בעייה קשה ודחופה ..

Rtech

New member
בעייה קשה ודחופה ..

היי יש לי תוכי- אלכסנדרון בן חצי שנה בערך, האכלת יד , ויש לו בעייה מאוד מוזרה: 1. מדי פעם (לפחות פעם ביום ) הוא מתחיל לנפנף חזק חזק בכנפיים שלו עד שהן נפגעות כבר.. ובאותו הזמן הוא מנקר לעצמו את הרגליים בעצבים כאילו הוא לא שולט בזה ורוצה שהכנפיים יפסיקו ! אני יודע בוודאות שזה קורה לו בניגוד לרצונו! ממש נראה כאילו הוא ראה איזה שד...וזה לא מפסיק לקרות לו פשוט כל יום כבר 5 חודשים...(זה קורה בלי קשר לכלום!!!! ) 2. בעייה נוספת היא שמדי פעם אחרי שהוא שותה מים ( אני לא בטוח אבל כנראה זה לאחר שהוא לא שתה הרבה זמן) , הוא מתחיל להתנפח כולו! ויש לו צמרמורת והוא שותה בלי הפסקה ודוחף את כל הראש למים עד שהוא כמעט נחנק! ואז שכולו מנופח ורטוב הכנפיים שלו כאילו מתעוותות ועולות לו למעלה והוא לא שולט בזה !! ממש כאילו הוא גוסס! וזה ממש מפחיד אותי... אני לא יודע אם הבעיות קשורות אבל אני מבקש ממשהו שמבין שינסה לעזור.. תודה !!!

מממ...

זה שהוא דוחף את הראש למים מתנפח ורטוב אומר שהוא מתרחץ. לגבי הקטע עם הכנפיים, הרבה תוכים עושים את זה.

Rtech

New member
מתרחץ ?!?! ממש לא !

ציפיתי למשהו שיגיד דבר כזה... ניתן לראות מתי תוכי מתרחץ ..... ברור שהוא לא מתרחץ!!! התוכי מתנהג כאילו הוא גוסס!!! הוא מתנפח! הנוצות שלו מצתמררות ! והוא מכניס את כל הראש פנימה עד שהוא נחנק! והכי מפחיד זה שהכנפיים שלו מתעוותות למעלה והוא מנסה להוריד אותם חזרה! וכל זה תוך כדי שהוא צועק !! וחיוור (העניים שלו משתקעות פנימה ) כאילו הוא עומד למות..... אז אני בטוח ב100 אחוז שהוא לא "מתרחץ" ...... יש פה משהו שמבין באמת שיכול לענות לי ????? זה קרה כבר 5 פעמים...

Rtech

New member
לא...

כמו שכבר התנסתי עם וטרינרים אתה משלם 300 שקל בשביל איזה ויטמינים שלא קשורים בכלל לבעייה .....

eari

New member
אתה יכול...

אם אתה כל כך מודאג בקשר למיים לשים לו כלי פחות עמוק כך הוא לא יוכל לעשות את זה יותר.

לדעתי

הוא פשוט מניע את הכנפיים והשרירים וזה נורמלי.יכול להיות שהכלוב קטן ובגלל זה הוא נפצע.רוחב ואורך הכלוב רצוי שיהיו גדולים מהמידה של התוכי כשהכנפיים פתוחות .שים לב אם אתה רואה התעבות של הצפורנים או המקור? 2) הוא שמח להתקלך ולנקות את הנוצות ולמתוח את השרירים.(כשותוכי חולה הוא מתנפח אבל בדרך כלל גם שקט לא פעיל כל כך ונמצא לרוב בתחתית הכלוב) מצורף קישור מאוד מומלץ!!

Rtech

הרבה אנשים חושבים וקונים כלוב קטן לאלכסנדרון... רוב האנשים קונים כלוב לדררה ושוכחים שאלכסנדרון מגיע בגודלו לגודל של ארה. ולכן צריך לקנות לו כלוב גדול במיוחד !!! אוהד

לא אפלפסיה ולא....

פשוט התוכי רוצה להוציא מרץ, והדרך שלו זה לנפנף בכנפים... רק חבל שהכלוב קטן. אוהד

הוא מוחתם? הוא יוצא מהכלוב?

כי יכול להיות באמת שהוא סתם מוציא מרץ. היה לי תוכי שהיה מתחיל לצרוח ולהשתולל על איזה צעצוע שהיה לו, והזוג שיש לי עכשיו עפים בבית כמו משוגעים לפעמים, או הולכים מכות וצורחים סתם בשביל הכיף, הם לא פוצעים אחד את השני. אולי אם הוא יבלה יותר מחוץ לכלוב ואם תסדר לו אמבטיה שתמצא-חן בעיניו, הוא יעשה את זה פחות.

למעלה