בעייה בעוגה

tupac6

New member
בעייה בעוגה

הכנתי עוגה לפי מתכון באינטרנט, בתנור היא הייתה נראת מושלמת, אחרי שהוצאתי אותה מהתנור ומהתבנית לא רק שהיא ירדה, אלא גם היא ירדה בצורה מגעילה, ממש התקמטה, אני מצרף תמונה שתראו, הייתי רוצה לדעת למה זה קרה לי...זאת פעם ראשונה שאני מנסה להכין עוגה, זה ביאס אותי.

net the jet

New member
איזו עוגה זו ? נראה כמו עוגת גבינה ?!

אם תכתבו מתכון אולי יהיה אשר להגיד.
אם זו עוגת גבינה- אז גם לזה יש פתרון.

tupac6

New member
זאת עוגת גבינה

זה המתכון
750 גרם גבינות תנובה 9%
4 ביצים מופרדות לחלבונים ולחלמונים
5 כפות אינסטנט פודינג וניל
3 כפות קמח
3/4 כוס סוכר
1 גביע שמנת תנובה אוריגינל 15%
תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ משומנת.

1.מחממים תנור לחום בינוני(180),שמים בקערה את הגבינה,החלמונים,הקמח,הפודינג,חצי כוס הסוכר והשמנת ומערבבים.
2.מקפיצים את החלבונים עם יתרת הסוכר לקצף נוקשה ומקפלים לתערובת הגבינה,יוצקים לתבנית ואופים 50-60 דקות עד שהעוגה מזהיבה או עד שקיסם עץ ננעץ במרכזה ויוצא יבש.
3.מעבירים סכין בצד דופן התבנית לעוגה, מכבים את התנור ומצננים את העוגה בתוכו כשדלת התנור פתוחה.

net the jet

New member
זיהיתי נכון

אז קודם כל זה מה שקורה בגדול בעוגות גבינה.
אפשר לעשות כמה דברים שיעזור לשפר את הענין-
ראשית להנמיך קצת את חום התנור ( ואני מניחה שאם זו עוגה ראשונה שאםית, אתה לא ממש מכיר את התנור... לכל תנור יש קפריזות משלו ולומדים אותן עם הזמן... ) שנית, יש עוגות גבינה שמומלץ לאפות כשבתחתית התנור יש כלי עם מים- זה מפזר אשים במזן האפיה ועוזר לעוגה.
שלישית- עוגת גבינה היא אולי העוגה היחידה שאני לא מוציאה מהנור כשהיא מוכנה, אלא משאירה את הדלת קצת פתוחה ונותנת לה להתקרר בתנור. זה חשוב בעיקר בחורף בימים קרים, כי הפרש הטמפרטורות גורם לה לצנוח.

בכל מקרה בטוחה שהיא טעימה !
מקוה שעזרתי.

tupac6

New member
תודה רבה לך

אני בהחלט אנסה את הטיפים האלה בפעם הבאה. ודרך אגב מבחינת הטעם היא פשוט מושלמת, אני טופח לעצמי על השכם

tupac6

New member
נ.ב

לגבי העצה השלישית שלך, עכשיו נזכרתי שהעוגה ירדה בזמן שהיא הייתה בתנור, סגרתי את התנור כשהיא הייתה מוכנה וכעבור מספר דק ספורות עוד בזמן שהייתה בתנור, היא ירדה.

net the jet

New member
אולי פתחת יותר מדי פעמים לבדוק אותה ?

או דקרת בסכין/ שיפוד לבדוק אותה ?
עוגת גבינה היא עדינה, וכל שינוי קטן עשוי לגרום לה לצנוח.
בגדול עוגות גבינה מתחלקות לשני סוגים- האווריריות ( עם חלבונים מוקצפים ) - ואילו בד״כ צונחות יותר
והכבדות- אלו בסגנון הניו-יורק צ׳יזקייק. אילו למשל לא ממש עולות, וגם לא ממש צונחות.

למעלה