בעייה עם חבר שלי ..

The VoolKanuS

New member
בעייה עם חבר שלי ..

קודם כל אני בן ואני ישמח להשתלב פה בפורום . דבר שני יש לי חבר שהוא נצלן היום הוא בא אליי בלי להתריע בלי להתקשר בלי להודיע אני יושן אצלך היום ולמה אתם חושבים שהוא רוצה לישון אצלי ? כי בבית שלי יותר כיף כי הוא גולש בבית שלי באינטרנט חופשי משחק אצלי ואני?! כלוםם הוא רק על המחשב אני בקושי הוא עושה הכל בבית שלי בקיצור נצלן היום הוא רצה לישון אצלי בלי להתריע אני לא חבר שכזה פוגע אמרתי לו : " אנחנו צריכים ללכת היום לקניון " והוא הלך אחרי שעתיים... ראיתי שהוא ידע שאני משקר אבל מה אני יעשה אני לא יכול להחזיק אותו ויום שישי הוא רוצה לבוא אליי לעשות אליי שבת והוא רק רוצה שאני יצרוב לו יוריד לו יעשה לו מה אני אמור להגיד לו זה דחוף בבקשה.. אני בקושי אמרתי לו שאני הולך היום אני ממש ילד שלא אוהב לפגוע ולא יכול לפגוע באנשים תודה לעוזרים

sweetdreams

New member
בני כמה אתם?

ולגבי אותו חבר.. אתה מרגיש שאותו יחס שאתה מקבל ממנו הוא הדדי? כלומר, כשם שהוא מבקש ממך שתעשה לו ותצרוב לו, אז אם אתה תבקש ממנו דברים באותה מידה הוא יסכים לעשות אותם?? כי אם כן, אז לא הייתי אומרת שהוא כ"כ נצלן (סה"כ מה שהוא לוקח זה גם מה שהוא מוכן לתת), אלא רק שיש להם בעיית תיאום ציפיות.. מה שאתה רואה בתור חוצפה, הוא רואה בתור עניין טריוויאלי, כחבר שלך, שהוא יבקש. אבל אם זה לא המצב.. אז הייתי אומרת שכדאי לחשוב עד כמה אתה מפיק תועלת מהקשר איתו.. ואם אתה בכל זאת חושב שזה קשר ששווה לך לשמור עליו, אז תדבר איתו, תבהיר לו את דעתך על המעשים שלו ותציב גבולות (שהוא צריך להודיע לך לפני שהוא מגיע, שלא יזלזל בזמן שלך ובעיסוקים שלך ויצפה שהכל יסתובב סביבו, וכולי..).

The VoolKanuS

New member
התשובות בתוכן !

אני והוא בני 12 .. עדיין ילדים אבל מה שאת אומרת זה בכלל לא נכון אני מבקש ממנו דברים והוא אומר לא ושהוא מבקש אני אומר כן יענו אני פראייר שלו פעם אחת באתי לישון אצלו והוא אמר יהיה כיף אני יתן לך לישון במיטה נוחה וזה אני בא אליו יש לו שמה שתי מיטות אחת קרועה מגעילה ואחת בסדר .. הוא אמר לי אני ייתן לך לישון על החדשה אמרתי סבבה שהגיע הלילה הוא אמר לא רוצה אני יושן על החדשה. הוא גם כזה מסכן . הבית שלו מוזנח וזה .. אני חייב עזרה .. תודה

sweetdreams

New member
אולי הוא רוצה לבוא אליך..

כדי באמת לצאת קצת מהבית.. ובכל זאת, אני לא חושבת שהוא כ"כ מסכן (זה שהבית שלו מוזנח בעיניך, זה לא סיבה להפוך אנשים למסכנים), ואם הוא לא מרחם על עצמו, אין שום סיבה שאתה תרחם עליו.. אולי הוא לא מרגיש בנוח לארח אותך, בגלל שהבית שלו מוזנח וזה.. והוא לא יכול לארח אותך במיטה נוחה, כמו שאתה יכול לארח אותו.. גם אני לדוגמא בעיקר מתארחת בביתן של החברות שלי, והן פחות מגיעות אליי לישון, כי החדר שלי יותר קטן ופחות נוח לאירוח. מה גם, שיש לי אחים קטנים.. אז הסיבות לכך הן פרקטיות ובשביל הנוחיות, אבל זה לא בגלל שאני מנצלת אותן.. ועוד דבר.. אתה יכול לתת דוגמא למשהו שביקשת ממנו והוא סירב? הוא נתן לך הסבר למה הוא מסרב??

The VoolKanuS

New member
כן...

אבל אני מרחם עליו כי הוא נפגע מהר וישר בוכה ואני לא אז הוא "מנצל" את זה והנה דוגמא : בקשתי ממנו דסקים על הצריבות שאני עושה לו והוא אומר שאין לו למרות שיש לו אני ראיתי . אבל הוא אמר שהוא יביא לי .. הוא מביא לי רק מה שצרבתי לו היום אני מכיר אותו 3 שנים וצרבתי לו הרבה והוא לא החזיר לי כלום..

sh53

New member
השאלה היא איך אתה מגדיר חברות?

מה אתה מוכן לעשות למען החברות או "החברות" הזאת? כלומר מה היא תורמת לך החברות הזאת (אם בכלל)? אני לא מזלזלת בך - לפעמים לא הכי נעים להיות לבד ולפעמים יש רגעים שמעדיפים בהם להיות עם אנשים לא הכי נעימים, לא הכי תורמים לנו מבחינה חברתית והעיקר לא להיות לבד,לא במרכאות בכוונה - אני חושבת שמכל חברות אפשר להשיג משהו - גם את האומץ לקום ולהגיד לחבר לא ושאתה לא מוכן שינצל אותך יותר. השאלה היא האם אתה מוכן לעשות משהו בענין? לקחת את הסיכונים שלא יצליח לך בפעם הראשונה? אולי קצת תהסס? תגמגם? תפחד להוציא את המילים החוצה? מפחד אך יחד עם זאת רוצה בשינוי הזה ורוצה להתקדם הלאה בחיים? רוצה להכיר חברים שיאהבו אותך בזכות עצמך ולא בזכות זה שיש לך בית שמרגישים בו כיף (מה שאין להם)? יש בזה סיכונים, אך יש גם הצלחות בענין הזה ואם לא תנסה כמובן שלא תצליח. לא להתייאש מהר אם אתה לא מוצא את המילים שאתה מחפש בפעם הראשונה, האמן לי זה שווה את זה בהחלט. להלחם על מה שמגיע לך זה לא קל, אבל בהחלט אפשרי. אני חושבת שכמו שאמרת לו שאתם יוצאים בדיוק לקניון (שזו כבר התחלה טובה - ובינינו מי אמר שלאנשים שמנצלים אותנו צריך לתת דין וחשבון? מי אמר שצריך לנהוג בהם יפה? לומר להם תמיד את האמת?). נכון שהאידיאל זה לעמוד על שלך ולומר את האמת בפנים בלי להתבייש, אבל גם הדרך בה נקטת זו התחלה טובה - לפחות אמרת לא בדרך שלך והחבר הבין טוב מאוד שהוא לא רצוי שם. בקשר ליום שישי - אתה יכול להרים אליו טלפון או פנים מול פנים ולומר לו שאתה לא יכול לארח אותו ביום שישי, אתה לא חייב לתת לו סיבות, אלא לומר מסיבות ששמורות איתך ואתה לא יכול לדבר עליהן איתו (אני לא אוהבת לתת דין וחשבון על עצמי - זו השיטה שלי - אומרת לא וזהו). אם אתה רוצה לומר לו שאתה לא רוצה לארח אותו ביום שישי כי הוא מנצל אותך וזה מה שאתה מרגיש לגביו - גם זו דרך טובה.

d r o r y

New member
הסיפור שלך מאוד צרם לי:

תראה,הסיפור שאתה מספר הוא בהחלט כואב וממש מזכיר לי את עצמי כשהייתי בגילך.ממש אותו הדבר היה לי! גם אני בתור ילד בן 11-13(כיום אני בן 24) הייתי מוצא את עצמי מנוצל על ידי "חברים" שלי בדיוק באותה דרך שתיארת!הם היו באים אלי,מתיישבים לי על המחשב שעות,ואני הייתי יושב ליידם ומסתכל עליהם.וזה כ"כ מעליב ומשפיל!גם היו באים לבית שלי,גם לא מתייחסים אלי בכלל,גם מתיישבים ותופסים בעלות על המחשב שהוא בכלל שלי,וכ"כ שקועים בו שהם לא מסתכלים עלי אפילו תוך כדי וכמעט לא מדברים איתי מילה. מפני שעברתי בדיוק את אותו הניצול אז אני יודע מה אתה מרגיש ומאוד כואב לי לשמוע.אצלי היתה הבעיה שאותם ה"חברים" היו היחידים שהייתי איתם עוד איכשהוא בקשר.לא היו לי חברים בכלל.ולפי מה שאני מבין(תקן אותי עם אני טועה) גם אצלך ישנה בעיה דומה.ואז זה בכלל הופך את המצב לבלתי נסבל.שאפילו החברים היחידים שיש לך הם בעצם לא שמים עליך בתכל'ס.וכמה שזה פוגע ומשפיל!מי שלא עובר את זה לא יודע. לגביי החבר שלך-הוא אכן מנצל אותך ובגדול.ללא שמץ של ספק.אני חושב שכדאי לך לתת לו צ'אנס של זמן קצוב ולראות אם הוא משנה את היחס.אם אתה רואה שהוא לא השתנה,אז לדעתי פשוט תחתוך.כי חבר כזה לא יתן לך כלום,רק נזק הוא יעשה לך,ואני אומר את זה מנסיון העבר שלי. השאלה שלי אליך אבל היא מה הוא מצבך החברתי,מלבד אותו חבר.כמה חברים טובים יש לך,אם בכלל?כי אם הוא הילד היחיד שאתה בקשר איתו אז זה הופך את המצב ליותר בעייתי.כי אז תצטרך למצוא חברים חדשים,וזו משימה שיכולה להיות לא פשוטה בכלל. אני למשל,כפי שציינתי באחת ההודעות הראשונות שלי פה,את החברים הטובים שלי הכרתי אך ורק מהצבא.עד אז לא היה לי אף אחד באמת. כמובן שאני מקווה בשבילך שלא תצטרך לחכות עד אז. בהצלחה!

The VoolKanuS

New member
תודה רבה תשובות בתוכן

יש לי חבר אחד שהוא ממש מקסיםהוא נותן לי דברים בלי לבקש ואני גםאם אני לא בא יום אני שואל אותו מה נשמע למה לא באתולעיתים מבקריםויש לי עוד כמה בכיתה שהם לא באמת חבריםאבל הם גם לא נצלנים..הוא היחידהוא מספר לייש לי חבר בבניין שיש לו סוני מחשב משחקים ואני בא רק בגלל המשחקים שלו

The VoolKanuS

New member
ועוד תשובה ששחכתי להגיד

נתנתי לו צ'אנס אתם לא יודעים כמה שנתיים לפני שנתיים זה ממש היה סיוט הייתי קרוב אליו כל יום הוא היה בא תצרוב תעשה תביא .........

sh53

New member
התקדמת מלפני שנתיים - למדת

אם פעם היית מעודד אותו לנצל אותך, עכשיו הפסקת את זה (את העידוד מצדך לנצל אותך), אתה מודע לכך ומבין את המצב ולא חי באשליות, אני בטוחה שבהמשך הדרך תדע לאט לאט לעמוד על שלך ועל דעותיך. השינוי לא קל ולא יגיע ביום אחד, אבל בהשקעה ובהתמדה מצידך זה אפשרי. מה דעתך להרים אליו טלפון ולומר לו שלא מתאים לך שיגיע אליך יום שישי רק בשביל......, אבל אם הוא רוצה לבוא אליך כדי ......... (דברים שחברים עושים יחד) - אז זה אפשרי מבחינתך?

The VoolKanuS

New member
לא .. בגלל ש..

בגלל שאני כבר לא אוהב את החבר הזה רק מרכל מלשין מקנא ואני בכלל אבל בכלל לא רוצה שהוא יבוא

d r o r y

New member
אם ככה,אז...

לדעתי תנתק ממנו קשר.פשוט ככה.גם אם יהיה קשה בהתחלה.

sh53

New member
איך נוכל לעזור לך יותר?

אנו רוצים לעזור יותר, כמה שיותר, אבל לא יכולים כי זה יותר תלוי בך ולא בנו - אתה צריך לעשות דברים / אתה צריך לדבר, אנחנו לא יכולים לעשות את זה במקומך (גם אם היינו יכולים זה לא היה נראה טוב). אולי תעמוד מול הראי ותאמר לעצמך - אני יכול לעשות את זה, נשום אוויר פנימה (נשימה ארוכה), שתה מים קרים והרם אליו טלפון?

The VoolKanuS

New member
אוקיי sh53 ומה אני יגיד לו ?

תגידי לי בבקשה מה אני יגיד לו משהו שהכי פחות יכול לפגוע..

sh53

New member
את האמת ובנימוס

שאתה רוצה להיות חבר שלו כמו שחברים צריכים להיות, כלומר שגם הוא יתרום לך, אבל אתה מרגיש שהוא לא נותן לך כמו שאתה נותן לו ואתה מרגיש שבעצם הוא בא לשחק במחשב שלך ובגלל הבית היפה שלך - ולא ממש בשבילך. לא להזכיר את המילה "נצלנות" כי איך שתנסח את זה בסוף זה לא יצא יפה. לדבר על רגשות - כך אתה מרגיש והוא לא יכול להתווכח עם מה שאתה מרגיש.

The VoolKanuS

New member
קבלתי אומץ .. תראי :

אחרי מה שהוא אמר לאח שלי אני בטח שאני לא יפחד ממנו אמר לאח שלי כל מיני קללות והוא עושה דברים לא יפים שהוא ישן אצלי.. בקיצור הוא בא לפה היום ולא פתתחנו לו תדלת ודיברנו בקול שהוא ישמע הוא רק בא בשביל המחשב והלך! שירגיש מה שאני הרגשתי זה מגיע לו

למעלה