בעייה נוספת

spats

New member
צריך עזרה דחוף

שלום אני בן 16 ויש לי תסמונת טוראט. הסמפטונים העקריים שבאים לידי בטוי מבחינה חצונית הם צחוק בלתי נשלט,חקוי של מילים שנאמרו בעבר על ידי אנשים והדבר הגרוע מכל אנרגיות שאני חייב להוציא על ידי נגיעה באדם הקרוב אליי. חברי הטוב לא מוכן לקבל חלק מן הדברים וטוען שאני מתרץ כל דבר שאני עושה בכך שאני סובל מטוראט. לא משנה כמה ניסיתי להסביר לו הוא לא מוכן להבין. חוץ ממנו יש עוד מספר אנשים שכשאני רואה אותם אני נוגע להם בידים כדי להשתחרר מהמתח. אני עושה זאת רק לאנשים שאני מכיר אך כיוון שהם לא יודעים על התסמונת הם לא מבינים מה קורה לי וזה מעצבן אותם. אני מבקש עזרה מכל מי שיש לו בעיה דומה. ספרו לי איך אתם מתמודדים עם תופעות דומות תודה!

spats

New member
תשובה לסוללת את כביש החיים

אותו חבר שספרתי עליו טוען שהוא מבין אך לא מסכים איתי לגבי טיקים מסוימים. הוא חושב שאני יכול לשלוט בחלקם ובנוסף טוען שהוא גם לא שולט על העצבים שלו ומציע לי להתעלם אך אינני יכול להתעלם כי הוא ממש מתרגז. לגבי ניתוק הקשר אני לא רואה סיבה לניתוק כיוון שהוא חבר טוב שלי וחוץ מעניין הטיקים טוב לנו אחד עם השני ואנחנו חברים מאוד טובים. אגב אותם אנשים שספרתי עליהם שאני נוגע להם בכתפיים הייתי מגדיר אותם בתור ידידים ולכן אני לא מספר להם על התסמונת.

spats אחינו היקר

קודם כל ברוך בואך לפורום שלנו. אז ככה: אתה חייב להסביר להם שזה ממש בלתי נשלט, ואתה לא מתרץ את זה לא כל מה שאתה עושה זה תירוצים כי יש לך טוראט, זה לא תירוץ זה אמת באמת יש לך טוראט ובאמת זה דבר בלתי נשלט. ולי היה דבר דומה, היתי נוגעת לאנשים בכתפיים, לפעמים זה עדין חוזר לי. וכן זה מרגיז באמת את האנשים,, אבל אין מה לעשות זה מה שאנחנו. תסביר להם את הבעיה ותנסה להסביר כזה דבר" אני מה שאני ומי שלא מקבל אותי כמו שאני עם כל המטען שלי וכל הבעיות שלי אז עדיף לא להיות בקשר". ככה אני לפחות רואה את הדברים. אז מה דעתך על העיצה שלי??

mickya

New member
בעית הנגיעות

בעיית הנגיעות היא אכן בעיה מביכה. אך כידוע יש בחיינו קוים אדומים שאותם אסור לחצות כי בגילך אתה עלול להסתבך במה שנקרא הטרדה מינית. בכל זאת היות והצורך שלך קיים אתה חייב להמיר אותו באובייקט אחר. עצתי לך: אמץ חיית מחמד, מומלץ כלב. כלב מחזיר אהבה. הכלב יהנה מהליטוף שלך, הצורך לגעת יבוא על ספוקו, יראה טוב בחברה, וגם תהנה מחבר טוב. ההמלצה עובדת, הדוקטוראט שלי נכתב על הנושא והתוצאות היו מהירות וחיוביות. מומלץ בחום!!! ד"ר מיקי אברמוביץ

ד"ר אברמוביץ.. אפרופו כלבים וטיקים

עד לפני חודש גרתי בבית אחר עם שני כלבות. הן בהתחלה קצתל ניתרעו מהטיקים שלי היתי נושכת את הכלבה באוזן קצת והיא היתה נבהלת אבל משום מה לא נירתעה אחרי כמה זמן. לא הרבה זמן. ולפני שיש לי את הטיק של הנשיכה הזאת והכאב הפיזי על מישהו אחר באותו מיקרה אני מדברת על הכלבה אז לפני הטיק אני עושה כמו נשימות מהירות כאלו כאילו " מכינה את עצמי " לטיק הזה! והיא כשהיתה שומעת את הנשימות האלו היתה מרכינה קצת את הראש ובטוחני שהיא היתה יודעת שהיא עומדת "לקבל ביס" או איזה טיק על הפנים או על חלק אחר בגוף. אבל היא אהבה אותי ואני אותה . ועדין אוהבת אותה. סתם הייתי חייבת להגיב על כלבים וטורטניקים ובעלי חיים. המשך ערב ולילה טוב ונעים.,

השגיא

New member
ד"ר אברמוביץ תודה

בדיוק עכשיו אנחנו לקראת הכרעה אם לצרף כלב למשפחתינו או לא [בידיעה שהעול יפול עלי כנראה] .אחרי מה שקראתי, אני נוטה לטובת הענין. ומשהו ל-spats :אם אין לך ,אני ממליצה לך לרכוש את הספר של ד"ר אברמוביץ, הוא קריא מאוד ואפשר להראות אותו לחברים שלא מבינים מה כוללת תסמונת טוראט. ערב נעים לכולם.

מאז שאימצנו את הכלב שלי

גם הטיקים נחלשו וגם האובססיות. פעם כלבים נראו לי מלוכלכים והיה לי קשה ללטף אותם אבל אצלו משום מה זה לא מפריע לי ועכשיו אני גם מלטפת כלבים אחרים ולא נלחצת מזה ש"התלכלכתי" גם לגבי הטיקים הוא עוזר לפעמים שיש לי כמו התקף טיקים וממש המון טיקים רצופים בצורה ממש קשה אני נלחצת מאוד והוא רואה את זה וישר מתקרב אלי ומרים את היד שלי אם הראש שלו כדי שאני אלטף אותו או מביא לי את אחד המשחקים שלו והוא מצליח להרגיע אותי וברגע שהלחץ עובר הטיקים נחלשים לאט לאט אני לא יודעת איך זה עם כלבים אחרים הכלב שלי ממש מיוחד הוא תמיד מבחין אם משהו לא בסדר ובא לעזור. ארי גם מרגישה איתו מאוד בטוחה אני לא צריכה להסתיר את הטיקים או להסביר לו שיש לי טוראט הוא אוהב אותי בכל מקרה ולא משנה מה אני עושה והוא גם ממש ממש חמוד

שביק

New member
החתולה שלי ובעיות בריאות../images/Emo54.gif

לפני שנים גילדנו חתולה סיאמית בביתנו. אהבנו אותה והיא אותנו. בעלי לא הירשה לה להיכנס לחדר השינה אלא רק בשאר חדרי הבית. באותה תקופה עברתי ניתוח מסובך ברגל, דבר שהצריך שכיבה ממושכת במיטה. כבר ביום הראשון לאחר שובי מבי"ח, כאשר כל בני הבית יצאו מי לבי"ס ומי לעבודה, נותרתי לבדי במיטה. החתולה הגיעה לפתח הדלת, הביטה בי במבט שואל כאומרת: "אני יכולה להיות איתך ואזהר מאד?" כמובן שסימנתי לה: "כן". היא נכנסה ונתנה לי ללטף אותה, ניזהרה מאד מנגיעה או פגיעה ברגל החולה שלי וכך לא הייתי לבד במשך הבקרים עד שכולם הגיעו. כך היה במשך תקופה ארוכה עד שהחלמתי. אפשר לאמר שהיא ממש "קראה אותי" ואת כוונותי. היא נפטרה לפני שנים אחדות בגיל 10. אנו עדיין מתגעגעים אליה. שביק

spats

New member
תשובה לדוקטור מיקי אברמוביץ

שלום לך! בקשר לעצה שנתת לי אני רוצה להגיד לך שיש לי חתול כבר בערך 8 שנים ובאמת הבאנו אותו הבייתה כדי להקל על מצבי. החתול שלי מחזיר אהבה והוא מאוד חמוד ובאמת מצבי השתפר בזכותו. אך עדיין בעיית הנגיעות ממשיכה למרות שכתבת שהיא אמורה להפסק. מה גם שאינני יכול לגעת בחפץ מסוים כיוון שכדי להרגיע את הלחץ אני חייב להרגיש חלק גוף של משהוא. ובקשר לבעיית ההטרדה מינית שציינת מזה אינני מודאג כיוון שאני עושה זאת רק לאנשים שאני מכיר טוב ולא לאנשים זרים.

mickya

New member
חובה לגעת במישהו

SPATS היקר! בעיית הנגיעות שלך ממשיכה ואני מבינה שקשה לך להפסיק עם האובססיה הזו, עם זאת אני ממליצה לך לשיפור איכות חייך החברתיים להמיר את אובייקט הנגיעות באנשים למשהו אחר. אנו חיים בחברה ויש חוקים וכללים, אתה כבר בוגר, ואתה חייב להשתלט על עצמך, לדבר עם עצמך בלב. החברים שלך הם לא אובייקטים דוממים והם כועסים ובצדק, זה כבר גיל שבו אנשים בוחרים את המגע בו הם מעוניינים. באשר להמלצתי לכלב אין זה סותר את העובדה שיש לך חתול. אני מכירה הרבה משפחות שיש להם גם חתולים וגם כלבים. לגידול כלב יש יתרון בכך שהכלב מכריח אותך לצאת החוצה, יש כאן פעילות פיזית שהיא בפני עצמה מרגיעה, מרחיבה מעגלים חברתיים, אילוף הכלב למשמעת אף הוא חוויה בפני עצמה. באמצעות הקניית קוים אדומים לכלב תוכל להפנים את הקוים האדומים שאתה צריך לאמץ, כאדם שחי בחברה, שהרי אינך חי בבועה.באשר לענין ההטרדה מינית, אל תזלזל בדבר, אם לא תעבוד על עצמך בעתיד אתה עלול להקלע לבעיה. האמן לי שאני יודעת על מה שאני מדברת. זה קרה לילדים יותר צעירים. איני יכולה לפרט בפורום יותר, איני אומרת לך לוותר על הטיק רק מייעצת להמיר את האובייקט. בהצלחה, ד"ר מיקי אברמוביץ

spats

New member
אני מבין אבל...

מיקי באמת שניסיתי להמיר את את האובייקט למשהו אחר למשל ניסיתי ללחוץ על כתפיי בחוזקה אך זה עדיין לא עובד. אני באמת לא יודע מה עוד אפשר לעשות כדי להפסיק את זה. חוץ מזה ישנה בעיה נוספת, יש שני ילדים מהשכבה שלי שכל פעם שאני רואה אותם אני חייב להגיד את השם שלהם זה מעצבן אותם וכל פעם שהם רואים אותי הם מסתכלים עליי במין מבט של "אל תעשה את זה". קשה לי שלא להגיד זאת ובאמת הייתי רוצה למצוא דרך להפסיק את זה אם את מכירה דרך כל שהיא ספרי לי. דבר נוסף אשר משחרר אותי מהטיקים הוא שאני מנוי לחדר כושר ושלוש פעמיים בשבוע אני הולך לעשות כושר. זה משחרר אותי באופן זמני מבעית הנגיעות.

mickya

New member
התייחסות ל"אני מבין אבל"...

SPATS החביב, אתה רואה שאתה בעצמך עלית על המרות המשחררות אותך באופן זמני מבעיית הנגיעות. מה דעתך על פתרונות יצירתיים נוספים, אולי ללכת יותר לחדר כושר ולעבוד על מכשירים אחרים, לאו דוקא משקולות, מכשירים אירוביים למשל...או אימון גופני מחוץ לחדר הכושר כגון:ריצה, רכיבה על אופנים וכו' באשר לאמירת השם של שני הילדים, אפשר ללחוש כך שהם לא ישמעו ואתה תבוא על ספוקך. מקוה שנתתי לך קצת חומר למחשבה, זכור:יצירתיות היא חלק מהעניין!!! בברכה ד"ר מיקי אברמוביץ

spats

New member
בקשר לחדר הכושר

אינני יכול ללכת יותר לחדר כושר כיוון שהוא פתוח בימים מסוימים. לגבי עבודה על מכשירים אחרים אני לא עובד על משקולות כיוון שזה לא בריא, אני עושה הכל חוץ ממשקולות כולל ריצה שזהו חלק מן החמום. בקשר לאמירת השם זהו נראה לי פתרון טוב תודה על העצה.

שביק

New member
ל-SPATS

שלום רב לך וברוך הבא. שתי עצות לי אליך אשר כדאי לנסות. האחת לא להלחץ מהנגיעות ולהיות אתה בטבעיות.(הרי זה רק כלפי הקרובים לך) ולספר להם שזה לא בשליטתך ולא בכוונה רעה. הרי כל לחץ - מחמיר, ואתה לא רוצה להיות לחוץ. אפשרות שנייה היא להחזיק תמיד מטפחת או חתיכת פרווה שתהיה תחליף לחלק גוף. כך שיהיה תמיד זמין איתך. אלו עצות בלבד ותחשוב על כך. מאחלת לך בהצלחה. אהב את עצמך ויאהבו אותך כפליים. שביק

היי תיקי ../images/Emo13.gif

היי תיקי הרבה זמן לא היתי כאן.... אנחנו יודעים כמה ילדנו אוהבים חיות הבן שלי קנה אוגר, הוא מתהלך מאושר ושורק ושר כל היום מאושר... הוא רוצה שהאוגר ישן איתו בחדר? מה דעתך?! רצוי?כדאי?לא ישפיע? תודה ושבת שלום

שלום אמאלה היחידה1../images/Emo24.gif

אוגר זו חיה מאד חמודה,רק מלכלכת (אבל בינינו מי לא?!) ואם הבן שלך מאד רוצה וזה יעשה לו טוב ולא יהיה לו איכפת מהרעש (של הגלגל שלו)שיסתובב כל הלילה אז בבקשה רק שייקח אחריות על הטיפול בו. לשכנה שלי יש כמה אוגרים בבית היא בכלל "מתה" על חיות ואצלה לפעמים הם מחוץ לכלוב...וזה כל כך נחמד שהבנות הקטנות משחקות איתם ומלטפות אותם. אני באופן אישי לא מסוגלת להחזיק חיה בתוך הבית..הכלבה שלנו "ענקית" והיא בחוץ במלונה.

הלנה

New member
מכירה את הסימפטום אבל אין לי פתרון

שלום SPATS, גם לבן שלי יש את אותו סימפטום. הוא אף פעם לא הגדיר את זה כצורך לשחרר אנרגיה, אבל הוא עוד קטן יחסית (11 וחצי) וכנראה לא מכיר את המושג. אתה חושב שזה טיק? אני חשבתי שזה חלק מה- OCD. הוא מרגיש את הצורך הזה בעיקר אם מישהו נוגע בו. גם אני חושבת שזה יכול להיות בעייתי כשהוא נוגע בחברים, שיכולים להתעצבן מזה (הם לא יודעים שיש לו טוראט כי אצלו זה מאד לא בולט). אני כל הזמן אומרת לו שאם הוא צריך לגעת במישהו שיגע בי, או באבא שלו - שלנו זה לא מפריע, אבל כמובן שזה רק עוזר אם אנחנו ביחד.

spats

New member
בעייה נוספת

היי שוב שלום לכולם! יש לכם אולי פתרון לבעיית הצחוק שהזכרתי קודם? קורה לי רבות שאני מדבר עם אנשים מסויימים על משהו רציני ואז פתאום אני מתחיל לצחוק והם חושבים שאני צוחק עליהם. זה מביך אותי במיוחד ואינני יודע מה לעשות

למעלה