בעייה

• פותח הנושא zacki
  • פורסם בתאריך

zacki

New member
בעייה ../images/Emo101.gif ../images/Emo53.gif

בכדי שתוכלו לעזור לי אספר לכם קצת את ההיסטוריה של חיי. סתם סתם, אני אספר רק את החלקים החשובים. פניתי לרופאים, אורטופדים, ורופאי ספורט כולם אמרו לי תשובות שונות שאף אחת מהן לא עזרה לי ("זה לא בעייה ספציפית, זה טבעי", "תעבוד על פי ההיגיון", "אין לזה טיפול מוגדר"). אז נתחיל: באוקטובר האחרון התחלתי להתאמן לטריאתלון בסדר גודל של 7 אימונים בשבוע. לאחר כחודשיים הגברתי את האימונים וכמו כן הצטרפתי לקבוצה, ועכשיו אני מתאמן 12 אימונים בשבוע בערך + מככ"ש (מכון כושר). לפני כחודש התחלתי להרגיש כאבים בברכיים בריצות בלבד, ולא באופניים, לכן 1. הורדתי הקילומטראז´ השבועי מ- 55 בערך ל-30 ואפילו פחות. לאחר שבוע כשהכאבים המשיכו עשיתי 2. שבוע מנוחה, ושבוע אח"כ המאמן עשה 3. שבוע קל, עם ריצות קצרות ולא מהירות. שבוע לאחר מכן נסעתי לחו"ל 4. לשבוע סקי. חזרתי, בשמחה ובששון לארצנו זבת החלב והדבש, ולא יכולתי לחכות עד לריצה שלמחרת. חשבתי שלאחר חודש בלי ריצות נורמליות, אהיה כמו חדש. נחשו מה? יפה! הכאבים המשיכו ואפילו התגברו. היום, שבוע לאחר מכן, אני אפילו לא יודע מה לעשות, האם הכאבים הם בגלל שהשרירים לא בכושר, או בגלל העומס (שלא היה בחודש האחרון)? כל פעם שאני רץ הכאבים חוזרים אחרי 2-3 ק"מ, ואח"כ מפסיקים, ואח"כ חוזרים לסרוגין, וזה מתיש אותי וזה גם גורם לי להגיע לדפקים מטורפים, היום רצתי בקצב קל 5 קילומטר (יותר מ- 25 דקות), וסיימתי עם דופק 194. (בד"כ אני מסיים בקצב כזה על 165-170 גג-אני בן 15). האם יכול להיות שהכאבים הם מהסקי (=מאמץ גדול יחסית לברכיים)? אם מישהו יודע מה יכול להיות מקור הכאבים, ו/או איך לפתור אותם, בבקשה עזור. -יש לציין שבאופניים ובשחייה המשכתי להתאמן כרגיל.
zacki וואי כמה כתבתי...

Lance_Armstrong

New member
גם לי היה את זה...

הרופא אמר לי שזה בעיה ברצועה. הוא אמר לי לנוח מפעולה חזקה על הברך (ריצה) הפסקתי לרוץ למשך כמה זמן... ברגע שהרגשתי שכבר הכל טוב עם הרגל, התחלתי לרוץ (הריצות שלי זה רק פעם ב... אני לא מתעסק בזה). לכן, תן חופש קצת לרגל שלך, ותרוץ נכון...

zacki

New member
תשובה מהירה

אני אומר לך, נחתי חודש שלם שלושים יום ארבעה שבועות 1/12 שנה

izharn

New member
תגובה מהירה

חודש, שלושים יום, ארבעה שבועות זה לא אותו כמו חצי שנה!!!!! הסבר את עצמך.....

Ori-Toar

New member
לי זה נשמע פציעה מיניסקיאלית. לפי

דעתי תקבל תשובה מוסמככת רק בבדיקת MRI, ותצטרך למצוא רופא שיסכים להפנות אותך לבדיקה. ככלל קופות החולים לוחצות על הרופאים לא להפנות חולים לבדיקה הזו בגלל עלותה. אני חושב שרופא ספורט יהיה יותר קואופרטיווי מסתם אורטופד. עוד אפשרות - שאולי כדאי לנסות אותה קודם - היא לבקש עזרה בפורום פציעות ספורט של וואלה, ולסיום תוכל לפנות לקובי קורן שמבין בברכיים מכל הכיוונים. הוא נמצא מידי פעם כאן או בפורום אופניים של וואלה. אם תרצה אשלח לך את האי מייל שלו.

Lance_Armstrong

New member
יש את...

יש את ד"ר יוני ירום, שהוא יכול להפנות אותך. הוא יושב במרפאת הספורט ברמת-גן... שער 3 אם אני לא טועה.

עמיעז

New member
לפי מה שסיפרת אתה ממשיך לרכב

ולשחות. תנועה לא נכונה בשחיית חזה יכולה לגרום לכאבי ברכיים, גם רכיבה עלולה לגרום לכאבים מסויימים. בנוסף סקי זה כנראה הדבר הכי גרוע שאפשר לעשות לברכיים. יכול להיות שהכאבים בברכיים נגרמים מתנועה אחרת. לי לדוגמא כאבה ברך שמאל וכשהפסקתי לעשות מתיחה מסויימת היא הפסיקה לכאוב. מנסיון פסיותרפיסט טוב יכול לעזור לך ובן השאר להפנות אותך לאורטופד טוב. רויטל

למעלה