בעייה בחילוץ דיסק

שלומי ש6

New member
בעייה בחילוץ דיסק

קניתי לא מזמן אופניים מיד-שנייה, עליהם מותקנת מערכת בלם דיסק הידראולי של שימנו. במהלך הנסיעה הרגשתי שהדיסק (רוטור) נוגע ברפידות בנקודה מסויימת, כנראה שהדיסק התעקם מעט. כשניסיתי לפרק אותו מהנבה (גלגל קידמי) גיליתי לתדהמתי שאחד הברגים עליו שחוקים (ראש הבורג שחוק) וכל נסיונותיי להוציא אותו כשלו, המפתח פשוט מחליק בתוך הבורג. האם יש אפשרות להוציא אותו בדרך אחרת? את 5 הברגים האחרים הצלחתי להוציא בקלות.... האם אפשר לשבור את הדיסק על מנת לסובב את הבורג הסורר? מישהו אמר לי שאפשר לנסות לקדוח אותו עם מקדח דק - אבל אז יש מצב שזה יהרוס את הנבה. ניסיתי גם לדפוק עליו עם מברג ומכות פטיש (בכיוון הסיבוב של הפתיחה) וגם שמן WD40. שאלה נוספת, האם מתאם של דיסק רגיל לסנטר-לוק קל יותר לפירוק? וכמה זה צריך לעלות? האם אפשר להתקינו על כל סוגי האופניים?

nintense

New member
תקדח את הראש...

עד שיפול, תוציא את הרוטור ואת מה שנשאר מהבורג, תנסה להוציא עם פלייר פטנט. יש מתאם מסנטר לוק ל 6 ברגים, לא שמעתי על הפוך. בכל מקרה שיטת ה 6 ברגים טובה יותר.

nintense

New member
הכי חשוב כי היא לא מגבילה אותך...

להשתמש רק ברוטורים של שימנו, דבר שני הסנטר לוק מפתח חופש מסויים שמאפשר לרוטור לנוע בתוך צירו, דבר שמפריע במיוחד במעברים טכניים שבהם נדרשת נעילת גלגלים מוחלטת. היתרון היחיד שיש לסנטר לוק הוא חיסכון של גרמים בודדים.

dyego

New member
שלומי שלום....

1. אלא אם כן אתה מכונופן הייתי מציע לך לצבור קצת נסיון במכונאות אופניים לפני שאתה מתחיל לגעת במערכות רגישות לבד. תמיד יהיה שכר לימוד נלווה.......לא מתוך התנשאות אלא מתוך נסיון (אני שילמתי שכר לימוד
). 2. דיסק שנוגע ברפידות יכול להגרם מכיוון הקליפר/רפידות, מיקום הדיסק, עקמומיות בדיסק או התקנה לא נכונה של הגלגל. 3. דיסק עקום ניתן לישר בעזרת פלייר שהדיסק על הגלגל, על ידי זיהוי המקום העקום וישורו בעדינות. קליפר שאינו מכוון ניתן לכוון בעזרת הברגים המחברים אותו לשלדה........ 4. בורג סורר שתקוע בנאבה.......רק דרך אחת להוציא - בעזרת מקדח 2.5 קודחים חור של כ 0.5 ס"מ לאורך הבורג ואז בעזרת כלי מיוחד (ניתן לרכישה בחנויות כלים יקרתיות) שעליו הברגה הפוכה, המותקן על מברגה (עם כיוון סיבוב הפוך כמובן) מבריגים את הבורג החוצה. אני מכיר אנשים שזרקו נאבות לפח בשל בורג תקוע. אפשרות נוספת היא כמובן להחזיר את הברגים האחרים שפרקת ולסוע באופניים כך אחרי שטיפת בבעיה בצורה אחרת מבלי לפרק את הדיסק....

bikingstudent

New member
עוד פיתרון קצת פחות מסוכן מקדיחה

ללכת לרתך שיחבר בפיק חתיכת מתכת שטוחה לאותו בורג ואז ע"י סיבוב אותה חתיכה הבורג יצא החוצה
אישית ראיתי מישהו שהייתה לו בעיה דומה הוא הלך לרתך והוא חיברת לו חתיכה מלבנית דקה לבורג אנחנו פשוט הברגנו את הבורג החוצה בעזרת אותה חתיכה שהוא "הדביק" עליו שווה לנסות

giladz

New member
לי יצא לפרק כמה ברגים כאלה

במקום מברג תשתמש באיזמל והוא יפתח בקלות. זאת כמובן דעתי האישית ומניסיון על 2 ברגים סוררים. גלעד

oferbic

New member
הוצאת בורג בלי מברג

יש שיטה שעוזרת להוציא כל בורג באשר הוא, במיוחד כשנתקעים עם מברג או מפתח לא מתאימים: לוקחים קטר טוב, בעל קצוות מחודדים למדי, מכניסים את הקטר כך ששפיץ אחד בתוך הבורג, במקום שבו צריך להיות המברג או המפתח, ושפיץ שני תופס את ההיקף החיצוני שלו. לופתים חזק ומסובבים.

xX Parsi men Xx

New member
גם לי יש בעייה דומה

בשתי ברגים שמחברים את הסטם בסטירר אחד מהם ממש לא זז ואני חושב שהראש בורג שלו גם הלך. איך פותחים?אני צריך להוציא בשביל להחליף שילדה בקרוב..

danש

New member
מה שעבד אצלי

קדח בקצה הבורג השבור שני חורים קטנים באמצע שלו, שבור את המחיצה בינהם בעזרת איזמל דק או קדיחה נוספת, מה שתקבל הוא חריץ שבעזרתו תוכל לנסות לסובב את הבורג עם מברג שטוח. לפני שאתה מסובב את הבורג התז הרבה שמן סביב ההברגה

שלומי ש6

New member
תודה לכולם על העצות

אני ינסה בשלב הראשון ליישר את הדיסק או לכוון את הקליפרים, אם זה לא יצליח אני ילך עם זה למכונאופן, הבנתי שיש לו ציוד מקצועי לטיפול בבעיה כזאת...

למעלה