בעייה בעיניים

פיקסיסס

New member
בעייה בעיניים

שלום! יש לי כלבת פקינז בת שנתיים. בבוקר הבחנתי כי עין אחת שלה מתחילה להיעצם (כלומר להיות עצומה) והעין השנייה בסדר גמור. היא ממצמצת הרבה בעין הבעייתית ולעיתים היא נסגרת או שהיא מצליחה לפתוח אותה קצת. מה לעשות? תודה, אני ממש מודאגת....

עיניים בפקינזים

הי בגלל שלפקינזים יש עיניים בולטות (בלי להעליב) הם הרבה פעמים נפצעים ישירות בעין. פצע כזה יכול לגרום לכיב קרנית, וזה מסוכן - בלי טיפול מהיר ונכון זה יכול לגרום אפילו לאיבוד העין. גשי לוטרינר - עדיף עוד היום בחרום. ובינתיים - לא לשים שום טיפות מהבית או שטויות על העין!!

גן חיות

New member
שאלה לידע כללי בבקשה

הרבה פעמים ממליצים לנקות עין עם בעיה עם תמצית תה או תמצית תה קמומיל. כמו כן, הרבה פעמים ממליצים למרוח צינטומטצין או טרמיצין עד להגעה לווט. האם תה יכול להזיק?? קמומיל?? סינטומצין או טרמצין?? הרבה פעמים קורה עם הכלבתולים שלי או ההצלות שיש בעיית עיניים. עד עכשו נהגתי כך. מאז הסיפור עם ריי-ריי(פצועת העיניים) אני הבנתי שזה לא כל-כך פשוט. אפשר הנחייה?? כמובן עד להגעה לווט(לפעמים יש בעיות לוגיסטיקה)

תולי באיזה סוג של בעיה מדובר

כדי שיהיה יותר ברור: יש מצבים שחשודים מבחינתי לכיב בעין. פקינז זה אחד מהם. מצבים אחרים זה אם יש היסטוריה ידועה של מכה או שריטה (מקוץ או חתול), אם מדובר רק בעין אחת וזה הופיע בפתאומיות, אם העין נראית כואבת או מגרדת וכו'. במצבים אלה - משחה יכולה להזיק, והתעסקות יכולה להזיק. הטיפול כולל טיפות משלושה עד ארבעה סוגים, וחשוב לא להשתמש בחומרים שיש בהם סטרואידים. אם מדובר בדלקת ואין סיכוי שיש כיב בעין (וזה משהו שלא פשוט לדעת תמיד) אז אפשר לנקות קצת עם תמצית תה בתור שלב ראשוני. משחה הייתי משאיר בכל מקרה לאחרי בדיקה בגלל שצריך להתאים את המשחה לסוג הבעיה.

למעלה