בעייה עם servlet ב- Java

chenke

New member
בעייה עם servlet ב- Java

אני מתחיל ללמוד servlet ב- Java בעזרת ספר של הקורס שאני לוקח. בשביל התרגול, הידרתי קובץ פשוט שמכיל שימוש ב- servlet שבא בספר של הקורס וקיבלתי מספר הודעות שגיאה שהמוזרה בינהם היא שהחבילות: javax.servlet.* ו- javax.servlet.http.* לא קיימות. אני מצרף את הקובץ שניסיתי להדר. משהוא יכול להסביר מה לא בסדר ואיך ליפתור את זה. תודה, חן.

החבילות לא קיימות

כי הן לא ב classpath שלך בזמן שאתה מקמפל את הסרבלט. חפש את servlet.jar (תמצא אותו בכל servlet container וב J2EE SDK) והוסף אותו ל classpath כשאתה מקמפל.

chenke

New member
ניסיתי, לא עבד ../images/Emo10.gif

ראשית תודה על העזרה. בדקתי מהוא ה- classpath במשתני הסביבה של חלונות (יש לי Win XP Pro) ולאחר מכן חיפשתי את servlet.jar (שאותו מצאתי ד.א. לא בספרייה שבה מותקנת סביבת הפיתוח של Java,אלא בתת ספרייה של jakara-tomcat) והעתקתי אותו לספרייה שמוגדרת כ- class-path שלי, אך אני עדיין מקבל את אותה שגיאה. ניסיתי גם להוריד את הגרסה האחרונה של ה- sdk של java שהיא 1.4.2-04 מהאתר של Sun ולהתקין אותה, אך זה לא עזר. משהוא יודע מה עוד ניתן לעשות כדי לפתור בעייה זאת, מה להתקין אם צריך תודה מראש, חן.

Zack DA

New member
קובץ jar צריך ממש להוסיף לרשימת

ה- external jars, ולא רק להוסיף אותו ל- classPath....

chenke

New member
עדיין לא עובד

רשמתי את שורת הפקודה הבאה : C:\j2sdk1.4.2_04\bin>javac -classpath c:\j2skd1.4.2_04\bin\servlet.jar WelcomeSe rvlet.java ועדיין אני מקבל את אותן השגיאות. יש למשהוא עצה נוספת? למה בכלל זה לא בא בתור חלק בלתי נפרד מה- sdk וצריך את שורת הפקודה הזאת? תודה, חן.

למעלה