בעייה עם בעלי דירה

  • פותח הנושא yolek
  • פורסם בתאריך

yolek

New member
בעייה עם בעלי דירה

שלום, אני שואלת בשביל חברה מהעבודה. זוג בגילאי 50 עם 3 ילדים בשכירות שהסתיימה בינואר האחרון. בהסכם שכירות רשום בבירור שאין לקדוח חורים בדירה ללא רשות המשכירים. למרות זאת ללא אישור תלו מתלי מגבות במקלחת (בקרמיקה ובדלת). בסיום החוזה בעל הדירה עבר יחד איתם והביע את מורת רוחו על כך ולכן סוכם שהם ישאירו את המתלים. השבוע 8 חודשים לאחר עזיבת הדירה (ולאחר שלא היתה ביניהם שום אינטרקציה) בעל הדירה פנה בדרישה לשלם 12,000 שח בטענה שבשל הקדיחה קרמיקה אחת נסדקה ובגלל שאין להשיגה יותר הוא מחייב אותם בעלות החלפת כל הקרמיקה בחדר הרחצה. בנוסף מחייב אותם בעלות החלפת הדלת כיוון שלא ניתן לתקן בה את החורים שנעשו בהתקנת המתלה. חשוב לי לציין שבעל הדירה עבר לגור בה בינואר לאחר שהזוג וילדיהם עזבו. הם מאוד נלחצו בקבלת המכתב מבעל הדירה ולכן אני שואלת כיצד יש לנהוג במקרה הזה. האם להתעלם מהמכתב או לענות ואם כן מה לכתוב לבעל הדירה?
 

prizman

New member
לענות לו, למה לא?

אם הוא כבר טרח וכתב מכתב מגיע לו מכתב בחזרה.
במכתב להזכיר לו מה סוכם לגבי המתלים וכן שלא הועלתה שום טענה לגבי שבר בקרמיקה.
להגיד לו שבשמונה חודשים יכולים לקרות הרבה דברים כולל שברים בקרמיקה והנזק קרה ככל נראה מאז ונכנס הוא לדירה.
להסביר לו בעדינות שהוא לא יכול לחייב אף אחד בכלום, הוא יכול מקסימום לתבוע, שלהם אין בעיה עם תביעה בנושא והוא מוזמן לעשות את זה.

*אם תוצע פשרה על תשלום 1000 ש"ח נניח אולי שווה לקבל אותה. אישית לא הייתי מקבל וגם אני בגילאי ה 50
 

shlang

New member
גם אני באותה דעה פרט לפשרה של ה 1000 שח

למה להתפשר? אדרבא - שיתבע, השופט יעיף את התובע מכל המדרגות
 
זו מכת מדינה

משפצים את כל הבית ומחפשים את מי אפשר להאשים באיזה נזק קטן, שלכאורה בגללו היה צורך בשיפוץ.
אני ייצגתי בעלי דירה שנתבעו על סכום קרוב ל150,000 ש"ח ע"י בעלי הדירה שמתחתיהם בבניין. הלקוחות שייצגתי עשו שיפוץ ובעקבותיו נגרמו לדירה למטה כתמי רטיבות.
עבודת מחקר טובה העלתה שכבר התחילה חלופת מכתבים עם האדריכלית שעשתה לדירה למטה (של התובעים) את תכניות השיוץ, עוד לפני שהתחיל השיפוץ של הדירה למעלה.
&nbsp
בכל אופן, לא כדאי להתעלם. במקרים כאלו בד"כ ניגשים לדירה ורואים מה מהות השיפוץ שנעשה שם. מגלים הרבה פעמים שהוא שיפץ את כל האמבטיה, ואולי גם את המטבח... בקיצור פרוייקט שיפוצים, ומצלמים את זה כדי שלעורך הדין של החברים שלך יהיה כיף להופיע בבית המשפט ולחקור את התובע.
&nbsp
אבל, במקרה בו בעל הנכס הוא אדם ישר ובאמת הנזקים גרמו לכך שנגרמה לו הוצאה (וזה דבר בהחלט אפשרי), צריך לבדוק מה עושים, איך מפצים, הרי במקרים קטנים כאלו, משלמים לעורכי דין יותר ממה שהיה ניתן לסגור את הסיפור בלחיצת יד.
&nbsp
בהצלחה.
 

yolek

New member
תודה לכולם על העזרה!

העברתי את כל המידע לזוג.
 
למעלה