בעייה באקסס 2003

stam a

New member
בעייה באקסס 2003

שלום לכולם! שאלה למומחי אקסס, בתקווה שיש כאן... יש לי טופס שמציג רשימה, נגיד של פרוייקטים. הוא שולף רק את השם שלהם. יש לו איזה WHERE נחמד ככה שהוא לא מציג רשימה מלאה. בדאבל קליק על שורה כלשהי הוא מריץ מקרו שפותח טופס עבור פרוייקט בודד עם כל פרטי הפרוייקט. הוא שולף את כל הרשומות הרלוונטיות שהגדרתי בטופס הראשי. הבעיה - כשאני לוחצת דאבל קליק הוא מציג את הפרוייקט הראשון ברשימה, וכמובן שאני רוצה את זה שלחצתי עליו. ראיתי שיש במקרו אופציית "Go To Record" אבל בשביל זה אני צריכה לדעת מה מספרה של הרשומה (שמשתנה כמובן בהתאם לשליפה בטופס הראשי...). למישהו יש פתרון עבורי? תודה מראש!

ub65

New member
זאת לא בעיה של אקסס לדעתי

או שהלחציה על הרשומה לא גורמת לאותה רשומה להיות הרשומה הנוכחית. או שהפקודה לפתוח את הטופס להצגת הפרטים המלאים לא כולל את הקטע של הקריטריון . דוגמא לפקודה:
DoCmd.OpenForm "Projects", , , "project_ID="&" ' '"& me.project_id &" ' "​

stam a

New member
אני לא משתמשת בקוד, אלא במקרו

איך אני גורמת לאותה רשומה להיות הרשומה הנוכחית?

nefertity

New member
בכל זאת במקום מקרו

אני מניחה שאת לא מכירה את הקוד.. אז שימי כפתור חדש ליד השדה שאמור לפעול בדאבל קליק. אם את עם Wizardפועל הוא ישאל אותך מה את רוצה שהכפתור יעשה את בוחרת בפתיחת טופס ובוחרת את הטופס הרצוי אחרי זה הוא ישאל אם להציג את כל הרשומות או רשומה ספיציפית, את בוחרת באפשרות השניה ובוחרת את השדות שלפיהם הוא מזהה. אם אין לך את השדה המזהה בטופס (מפתח) את חייבת להוסיף אותו. הוא יכול להיות לא גלוי זהו תבדקי אם זה עובד.. אם כן כל מה שאת צריכה לעשות זה להעתיק את הקוד שהתוכנה כתבה לך לכפתור שרצית במקום הכפתור הזה. זה דרך טובה ללמוד להכיר את הקוד. מקרויים באקסס מאוד בעייתיים ובמעבר ממחשב למחשב הם נתקעים

למעלה