בעייה - פחת קופץ

NimrodKAdim

New member
לרגע לא חשבתי שהחשמלאי אשם

הרי אף אחד לא מצפה מחשמלאי עסוק ומוטרד ללכת ולבדוק את העבודה של הפועלים לו. זה לא שאפשר למות מחוטים גלויים או העדר אדמה זה לא שהמזגן שעולה 15000 יתקלקל כי קפץ לו אוטומט של פאזה אחת והיתר ממשיכות לספק מתח. זה לא שמי שהסמיך אותו ודרש שהוא יבדוק עבודה לפני שהוא חותם. תעשה לי טובה, יש במקצוע הזה הרבה אנשים אמינים ומקצועיים וקפדנים. אבל יש הרבה יותר חפרים שמשקרים, שמחפפים, שמנצלים, בדיוק כמו בכל ענף מקצועי אחר (ראה ערך מכונאים, אינסטלטורים, שיפוצניקים וכדומה). תרשה לי להניח כי אתה חשמלאי מקצועי ואמין. בעיקר לפי ההתיחסות שלך למקצוע והאכפתיות שאתה מגלה כאן. אבל לצערי אתה לא מייצג רוב בעם הזה של החשמלאים.

רז חשמל

New member
אתה סתם מתפרץ

אתה סתם מתפרץ לדלת פתוחה ! הדבר היחידי שאני חולק עליו זה הגזענות שמשתמעת מדברייך! לגבי השאר אני מסכים שהחשמלאי הוא האחרי לכל עבודת עוזריו ואם הוא לא יכול לפקח עליהם אז שיבצע את כל העבודה ב ע צ מ ו !!!!!!!!!

NimrodKAdim

New member
הגישה שלך אחראית.

ואני שמח לגלות שיש חשמלאי כמוך. ואם נעזוב לרגע את עניין החשמלאים ונתרכז בעניין הגזענות, האם אתה מסכים איתי שיש בעייה עם בעלי מקצוע (ונעזוב את החשמלאים) כמו אינסטלטורים, טכנאים וכדומה. האם אתה מסכים איתי שיש בארץ תופעה של ניצול לצורך רווח? אני מתכוון לכל הסטיגמות שתוכניות כגון "יצאת צדיק", כולבוטק וכדומה באות לאושש. האם זו גזענות או שמה הכללה שהציבור עושה. הכללה שבאה מתוך הגנה עצמית. הלקוח מניח מראש שמנסים לרמות אותו כי סטטיסטית רוב בעלי המקצוע מנסים לרמות.

moco10

New member
הוא לא התכוון

ל"גזענות" נגד בעלי מקצועות מסוימים. הוא התכוון לגזענות, בלי מרכאות, בביטוי "פועל פלסטיני". מה באמת קשורה האתניות של אותו פועל לעינין?

wil

New member
האתניות לא קשורה.

אבל הכוונה היתה ברורה לדעתי - נותנים לפועל שאינו חשמלאי לבצע עבודות, ולא מבצעים בדיקה מינימלית כדי לוודא תקינות הביצוע. לא צריך לפרק את הבניין כדי למצוא את הליקויים שתוארו - מנורה ללא מפסק??? בדיקה של 10 דקות של כל האביזרים בבית היתה עולה על זה. חוטים חשופים??? רק צריך בדיקה ויזואלית בתשומת לב. אין הארקה??? נו באמת - כל חשמלאי מתחיל עם מיכשור הכי בסיסי צריך לבדוק דבר כזה בזמן מועט. זה לא משנה אם הפועל פלסטיני, תאילנדי, פיליפיני, יהודי ישראלי, ערבי ישראלי, או חייזר. הנקודה היא שהוא פועל בניין, לפעמים זמני, ולא מוסמך בחשמל.

moco10

New member
בדיוק, ולכן לא היה צריך לציין אותה

חוץ מזה, כולם פה מסכימים

nhezy

New member
ומה עם בקורת חברת חשמל?

לא ברור לי כיצד קבלו אישור חיבור לחברת חשמל? המבנה לא עבר בקורת ח"ח,או שעבר רק על הדירה האחרונה שהיתה "בסדר" . או,שהבודק של ח"ח קבל שלמונים? ,או שלאחר הבקורת מישהו "השלים ציוד" ? ואולי צריך לפרסם את שם הקבלן חשמל שחתום על ביצוע העבודה?-כדי שהציבור יזהר מממנו. ומדוע לא להתלונן במשטרה? מה,הכל הפקר?

NimrodKAdim

New member
מה פה גזענות בפועל פלסטיני?

מה לעשות שהוא היה פלסטיני? אם היה סיני גם היו חושבים שזה גזעני? אין לי שום דבר נגד פועלים פלסטינים כל עוד הם עובדים בהיתר. הם פועלים מצויינים, זולים, ולא תופסים מקום עבודה של אף ישראלי.

moco10

New member
אם לא היתה כוונה כזו אז שכח מזה

הסיבה שזה נשמע כגזעני זה שהאתניות של הפועל לא רלוונטית לעינין ולכן ציונה נשמע מחשיד - הרי לא כתבת "קבלן יהודי". בשנות השבעים ואולי גם אח"כ שדרני כדורגל היו תמיד אומרים "שחקנה שחום העור של ...." בהתיחסם לשחקן שחור. בכל אופן, טוב לדעת שלא היתה לך כוונה רעה כלשהי.

smallstorm63

New member
U !!! מה עובר עליכם?

כולה ביקש הבחור עיצה מה לעשות. מדינה שבה שוטר אומר לאזרח זה לא מעניין אותי מי עושה את עבודת החשמל למרות שמראים לו את החוק והשופטת בבית משפט השלום בתל אביב אומרת כי ביצוע החשמל בצורה לקויה היא בעיה רק של מזמין העבודה ולא של הקבלן שיפוצים הם המביאים על העם היושב בציון את החאפריות המופלאה והמשופרת. יחי מדינת בלאומליך!!! דפוק את המדינה כי אחרת היא והחוקים שלה ידפקו אותך!!! אה כן ואם קופץ הפחת יכול להיות שזה מאלמנט ההפשרה במקרר

למעלה