בעייה מדאיגה חדשה...

בעייה מדאיגה חדשה...

לאחרונה בילי נוהגת להירדם רק עם ציצי. בהתחלה זה היה נחמד כי חשבתי לעצמי יופי הנה היא אוכלת עוד קצת.. ואז זה הפך להרגל והיום כשהיא עייפה היא פשוט צורחת עד שמקבלת ציצי ומייד נרדמת אחרי 2-5 מציצות. אין לי בעייה עם זה לטווח המיידי, הבעייה היא שאני פוחדת שזה יהפוך להרגל וכך אחרים לא יוכלו להרדים אותה אם לא אהיה בסביבה. הבעייה הנוספת היא שבילי לא מוכנה בשום אופן לקחת מוצץ... כמה שאני מתעקשת היא עוברת אותי! מה דעתכן?

לאה_מ

New member
לא כל דבר הוא בעיה ../images/Emo13.gif

תלוי איך מסתכלים על זה. יש לך מרדים אוטומטי מחובר לגוף שלך - את לא תשכחי אותו בטעות בבית, לא תצטרכי לחפש אותו כשהיא צורחת, לא תצטרכי לחבר אותו בסיכת בטחון לבגד שלה כדי שלא ילך לאיבוד... ובתור בונוס את מקבלת את הכיף הכי גדול שיש - תינוקת שנרדמת איתך, שהדבר האחרון שהיא רואה ומרגישה לפני שהיא שוקעת בעולם החלומות זה אמא. איזה תענוג. גם אורי לא לוקח מוצץ, והוא בהחלט משתמש בציצי שלי כמוצץ מדי פעם, אבל אני ממש לא חושבת שזו בעיה. נכון להיום זה מתאים לשנינו. ועוד דבר - כשאני לא בסביבה (אני עובדת מחוץ לבית, לפעמים אנחנו יוצאים בערב והילדים נשארים עם בייביסיטר, לפעמים אני יוצאת עם חברות והילדים נשארים עם בן זוגי) הוא נרדם יופי בלעדי. הם מאד חכמים. תסמכי על בילי.

גילאורי

New member
מכירה את הבעייה...

לילך, שלום. ביתי כבר בת שבעה חודשים ולמרות כל הניסיונות, אינה מוכנה לקחת מוצץ או לאכול מבקבוק. לאחרונה היא אוכלת קצת מכפית, אבל האמת היא שאני כבר ממש מותשת. הייתי מאוד רוצה ליגמול אותה מה"ציצי", אך איני מצליחה. אם תמצאי פתרון, שתפי אותי. (אתמול, לדוג´, הפסדתי שיעור התעמלות שמאוד חיכיתי לו , בגלל שהיא ינקה וינקה ולא הסכימה להפרד) לימור

Shellylove

New member
מסכימה עם לאה (כרגיל) ועוד...

אני זוכרת שכשהייתי במקומך התלבטתי באותה בעיה, אבל אז ראיתי שאני מעדיפה להרדים בשיטה במהירה ביותר (שהיא הציצי), מאשר ל"בזבז" את זמני בשיטות אחרות (נענועים וכו´). מה גם ששלי היתה תינוקת שישנה מעט מאד ביום וכשעשיתי חשבון ראיתי שאני משקיעה שעה בנסיון להרדים אותה ואז היא ישנה חצי שעה (במקרה הטוב) - מתמטית נראה לי "לא כלכלי". את המוצץ היא זנחה בגיל 3 חודשים וכלום לא עזר. נכון שזה הפך להרגל, אבל אני מוכנה, יכולה ומעדיפה אפילו לחיות ככה. אני מכירה הורים שצריכים לנסוע שעה עם התינוק באוטו, שעושים רונדלים עם העגלה בבית ועוד מיני שיטות למיניהן שלא נראות לי טובות יותר, אלא להיפך. בשורה תחתונה, זו החלטה שלך, כי את זו שתצטרך "לשלם את המחיר" שלה - האם להשקיע עכשיו שעות בלהרגיל את בילי לשיטת הרדמה אחרת, או להרדים אותה בדרך שהיא רוצה ולסמוך עליה שכשהיא תצטרך להירדם בלעדייך, היא תעשה זאת (ומנסיון - היא תעשה זאת).

tonti

New member
גם מתן חולה על הציצי של אמא שלו../images/Emo6.gif

ודווקא נורא כיף לי עם זה.... גם איתי הוא מסכים להרדם רק עם ציצי כמו שתארת אבל כשיש אנשים אחרי ואני לא בסביבה , הוא נרדם בלי בעיה! כנ"ל עם מוצץ, בחיים הוא לא יקח ממני. צודק. מה, הוא פרייר????

מאיה10

New member
מה שהיה אצלינו

הוא שתומר היה נרדם רק עם הציצי המון זמן ואני לא ניסיתי להלחם בזה. עם הזמן ואני כבר לא זוכרת בדיוק באיזה הזדמנות הוא גם למד להרדם בלי ציצי (אם כי הוא כן הסכים למוצץ) א-ז מה שאני מנסה להגיד שכל עוד זה מתאים לך לכי עם זה ואם את תשברי קודם רק אז תתאמצי למצוא פתרון, בינתיים תשמחי שהיא נרדמת כ"כ מהר, תומר היה מסוגל למצוץ גם עשרים דקות ויש כאן עוד כאלה.

אל תחששי

כשיגיע זמנה להרדם אצל אבא/סבתא ואת לא תהיי בסביבה, היא תמצא דרך להרדם גם אצלם. ההצעות הרגילות- נדנוד על הידיים, שירה, טיול בחוץ, וכו´- כיד הדמיון הטובה על המטפל ה"חלופי"
הרדמות על השד זה דבר רגיל אצל תינוקות יונקים ולא מהווה שום בעיה. בנושא של "תתרגל" אני רק יכולה להגיד לך שזהו הרגל טוב. אולי לא תמיד נוח אבל מבחינה בריאותית זה הרבה יותר טוב ממוצץ או חלילה בקבוק. בכל מקרה זה עובר עם הגיל. ואחר כך מתגעגעים לזה. בני למשל כבר מזמן לא נרדם עם הנקה והוא רק בן שנה וחודשיים. גם בקטע של מוצץ, נכון שזה לא כל כך נוח, ותמשיכי לנסות, יש הרבה שלוקחים בסוף, אבל- יכול להיות שהיא לא תרצה ואז אפשר בהחלט לגדל תינוק בלי מוצץ. ושוב הדוגמא הוא בני שזרק את המוצץ בגיל 8 חודשים ומאז אנחנו בלי. ותתפלאי, הוא לא צורח כל היום

למעלה