בעייה - פחת קופץ

shazzam

New member
בעייה - פחת קופץ

הפחת אצלי בבית התחיל לקפוץ למרות שלא התקנתי מכשיר חשמלי חדש בבית. נראה כאילו הוא קופץ "סתם", בלי קשר להדלקה או כיבוי של מכשירים. עקב כך קשה לי מאד לבודד את הבעייה, כי הוא לא קופץ במיידי, אלא לאחר מספר שעות שכל הבית דלוק. בנסיון לבודד בכל זאת, מצאתי שגם המזגן, וגם המעגל במטבח גורמים להקפצה לאחר מספר שעות. לא נראה לי סביר שכמה מכשירים בבית נפגמו באותו זמן. החלפתי מספק פחת בעצת חשמלאי והבעייה לא תוקנה. חשוב לציין שאני גר בקומת הגג, כך שייתכן שהגשמים האחרונים קשורים לבעייה. אשמח מאד לקבל עצות.

יקי30

New member
סתם

הדבר היחידי שהוא "סתם" זו עצת החשמלאי שלך תבדוק את המקרר http://www.fresh.co.il/vBulletin/forumdisplay.php?s=&daysprune=30&f=56

רז חשמל

New member
פחת קופץ

זה שמזגן וקו במטבח מזרז את קפיצת הפחת לא אומר ששם מקור הבעיה אלה מעיד על כך שהבעיה היא זליגה באפס. הדבר האחרון שהייתי ממליץ זה להחליף פחת. ממסר פחת הוא אביזר אמין יחסית ולא נוטה להתקלקל. את הבעיה צריך לפתור חשמלאי ע"י בדיקת הבידוד בעזרת מכשיר המיועד לכך, בדרך זו החשמלאי יכול לבודד את הבעיה ותקנה. אני לא פוסל בעיה במכשיר חשמלי. העובדה שהפחת קופץ רק אחרי מספר שעות מעידה שהזליגה הינה ברמה נמוכה ורק הגדלת הצריכה הלא מאוזנת גורמת לעליית המתח על האפס ולקפיצת הפחת. תהיי סבלני לגבי מציאת הבעיה.....זה באמת מעצבן !

shazzam

New member
הבהרה לרז

בהינתן שהמעגל היחידי המחובר הוא המעגל במטבח, וכל שאר הפקקים סגורים, והפחת קופץ. זה לא אומר בהכרח שהבעייה היא במעגל במטבח??? כנ"ל לגבי המזגן (יושב על פקק בלעדי). כאשר שני הפקקים של המזגן והמטבח סגורים, הפחת לא קופץ. מה ניתן להסיק מכך?

רשר

Well-known member
מנהל
תוצאת בדיקה אפשרית לדוגמא:

במעגל המזגן יש זליגה של 5mA בין פזה להארקה. במעגל המקרר יש זליגה של 10mA בין אפס להארקה. בעוד שני מעגלים אחרים יש זליגה כוללת של 12mA בין אפס והארקה. וכך אנו מקבלים בית משוגעים. התשובה היא כמובן חשמלאי עם מכשירים שיבדוק כל מעגל ויפחית זליגות ככל האפשר.

NimrodKAdim

New member
גם אם כל הפקקים מנותקים זה לא אומר

כלום. יכול להיות שיש זליגה בין האפס לאדמה. זה גם יקפיץ את הפחת. הורדת הפקקים מנתקת את הפאזה בלבד.

y0001

New member
הפיתרון היחידי הוא

להזמין חשמלאי יותר מהר ופחות נזק אני יודע שזה ישמע נדוש ולעוס אבל כל הפורום הזה כולל רז נותנים עצות לאנשים שלא חשמלאים למרות שהם גם כותבים שצריך להזמין חשמלאי אתם פשוט הופכים את המקצוע הזה שדווקא הוא שמצריך רישיון לחובבנות כמו עשה זאת בעצמך אני לא אומר שלא לתת יעוץ או לחשוב רק על התשלום אלא שבמקרים אלו פשוט לכתוב תזמין חשמלאי כי מה לעשות בגלל זה למדנו והוכשרנו כשיהיה כך הפורום יהיה בעל ערך ולא שוק חשמלאים כי חשמל הוא לא לחובבנים אלא לחשמלאים

NimrodKAdim

New member
החשמלאים הביאו את זה על עצמם

כאשר בעל מקצועי הוא לא אמין, מנצל את חוסר הידע של הלקוח ומנסה לעשוק אותו בשביל להרוויח כסף, הלקוחות לא מאמינים לבעלי המקצוע ומנסים ללמוד מעט בכדי שיידעו להאריך את גודל התקלה ולדעת אם דופקים אותם. לעיתים הם מבינים שהבעייה פשוטה ומנסים לתקן אותה בעצמם. אם הם היו יודעים שבעל המקצוע יהיה הוגן, הם היו מזמינים אותו.

y0001

New member
רז אין פה עניין אישי

עם אף אחד מה שקורה זה למשל בעבודות חשמל ביום יום שלקוחות לא חוסכים בשום בעל מקצוע כשמגיעים לקטע של החשמל הם מתחילים עם הקומבינות המסוכנות ע"מ לחסוך. כסף כשאני קורא כל יום בפורום אני רואה בעצם שהלקוחות חושבים בדיוק כמו האנשים בפורום רק שפה הם מקבלים עצות לפיתרונות גם מהאנשים שלא חשמלאים שמבינים בחשמל וכאילו חוסכים להם כסף. חלק מהקומבינות שהתכוונתי זה הפיתרונות לבד שבסופו של דבר עושים גם נזק. והסיפורים של חשמלאים לא אמינים כבר מצוץ מהאצבע לא שאין דבר כזה אבל לא כתירוץ. רז בעצמך הראתה באחד השירשורים על אחד שניסה לתקן בעיה וחצי ממוצרי החשמל נשרפו בביתו שכל הבעיה היתה נפתרת בעלות שירות חשמלאי שיקום חשמלאי ויגיד שאני לא צודק פעם חשמלאי היה לו ערך מקצועי עכשיו כל שיפוצניק מתיימר להיות חשמלאי וכך זה ניראה שבוע טוב לכולם

NimrodKAdim

New member
מה רע שאנשים יתעסקו קצת?

הרי מוכרים חלקי חשמל ברשתות עשה זאת בעצמך לכל דורש. בוא תחשוב רגע בצורה אובייקטיבית (תוריד את קובע החשמלאי שלך). כאיש טכני אתה בטוח מתמצא בדברים טכניים אחרים. אם יש לך בעייה באינסלציה, אתה קורא לאינסטלטור ישר או שאתה מנסה לתקן קודם לבד? כאשר יש לך בעייה בכיריים את מתקן ישר או קורא לטכנאי גז? כל הסיפורים של חשמלאים תחמנים אולי נדושים אבל לא מצוצים מהאצבע. נדוש גם להגיד שזה מסוכן להתעסק עם חשמל. זה נכון שמסוכן, ונכון שמי שאינו מוסמך, אסור שיבצע עבודות חשמל. אבל אנשים עם גישה טכנית וניסיון מקצועי יכולים לבצע עבודות אלמנטריות אם הם מודעים לסכנה והם נוקטים באמצעי הזהירות הדרושים. אם בנאדם הוא אחראי, והוא יודע מה ההשלכה של כל דבר, הוא יכול לסמוך על עצמו בדברים מסויימים. ככה נהוג בכל העולם. התחום של עשה זאת בעצמך מאוד נפוץ באירופה ובארה"ב, אז למה לא פה בארץ? מה אנחנו מוגבלים? מי שלא יודע להתעסק, שלא יתעסק. לא כן?

רז חשמל

New member
ממש לא נכון

מי שאין לו הכשרה בחשמל אינו יודע על הסכנות ולכן יש חוק בעניין ! אני לא אתן גיבויי כאן לעבירה על החוק. השאלה שלי היתה, מתי אני נתתי עצה ללא מוסמך והתשובה היא שמעולם לא נתתי עצה כזאת וכך אני מצפה מכל אורחי וקבועי הפורום.

NimrodKAdim

New member
אף אחד לא נותן עיצה לעבור על החוק

ואף אחד לא נותן עיצה למי שאינו חשמלאי מוסמך להתעסק בחשמל. אבל החוק כן נותן חופש מסויים לאזרח ועובדה שאני יכול לקנות תקע מבלי לקבל אישור מיוחד לכך ולהתקין אותו. בעוד שאם אני רוצה לקנות אנטיביוטיקה אני לא יכול לבד. תשובה אפיינית של כל חשמלאי היא להזמין חשמלאי וזה מובן. אנשים יכולים לבדוק הרבה דברים (בצורה חוקית) כדי למצוא זליגה באדמה ובכללם הורדת פקקים בלוח החשמל, ניתוק תקעים של מוצרים וכדומה. ונקודות נוספת למחשבה: כמה ממתקיני דודי חימום הם חשמלאים מוסמכים? כמה חשמלאים מוסמכים מגיעים לאשר חיבורים של דוד חשמל? כמה מתקיני מזגנים הם חשמלאים מוסמכים? לי באופן אישי הגיעו מספר טכנאי מזגנים שהתעסקו מספר פעמים עם החשמל, אף אחד לא חשמלאי מוסמך. כמה חשמלאים מוסמכים שולחים את הפועלים שלהם לבצע עבודות ולא מבקרים את העבודה שלהם?

moco10

New member
נכון, אבל הכשרה בחשמל

זה לא בהכרח הכשרה רשמית עם רישיון בסופו. אני מאוד בעד שזה יהי מקצוע מורשה כדי להגן על הצרכנים. זה לא אומר שזה לא סביר שאיש לא מורשה, יתקן לעצמו (לו לאחרים כמקצוע) תקלות חשמליות. בו נשמור על פרופורציות - תאונות החשמל בטלות בשישים מול סכנות אחרות כמו תאונות דרכים למשל. גם בתאונות ביתיות איני חושב שחשמל בראש.

ע מ י 32

New member
אבל איך אתה יודע למי יש רישיון ?

וגם ככה כתוב פה בראש הדף שזה לא אחריות של האתר אם קורה למישהו משהו ואם הולך לו הדיוידי והמיקרוגל . וקורה שאנשים כמוני נותנים עצות שהם לא הכי נכונות שבעולם או שיש בהם תעויוט . מה אתה אומר על זה ?

אתה צודק במיליון אחוז. תקראו הלאה

לפני חודש וחצי ביצעתי עבודת חשמל גדולה, בית קפה חדש בתל אביב. בסמוך לבית קפה רצו לבנות ספא חדש, ביקשו ממני הצעת מחיר, ולאחר יומיים הודיעו לי שההצעה שלי גבוהה באלפיים ש"ח יותר, והשיפוצניק יבצע את עבודת החשמל. היום 05/12/04 בשעה 7.00 בבוקר נשרף המקום לחלוטין עקב קצר חשמלי, כך לדברי חוקר הביטוח וחוקר מכבי אש. (עובד מהשטחים (בלתי חוקי) שישן בגלריה נשרף וקיבל כויות חמורות) אז אני שואל מי הסמיך שיפוצניק לבצע עבודות חשמל? היכן הייתה הארכיטקטית שפיקחה על הבנייה? ומדוע לא דרשה הארכיטקטית מהשיפוצניק להציג רישיונות חשמל ופוליסה צד ג'? לצערינו השוק מלא בחפרים ואין פיקוח ואכיפה על השוק הפרוץ של השיפוצים.

wil

New member
תסכים איתי שיש הבדל בין תכנון

וביצוע של מערכת חשמל למקום מסחרי, לבין תיקון חשמל בבית הפרטי של עצמך, כאשר ברוב הפעמים משובר בסה"כ על החלפה של אביזר תקול (לדוגמא שקע) באחד חדש זהה שנמכר בכל חנויות ה"עשה זאת בעצמך". ברור שמי שאין לו שום הבנה עדיף שלא יתעסק, אבל מי שיודע איך להשתמש בטסטר ובמד מתח, יודע קצת תיאוריה בסיסית, ומקפיד לעולם לא לעבוד בזרם חי - כנראה לא ישרוף/יחשמל/יהרוג את עצמו או אחרים.

רז חשמל

New member
אנחנו לא יכולים להיות שוטרים

הדבר היחיד שאנו צריכים זה להפעיל שיקול דעת לפני נתינת עצה.

NimrodKAdim

New member
הנה עוד סיפור

כשאני עברתי לדירתי החדשה בבניין עם שש דירות לפני כשנה וחצי גיליתי את ליקויי החשמל הבאים: דירה אחת: אין חיבור אדמה בכל הדירה דירה שנייה: המפסק של הדוד מדליק את הדוד של הדירה האחרת. דירה שלישית: אי אפשרל לכבות מנורה אחת (פשוט אין מפסק) דירה רביעית: חוטי חשמל חשופים במסדרון אצלי שקע תלת פאזי של המזגן חובר דרך שלושה פקקים נפרדים ולא פקק תלת פאזי אחד. הדוד לא מחובר לאדמה דירה אחרונה: הכל בסדר. נו? איזה מזל שהקבלן לקח חשמלאי מוסמך שנתן לפועל הפלסטיני שלו להתקין את החשמל בבניין. אם היה לא היה לוקח חשמלאי, בטח הדירה האחרונה גם לא הייתה בסדר.

למעלה