בעייה עם הלברדור

yoavyoav

New member
בעייה עם הלברדור

יש לי לברדור מאוד חמוד בן 12. הוא תמיד היה קצת מפונק וילדותי, ומתנהג כמו תינוק. לפני חודשיים נולד לי אחיין, ומאז כל פעם שאחותי מגיעה איתו הביתה, הכלב מתחיל להיות היפראקטיבי ולנבוח כל הזמן, כאילו הוא מנסה למשוך את התשומת לב שלו, מהתינוק. הוא מאוד מסתקרן מהתינוק ומנסה לגעת בו כל הזמן, אבל אנחנו כמובן לא נותנים לו, כי זה יכול להיות מסוכן. הכלב הפך להיות פשוט בלתי נסבל עם הנביחות שלו כל הזמן. גם כשיש אורחים - הוא פשוט לא מפסיק לנבוח כדי לזכות במעט תשומת לב! מה אפשר לעשות?

ניל´´י

New member
למה זה יכול להיות מסוכן??

לברדורים ידועים כאוהבי אנשים ילדים נשים וטף.

*gemini*

New member
הוא באמת רוצה תשומת לב

מה עושים כשכלב רוצה קצת תשומת לב? נותנים לו קצת תשומת לב. לא מדובר פה ביחס 24 שעות ביממה, אלא באקט מינימלי של לתת לכלב הרגשה שהוא חלק מההתרחשויות. תעשו היכרות בינו לבין התינוקת. תנו לו להריח, להתקרב, והוא לבד כבר יבין שזה בסדר וירגע. כנ"ל לגבי אורחים. לא לצעוק עליו שהוא מפריע אלא להזמין אותו לשבת לידכם. שירגיש בעניינים. זה ירגיע אותו (לפחות כך זה מהנסיון שלי). אגב, אם באים אורחים שהכלב מפריע להם, צריך להרגיל אותם גם לנוכחות שלו. כמו שאת הילדים לא היינו נועלים בחדר כשבאים אורחים, כנ"ל לגבי הכלבים. אני בטוחה שכלב רגוע לידכם בסלון יפריע פחות מכלב משתולל ומרעיש בחדר אחר.

yoavyoav

New member
הלוואי וזה היה כל כך פשוט...

כבר ניסינו את זה הרבה פעמים וזה מאוד מצליח, אבל את חייבת להבין שמדובר בכלב די אגרסיבי שקרה לא פעם ולא פעמיים שהוא נשך ילדים קטנים ברחוב סתם ככה ללא סיבה. לא מתוך רוע, אלא סתם מתוך רצון קצת לשחק... וההורים של התינוק (אחותי וגיסי) מאוד מפחדים שהכלב יעשה לתינוק משהו רע. ועוד עניין - הוא פשוט נודניק לא נורמלי. כשמגיעים אורחים הוא פשוט דורש שכל תשומת הלב תהיה מרוכזת בו ורק בו. אם מדברים אחד עם השני הוא נובח... זה כבר לא עניין של תשומת לב מינימלית. ברגע שיושבים לידו ולא מתייחסים אליו, הוא דוחף את היד כדי שילטפו אותו. ברגע שיושבים לאכול ולא נותנים לו, הוא יורק ונובח ליד השולחן, וזה כבר ממש בלתי נסבל.

erez99

New member
ממה שאני יודע מומלץ פשוט להתעלם..

בזה שאת מתייחסת אליו כשהוא היפראקטיבי אפילו אם זה יחס שלילי את בעצם נותנת לו חיזוק להמשיך בהתנהגות הזאת, כי הוא משיג מה שהוא רוצה - יחס. אם תתעלמי עד שירגע ורק אז תתיחסי אליו ותצ'פרי אותו בחטיף הוא יבין (לא תוך יום או יומיים) שזאת ההתנהגות הרצויה המביאה ליחס. בנוסף אני ממליץ לך להיכנס לאתר www.petnet.co.il למדור פסיכופט ולבצע שם חיפוש בנושא התרגשות או משהו בסגנון אני מבטיח שתמצאי שם תשובות ואם לא את תמיד יכולה לשאול שאלה בעצמך ויש שם מאלף שעונה בסבלנות ראויה לציון. לגבי אחת התשובות שניתנה לך שאם הכלב רוצה תשומת לב אז צריך לתת לו לפי הבנתי משאלתך הניביחות וההשתולליות של הכלב מפריעות לך ואם תנהגי כמו שהציע המשיב אז הדבר היחיד שתשיגי הוא שהכלב ירצה יחס הוא ינבח וישתולל... בדיוק ההפך ממה שאת רוצה. הרי את לא רוצה למנוע יחס מהכלב אלא רק שהוא ידע לבקש יחס בצורה רגועה. והדבר החשוב הוא סבלנות ועיקביות.

למעלה