בעייה מדיטטבית

khamala

New member
בעייה מדיטטבית

אני מתרגלת ויפסאנה בכל יום, כבר במשך חצי שנה. יש לי בעייה שאני לא מצליחה ברוב הזמן לעבור על כל אברי הגוף. אני נתקעת די הרבה זמן בכל איבר, כי אני לא מצליחה לחוש אותו. מה לעשות?

drall

New member
כנראה שויפאסנה לא מתאימה לך.

תנסי חושך או ג'ייבריש. תוכלי למצוא הדרכות ש\להן פה.

או

שהאופן המסוים בו את מתרגלת לא נכון או לא מתאים לך. לפני כמה זמן היה בקומונה (לינק בחתימה שלי) שרשור בנושא טעויות תרגוליות, את מוזמנת להציץ ולהתייעץ, אולי זה ייתן לך כיוון.

אינקה

New member
אפשרות נוספת

זה במקום להתעכב על כל מקום ומקום לבצע סריקות מהירות של הגוף אחת אחרי השניה כדי "להעיר" את התחושות ורק אחר כך לפנות לעבודה ממוקדת יותר. אפשר גם לעשות מקלחת ואף אמבטיה לפני התרגול, זה יכול להחזיר את המודעות לגוף.

dharmax

New member
->

בעיה ידועה. לדעתי, יש לך טעות תרגולית קלאסית ופשוטה (אך לא מבוטלת בחשיבותה בכלל). התשובה הקצרה: כאשר את מתבוננת בחלק בגוף ואינך מרגישה משהו במשך זמן הגדול מנאמר, חצי דקה, עברי הלאה בכל זאת. בדקי-נא בקומונה את השרשור לגבי טעויות תרגוליות, ושם תראי התייחסות גם לעניין זה. ברכות

שובטמה

New member
תגובה לבעיה מדיטטיבית......

תמשיכי למדוט,,, כאשר את נתקעת אז תחזרי למודעות לנשימה, זו העבודה שלנו ואל תיכנעי.. לשים לב לנשימה והמודעות לתחושות תגיע עם הזמן. אם את מרגישה שאת נמצאת באיבר מסויים תמשיכי הלאה על כל האיברים האחרים ותחזרי אליו אחר כך. מה שחשוב זה לשמור על ההמשכיות של ההתבוננות על כל האיברים והשאר יגיע מאליו. מי יתן וכל בני האדם יהיו מאושרים.

למעלה