בעייה קשה עם חלונות 2000

testing111

New member
בעייה קשה עם חלונות 2000

שלום יש לי מערכת הפעלה חלונות 2000 ונתקלתי בתקלה כללית כרגע. באמצע השימוש המחשב נתקע, ולאחר איתחול המחשב עולה ונכנס לחלונות אבל מתקבלת הודעה השגיאה: DDE server window: explorer.exe - the memory cannot be "read".... מהות התקלה: אני לא רואה בכלל את הדסקטופ, רק מסך כחול, אין שורת משימות. אם אני מפעיל את ה- TASK BAR אז אני יכול להפעיל תוכנות דרך קובץ->משימה חדשה בלוח המשימות עצמו בלבד. אם אני כותב את השם של התוכנה והנתיב היא כן מופעלת. כל ניסיון להפעיל את ה- EXPLORER עצמו נתקל בהודעת השגיאה. ניסיתי להפעיל את דיסק ההתקנה ולעשות תיקון אבל נתקלתי בבעיות בדיסק עצמו אז אני די תקוע. מה ניתן לעשות ?

testing111

New member
לא

מצב בטוח וכן כל שאר האופציות נותנות בדיוק את אותה בעייה כמו באיתחול רגיל

B Ran

New member
נסה להעלות את המחשב

מדיסק ההתקנה של windows 2000 ולבצע repair בשלב שבו מוצעת האפשרות לבצע repair.

Y. Welis

New member
אפשר לעשות מעין 'שיחזור מערכת'

אבל רק למצב ההתקנה הראשונית של 2000: הקבצים שלך לא יפגעו (מיילים, מסמכים ומועדפים), אבל כל תוכנה שהותקנה לא תופיע. זה כאמור אם לא תצליח לערוך התקנת תחזוקה מהתקליטור שיש לך. ה'שיחזור' יעשה כך (בהנחה שתיקיית חלונות אצלך היא winnt): היכנס למצב הקונסולה בתקליטור ההתקנה (לחיצה על R ברגע שיוצע שם), וכתוב
copy c:\winnt\repair\software c:\winnt\system32\config​
ואשר שיכתוב הקובץ (software ללא סיומת). אני ממליץ להריץ את תוכנת הגיבוי של ה-2000 ולבחור ב'דיסק לתיקון בשעת חירום', ושם לסמן 'בצע גם גיבוי של הרישום לספריית התיקון'. זה יגבה את כל הרג'יסטרי לתיקיה repair, וכך יאפשר שיחזור למצב הקיים, בדרך הנ"ל.

testing111

New member
משהו מוזר מאוד........קבלו

חיפשתי בגוגל אחר רמזים לפתרון מצאתי תשובה שלכתוב בחלון ה- CMD את הפקודה start . הנקודה במקור...... עשיתי. המחשב חזר לקדמותו. לא עשיתי ריסטרט עדיין אז אני לא יודע אם זה ישרוד. מה זה אומר? מה יכול להיות??? הכל עובד כרגיל פתאום. למרות שכלום קודם לא עזר

testing111

New member
שיט - זה צריך להיות משורשר ל:

ההודעה הראשונה - בעייה קשה עם חלונות 2000

Y. Welis

New member
מאחר ואין לך שם msconfig

כדאי שתוריד אחת עבור 2000, ודרכה בדוק מה עולה עם המערכת. לא הייתי שומר גיבוי של הרג'יסטרי (כמו שהצעתי בסוף הודעתי הקודמת למעלה) כרגע, אלא *אחרי* שאיתחול נוסף יעבור בהצלחה.

למעלה