.
בהצלחה

אסור בתכלית האיסור לפרק דלת ממ"ד

את מציע לאנשים לסכן את חייהם ולעבור על החוק, שלא נדבר על הוצאות עתידיות כאשר ניכנס למצב חירום בישראל.
בבקשה לא לעשות את זה.

דלת הממ"ד אמורה להיטרק בלחץ והיא באמת עושה רעש לא נעים.
הלחץ נובע מהגומי שיש בצד הצירים.
כדי למנוע נכון יהיה להשאיר את הדלת פתוחה תמיד ובצד הפנימי של המשקוף להתקין דלת עץ רגילה.

לצערי לא בכל בית ניתן להשאיר את הדלת פתוחה לרווחה היות והיא מפריעה במסדרון וכאלו. אבל איזו ברירה יש לנו ?

היתה תקופה שהדלת כל הזמן "הוציאה שחור"

מן אבקה שחורה כזאת התברר השדיסקית שלה נשחקה עד שהתכלתה. פירקנו את הדלך והלכנו עם הדיקית לחנות כמו רוזנפלד קנינו חדשה והרכבנו הכל מחדש. הפלסטיק שליד הידית קצת חופשי אני לא בטוחה מה זה אומר. ואת הגומי של הדלת שהיה כל הזמן מתפרק הדבקתי בדבק חזרה למקום. אז היא נסגרת יותר בקלות.

ButtercupA

New member
גם לדעתי הפתרון כאן צריך להיות טכני

הוספה/החלפה של דלת רגילה.

סקיפי

New member
לשמן את הדלת

זאת נשמעת בסך הכל בעיה של צירים חורקים.
ושלא יצעק עליה, היא לא אשמה בזה שאין לה כח להדוף דלת פלדה משוריינת..

למעלה