בעייה

• פותח הנושא nita
  • פורסם בתאריך

nita

New member
בעייה

רציתי לשאול שאלה בקשר ללימודים באוניברסיטה הפתוחה - שנים רבות שאני לומדת במוסד מופלא זה ונהנית מהלימודים. היגשתי לפני חודשיים עבודה סמינריונית - לא הראשונה שלי. בעבודה זו נעזרתי בחומרים רבים כולל האינטרנט. האוניברסיטה שלחה לי מיכתב בו היא מודיעה לי כי עבודתי דומה ברובה לעבודה סמינריונית אחרת. שלחתי מיכתב לאוניברסיטה ובו הסברתי שמעולם לא השתמשתי בעבודה אחרת ויכול להיות שלפעמים העתקתי קטעים שלמים ממקורות שהשתמשתי בהם - לא בזדון אלא אם אפשר לכנות זאת כך - בתמימות. אמרתי להם שאני מוכנה לעשות עבודה חדשה או לשנות את הקיימת. אני רוצה להודות כי מעולם לא העתקתי עבודה, מיבחן או עבודה סמינריונית גם כשזה עלה לי לא מעט פעמים בלימוד קורס פעם נוספת. האוניברסיטה זימנה אותי לדיון בעיניין - משהו כמו מישפט. אני שמעולם לא הייתי בבתי משפט כולל צבאי , אף פעם לא הייתה לי בעייה עם רשויות ודומה. מאד פוחדת. האם האוניברסיטה יכולה לבטל לי את הלימודים לגמרי??? האם איבדתי את כל שנות לימודי וכספי??? אשמח לקבל תגובה ואולי להרגע טיפה. תודה

ציפי ג

New member
אני לא מכירנ את הכללים שם

אבל לו אני הייתי רוצה להוכיח שלא העתקתי, הייתי מביאה את כל המקורות שלי לפגישה, תוך הדגשה אלו חלקים מהם ציטטתי.

shaio

New member
דין משמעתי

הדין המשמעתי באוניברסיטה אמור לטפל, בין היתר, במקרים של העתקה ורמאויות בבחינות ובעבודות. לאחרונה נדמה לי (אבל זו התרשמות מבחוץ) שיש יותר מקרים כאלה שנתפסים. מכל מקום, ההליך הוא "כאילו" הליך משפטי. אבל בעצם, עד שמגיעים לדיון עצמו יש הרבה מאוד אנשים "רגילים", אנשי סגל האוניברסיטה, שמטפלים בהליך ושאפשר לדבר איתם; וגם בדיון עצמו שולט יותר מכל ההגיון הבריא. על-מנת להתמודד, לדעתי כדאי לעשות שני דברים. האחד, לבדוק אפשרות להשיג ייצוג בהליך. אינני יודע מה המצב באו"פ, אבל באופן טיפוסי באוניברסיטאות, אגודת הסטודנטים נותנת שירות של ייצוג, בדרך כלל בידי סטודנטים, בהליך הזה. אם זה אפשרי, זה רצוי מאוד. הדבר השני לעשות, הוא ללמוד הרבה על ההליך הזה ועל ההאשמה שמאשימים אותך. בעניין זה כדאי תחילה ליצור קשר עם בודק העבודה, שהוא זה ש"מגלה" את החשדות ומחליט להגיש תלונה; ואם תפיסי את דעתו אולי גם יוכל לבטל אותה. בשלב שני, כדאי ליצור קשר עם המשרד הממונה על ההליכים, בירושלים מדובר בלשכת הרקטור, ולבקש לשוחח עם התובעת עוד לפני הדיון. גם את דעתה תוכלי להפיס כך שההליך יבוטל, ומכל מקום תוכלי להבין בדיוק מה הם רוצים. העונשים שהמערכת המוזרה הזו מוסמכת להטיל הם נזיפות וכאלה, ביטול הקורס, והרחקות מהלימודים לתקופות זמן מסוימות, ועד הרחקה לצמיתות. הם יכולים גם לתת עונש "על-תנאי". מי שעושה את העבירה החמורה ביותר, קונה עבודה בכסף ומגיש אותה ללא שינוי תג, מקבל אני חושב הרחקה לכמה שנים (בירושלים). במקרה של הרשעה הדבר מצוין בתעודת התואר.
אם יש לך שאלות נוספות את יכולה לשאול. כדאי להשאיר לי מסר גם, כי לפעמים אני רק מרפרף כאן. אינני עורך-דין, והתשובה מבוססת על המערכת המשמעתית של ירושלים, שאותה הכרתי בהזדמנות אחת או שתיים (או חמש).

למעלה