בעייה:/

Ayulaa

New member
בעייה:/

יש לי בעייה.. אשמח אם תביעו דעה... יש לי בן זוג כבר 4 שנים..אני חושבת שעברנו את כל המשברים בעולם..וגברנו על כולם.. אבל יש לי בעייה אחת שמאוד מדאיגה אותי לטווח הארוך.. הוא בן אדם מאוד דיכאוני ופסימי..הוא מדבר המון על רצון למות או על כמה שהחיים שלו מסריחים.. שבעצם אין לו כל כך על מה להתלונן.. הוא החזיק אופנוע עד גיוסו לצה"ל, הוא עבד 2 עבודות ביום והרוויח יפה מאוד.. ממני הוא מקבל הכל..אפילו שאני עובדת 12-13 שעות ביום.. אם זה ארוחה חמה(ומאוד טעימה יש לציין), אם זה בית מסודר ומריח טוב ממש עד הפרטים הקטנים.. אין משהו שהוא רוצה ואין לו..לפחות ממני.. אני לא מבינה איזו סיבה יש לו להיות כל כך דיכאוני וחסר רגש.. זה מפריע לי מאוד בחיי היומיום.. (וגם בחיי הלילה..) הוא מאוד קר,ולעיתים גם לא מתחשב.. בניגוד אלי.. ולחתוך את הקשר אני לא רוצה.. מה אפשר לעשות?

seeyou

New member
זה יותר מבעיה בודדת../images/Emo8.gif

הבעיה שלו ,לדעתי,ניתנת ל"ריפוי" או בתרופות או בדרכים אחרות הייתי לוקח אותו לביקור בבית לווינשטיין או כול בית חולים אחר אולי אז יתחיל להעריך את החיים או לחילופין טיול באפריקה לי עשה טוב טיול במומבסה אחרי שראיתי את העוני חזרתי "מאושר"
במה שיש הבעיה השניה שלך "הוא מאוד קר,ולעיתים גם לא מתחשב-וחסר רגש... על זה את צריכה לדון עם עצמך -קשה להחליט במקומך. יוסי

chenby

New member
השאלה המתבקשת היא

למה את רוצה כל כך בכוח להשאר עם אדם שלא מעריך את מה שיש לו, שבמקום להעצים אותך, הוא מדבר על רצון למות, ובמקום להוקיר את מה שהוא מקבל, הוא אומר שהחיים שלו מסריחים. את בחיים שלו - כמה מסריחים הם יכולים להיות? זה חוסר הערכה מזעזע בעיני. אני לא מבינה מה תוקע אותך במקום הזה - חוץ מניחוש של (אני אוהבת אותו.. והפחד להיות לבד) כולך בת 18.. זה מה שאת צריכה עכשיו בחיי היום יום והלילה שלך? את יודעת כמה בחורים שמחים יש במדינה הזו? (ולא רק ברסלבים)

מריוס זכריה

Member
מנהל
דיכאון הוא במידה רבה בעיה פיזיולוגית

מי שלא חווה ולא מכיר מבלבל בין כל מיני חסור שביעות רצון, מוצדקים יותר או פחות, לבין דיכאון קליני (בדרגות שונות). אנשים דכאוניים באופן כרוני (למשל, המשוררת דליה רביקוביץ ז"ל) סובלים מחוסר איזון של מספר מוליכים עצביים (סרוטונין, אדרנלין, דופמין, ועוד), ובלי שמאזנים תרופתית את הנ"ל קשה מאוד לשנות משהו. אני לא אומר שהדברים הם שחור לבן, ויש רצף של מצבים בין חוסר איזון פיזיולוגי לבין אישיות פסימית, אבל באופן כללי, כשרואים שאדם פועל בניגוד להגיון [מצבו האוביקטיבי טוב והוא מאוד אומלל] צריך לחשוד בבעיה פיזיולוגית.

לא רוצה?

את בת 18! החיים היפים עוד לפנייך! עברתם משברים,הוא בדכאון,את עובדת 13 שע ביום,מפריע לך בחיים.. מה יהיה??? זה נשמע גרוע,לא?! האפשרות היחידה שמתבקשת וצועקת - תעזבי אותו! אחרת חייך יהיו רצופים במשברים,ומה על ילדייך שיהיו ברבות הימים?חבל ממש חבל..תתפקחי - לא בשבילך

שילה1

New member
בת 18 וכבר לקחת על עצמך מחויבות של מגורים

משותפים ו,לעשות הכל בשבילו"? חמודה-את צעירה מדיי,והזוגיות הזו נטולת תכלס. מהר לברוח,אבל מהר! "זה עוד ייגמר בבכי"-כנאמר על ידי אייבורי,במקרים דומים או זהים.

seeyou

New member
../images/Emo12.gifבת 18 בזוגיות כבר 4 שנים?../images/Emo178.gif

זה מתאים לטרולים. יוסי

yellow feather

New member
לרוע המזל אני מכירה מקרים כאלה

לא שיש בזה איזו הבטחה שגם במקרה הזה מדובר במצב אמיתי, אבל, יש כאלה. בד"כ מדובר במשפחות מוצא לא מתפקדות או בבעיות חמורות יותר מסתם משפחה לא מתפקדת (גילויי עריות, אלימות, שימוש בסמים או אלכוהול או הכל גם יחד).

Ayulaa

New member
טרולים?

הייתי כמעט בת 15 שפגשתי אותו.. אז הוא עוד הייה אופטימי ונחמד..

DIM555

New member
תגובה

היי אני חושב שאת צריכה ללכת אם הבחור ליעוץ יכול להיות שיש לו בעיה מהעבר הרחוק שלו שהוא לא מדבר עליו

נומלה

New member
אדונים ומשרתים

את בטוחה שגם הוא יודע שאתם זוג? לי זה נראה יותר כמו יחסי משרתת אדון: עובדת משרה מלאה ++ מנקה את הבית מבשלת (ומגישה בזמן שהאדון אוכל?) ועוד שירותים אחרים (אין משהו שהוא רוצה ואין לו. לפחות ממני) השאלה הגדולה: למה את לא רוצה לחתוך את הקשר?

Ayulaa

New member
אוהבת..

אוהבת אותו..רגילה אליו..מפחדת להיות לבד..אני לא מכירה לבד.. עברנו כל כך הרבה ביחד..גם משברים מאוד מאוד קשים, שקרים ואפילו בגידות(ממש בהתחלה..) אז לקחת את כל החבילה ופשוט לפרק אותה?נראה לי שזה מעשה שמתאים לבן אדם וותרן.. אני לא מוכנה להרוס ברגע את כל מה שבנינו.. אני פשוט רוצה לעבור את התקופה הזו בשלום..ולקוות שזו רק תקופה..

נומלה

New member
מתאים לאדם ותרן

תמיד שימי לב על מה את נלחמת ועל מה את מותרת. מה שראוי להלחם עליו אלה "חיים טובים בשבילך" לא "הזוגיות" אלה לא בהכרח ערכים חופפים.

rebec1

New member
גם לטווח הקצר זה בעייתי

את לא חייבת להיפרד אם זה לא בוער לך בעצמות, ואם את אוהבת אותו.. רק תזכרי שמגיע לך יותר טוב.גם עכשיו. ( ולא רק בעוד כמה שנים ) סביר להניח שאת גם דואגת לו. הייתי ממליצה לך לדבר איתו על זה, לנסות להבין ממה זה נובע. וכן, יש סיכוי שאם אין לזה הסבר רציונלי, שהוא בדיכאון קליני. והוא צריך עזרה. מה הוא עושה בחייו? יש לי ידיד שלאחר נישואיו עם מישהי שהוא אהב, שקע בדיכאון קליני. וזה היה מתוך איזושהיא בעיה מהעבר שלו שצצה רק כשהיה לו טוב. ( מוזר. נכון? ) הוא אוהב אותך? הוא שלם עם זה שאתם יחד? אל תשכחי שגם יכול מאוד להיות שהוא בדיכאון בלי שום קשר אלייך. יש סיכוי טוב שהוא זקוק לעזרה מקצועית. נ.ב למה את לא רוצה לחתוך? שזה לא יהיה מתוך פחד. כל החיים עוד לפנייך!

netbug

New member
כשאני נתקל

בסוגיות שכאלה אני תמיד כמעט תמיד חושב שמשהו חסר, אבל המשהו הזה הוא בדר"כ פנימי נסי לתקשר איתו יותר מהרגיל

אייבורי

New member
לשנות את תפיסת עולמך

את בטוחה שהוא מקבל את כל מה שהוא צריך, לדעתך בעברית צחה, זה סוג של נרקסיזם. החוכמה לתת לו את מה שהוא רוצה\צריך. לדוגמא גברים כהכללה מעניין את ישבנם אם הבית נקי מאד או האם הארוחה טעימה וחמה, הבית בהחלט יכול להיות קצת מלוכלך וארוחה מוזמנת מספיקה להם. לעומת זאת דברים אחרים בהחלט מדברים לליבם. המלצה לכי לשאול אותו מה הוא צריך או שפשוט תקשיבי למה שמטריד אותו. זה לא סותר את האפשרות שהאיש סובל מדיכאון ויש להפנות לרופא במקרה הצורך.

Ayulaa

New member
אני יודעת מצה הוא רוצה..

"לעומת זאת דברים אחרים בהחלט מדברים לליבם." כמו מה? --------------------------- לא מעניין אותו כלום חוץ מבית נקי כסף בכיס ואוכל חם.. זה מהות החיים שלו..שום דבר מכלל הרשימה לא מהווה כל צורך מבחינתו.. אין לו צרכים כמו לשאר הגברים(לפחות לא אלה שאני מכירה..) סדר וניקיון זה לא בראש מעיינם ושווארמה זה אחלה ארוחת גורמה..

Ayulaa

New member
לכל מי שייעץ

תודה רבה מעומק הלב.. עזרתם לי מאוד..:]

Ayulaa

New member
ולמי שהעיר לי על הגיל..

אני יודעת שזה לא מכוונה רעה או התנשאות.. אני רק ילדה בת 19..אבל עם הרבה בעיות שלא מביישות בחורה בת 30 לצערי..הלוואי וזה הייה נגמר בבעיות בזוגיות.. תודה לכולם על העצות אקח הכל לתשומת ליבי..

למעלה