בעייה מנטלית, עזרה!

ofir1948

New member
בעייה מנטלית, עזרה!

מאז שאני זוכר את עצמי תמיד שמובילים עליי בכל דבר אני צונח ומקבל תבוסה, אם זה בחיים עצמם, בכדורגל, בטניס ופלייסטיישן, בכל! לדוגמה: אתמול שיחקתי עם חבר שלי טניס בהתחלה המשחק היה צמוד ולאחר מכן הוא הוביל עליי וקיבלתי תבוסה, לא קיבלתי תבוסה בגלל היכולת שלי, בגלל שנשברתי, נשברתי מנטלית, לצערי הראש שלי פועל יותר מהגוף... אני מכל דבר בחיים נשבר מהר ומרים ידיים מהר, אם מישהו מוביל עלייה במשהו אז אני נשבר עד הסוף... מה לעשות?

yonadavg

New member
מה בדיוק קורה?

האם אתה מאבד ריכוז? או למשל מתחיל להתבדח ולוקח את המשחק בצחוק?

ofir1948

New member
לא

אני שיא הרציני ואני מנסה להיות הכי טוב שאפשר אבל ההפך אני נוחת חזק! כיאלו זה בראש לאט לאט מתחיל לרדת, המוטיבציה יורדת הכל יורד כי אני אומר לעצמי שכלום לא שווה עכשיו הוא ניצח וזוהו לא משנה כמה אני יתאמץ, אבל אני משתדל להתאמץ ככה שאני יכול

yonadavg

New member
ייתכן והדבר קשור לסף תסכול נמוך

וייתכן שזה קשור לערך עצמי. בכל אופן צריך לשמוע עוד כדי לדעת יותר בבירור מה בדיוק קורה לך שם. נסה לעקוב אחר מחשבותיך ותחושותיך החל מתחילת המשחק ועד לאחריו. מה הציפיות שלך לגביו. הפנטזיות, הדימויים שעוברים בראש. המחשבות שקופצות לראש כשהשני מתחיל להוביל וכו'. תרשום לעצמך את המחשבות ומתוכן יהיה לך יותר קל להבין מה בעצם עבר עליך ומה המשמעות של המשחק עבורך. אתה יכול לנסות להעלות את השאלה גם כאן זהו פורום שעוסק בפסיכולוגיית ספורט. יהיה מעניין לשמוע את זווית הראייה של פסיכולוגית מתחום זה. אשמח גם לראות את תגובתה.

גרא.

New member
ofir1948,בלא לנסות לרדת לשרשי הבעייה שלך,כדאי

שתדע שספורטאים במיוחד יכולים להעזר בהיפנוזה בכדי להתגבר על חרדת בצוע,או שבירה מנטלית,כפי שאתה מכנה אותה.אפשר במצב של טרנס היפנוטי לחוות מצב של תחרות צפוייה,שבה אתה נתקל בכל מיני מצבים,ומתגבר עליהם.כך למשל יש כנרים שלפני הופעה משחזרים אותה בטרנס ההיפנוטי,מה שעוזר להם להתכונן טוב יותר לקראת ההופעה.כנ"ל גם ספורטי צמרת,ופחותים מהם.כדאי לך להתנסות בסוג הטיפול הזה,כמובן במדה ואתה מאלה המסוגלים להכנס לטרנס ההיפנוטי.

למעלה