בעייה בהתקנה מחדש של WIN98

• פותח הנושא libal
  • פורסם בתאריך

libal

New member
בעייה בהתקנה מחדש של WIN98

כדי להתקין WIN98 SE , מחקתי את המערכת המותקנת והתקנתי מחדש (ללא פרמוט של ההרד דיסק כדי לא לפגוע במידע). הבעייה שקבצי המידע של WORD ו EXCEK -שמות המחיצות שהיו ושמות בקבצים השתנו שמותיהם למין בליל של אותיות אנגליות+עבריות (במקום עבריות ) ורק 8 תוים . האם יש פתרון פשוט לבעייה ? (מלבד לעבור על כל שם ולתקן ).

BluePrint

New member
לא להזיז את הקבצים בDOS.

שמות ארוכים, גם בעברית, יכולים לשרוד מחיקה והתקנה מחדש של מ"ה אם לא מזיזים אותם ברמת הDOS. אם הקבצים לא נמצאים תחת ספריית ההתקנה של חלונות או Program Files, אין שום סיבה להזיז אותם, והם יחזרו לשמותיהם הארוכים ברגע שמערכת תוכל לקרוא אותם.

libal

New member
תודה רבה אבל

אני מודע לכך , ולא הזזתי או העברתי את הקבצים בדוס. ההבדל היחידי הוא שבמקור גרסת הWINDOWS היתה WIN98 וכעת שמתי WIN98SE . לא ברור לי העניין . השאלה היא כעת מה עושים אם בכלל יש מה לעשות כדי לתקן את המצב , מלבד כמובן לעבור קובץ קובץ ולשנותו חזרה לשמו המקורי .(יכול להיות שה SCANDISK לפני ההתקנה שינה את השמות שלדעתו היו שגועים ) .

BluePrint

New member
אם כך אז אני לא יודע.

Scandisk מתעלם משמות מוזרים, אפילו שמות בעברית של חלונות, שהם בלתי ניתנים למחיקה בDOS, וגם אם הוא כבר מוצא תקלות, הוא לא מזיז קבצים אלא יוצר חדשים בספריית השורש כדי שיהיה אפשר לשנות את שמם למשהוא בעל ערך. ד"א, אני שמרתי על שמות קבצים ארוכים מ-95 ל98SE, בעברית, באנגלית, במעורב, וממוספר. אצליך קרה משהוא בנוסף למחיקה\התקנה, וכנראה שלעבור על כל הקבצים אחד אחד זה הפתרון היחידי.

למעלה