בעייה באי ביי

Crazy fritzY

New member
בעייה באי ביי

אהלן חברה יש לי בעייה ואשמח אם תוכלו לייעץ ולעזור לי: לפינ חודשיים קניתי פריט באי ביי, והוא עדיין לא הגיע. שלחתי מייל לבחור שממנו קניתי את המוצר (חנות בהונג קונג) ונאמר לי שהחבילה נשלחה ביום שלאחר ההזמנה. בנוסף הבחור בדק עם רשות הדואר שלו וראה שהחבילה נשלחה. הוא נתן לי את מספר החבילה בכדי שאבדוק עם רשות הדואר שלי. בדקתי והדואר אומר שמספר ההזמנה לא קיים. מה אני יכול לעשות? תודה רבה לכל העוזרים.

ozitex

New member
יש מה לעשות!

1.פנה לשולח ואמור לו שהמוצר לא הופיע וכי אתה מבקש או מוצא חלופי או החזר כשפי. אין מה לעשות, עדיין מכל בחינה אי הגעת מוצר גם אם לא באשמת השולח הישירה הוא אחראי על הגעת המוצר. 2.אם לא תיענה בחיוב פנה לחברת האשראי, דרכה שילמת באמצעות כרטיס אשראי אני מניח, והגש בקשה להחזר כספי עבור אי הגעת מוצר. בהצלחה.

ozitex

New member
אני יוצא מנקודת הנחה

שקונים, במיוחד כאלו חדשים לא משלמים מבאלאנס בפייפל מאחר והם לא מוכרים אז אין להם כסף בחשבון הפייפל שלהם. ברוב המקרים זה כך. מי שמשלם דרך הבאלאנס לא יכול, כידוע לפתוח דיספיוט אחרי 45 יום ממועד התשלום.

../images/Emo45.gif אבל שמעתי על פעמים שבהם חברת האשראי

סירבה לעשות צ'ארג' בק מסיבות מטופשות...

ozitex

New member
תירוצים של חברות אשראי

פעם הבן שלי הזמין קורס ומסר פרטי אשראי בטלפון. לאחר יום הוא התחרט וביקש לבטל .הוא לא חתם על דבר. בית הספר סירב לבטל את התשלום בטענה שהיתה התחייבות. בתחילת החודש הכרטיס שלו חוייב בסכום הפיצוי שנקבע על ידי בית הספר. בשיחת טלפון שהוא עצמו ערך עם חברת האשראי (לאומי קארד אגב) ניסו למרוח אותו בטענה שאי אפשר לבטל התחייבות וכי התשלום חוקי. בשיחת טלפון שאני ערכתי, לאחר שהבהרתי למנהל שירות בחברת האשראי שאני יודע טוב מאוד את חוק האשראי וכי גביית תשלום ללא חתימה על חוזה ו/או ועל שובר חיוב אינה חוקית, הוא השתכנע (מעניין... למה כשמדבר בוגר בעל נסיון תמיד קורים "ניסים"..חח) והחזיר את הכסף לאלתר. כמובן שהוא טען שזה עד שתעשה בדיקת הוכחה עם המחייב ובמידה וההוא יביא הוכחת התחייבות חתומה (!!) הכסף ייגבה שוב. זה קרה לפני חודשים רבים, לא שמענו מהם מאז...

שלום ozitex,

אנו מצטערים לשמוע על חווית השירות השלילית שחווית ונעשה כל שביכולתנו לתקן את הרושם שנוצר. ציינת בהודעתך שבשיחה של בנך מול מוקד שירות הלקוחות שלנו, הוא נענה כי לא ניתן לבטל את ההתחייבות כיוון שהתשלום חוקי. יש לציין שדינה של עסקה טלפונית כדין עסקה פרונטלית בה התבקש מבצע העסקה לחתום על טופס. בדומה לעסקה טלפונית מול חברת כבלים למשל, שמחייבת כמו כל עסקה אחרת. ביטול התחייבות בכרטיס האשראי אינו חוקי ממש כמו ביטול צ'ק, אלא במקרים יוצאי דופן. משתמע שאכן מדובר במקרה יוצא דופן לאור העובדה שכבר יום למחרת ביצוע העסקה, התחרט בנך וביקש לבטל אותה. משתמע שבשיחת הטלפון שלך עם מוקד השירות שלנו הגעת להבנה עם אותו מנהל מוקד איתו שוחחת וכספך הושב לך במלואו. כתבת גם שאותו מנהל מוקד ציין שיש לבצע בדיקת הוכחה עם החברה מולה בוצעה העסקה ועל החברה להמציא הוכחת התחייבות חתומה, אך עדיין לא שבו אליך עם תשובה. אנו מעוניינים לבדוק את המקרה הנ"ל במטרה למנוע הישנות הדברים ולוודא שהעניין טופל לשביעות רצונך המלאה. את מוזמנת לפנות אלינו לכתובת המייל- [email protected], בפנייתך אנא צייני שם מלא ופרטי יצירת קשר ונציג מטעמנו ייצור איתך קשר בהקדם. נשמח לעמוד לשירותך גם בעתיד, צוות לאומי קארד online.

ozitex

New member
אווו..קוראים אותנו כאן מחברות אשראי.. ../images/Emo13.gif

זהו חידוש מרענן. ולעניין. כחברת אשראי אתה וודאי מכיר את המינוח "עסקה במסמך חסר" דהיינו , בתרגום חופשי עיסקה שבוצעה בדרך כלל לא באופן פיזי- דרך הטלפון או דרך האינטרנט. ככזו, מאחר והקונה לא חתם על מסמך, קיימת עילת תביעה להחזר (באנגלית chargeback) כשהעילות המובילות בדרך כלל להחזרים כשאין חתימת בעל הכרטיס הם אי הגעת מוצרים, שימוש לא נאות בכרטיסי אשראי (על ידי לא מורשים/גניבה וכדומה) ומקרים קיצוניים אחרים. אתה לא צודק בהגדרתך שביטול עיסקת אשראי דומה לביטול צ'ק וזאת מהסיבה ההגיונית שצ'ק ניתן מרצונו וביוזמתו של בעל הצ'ק וממילא, הוא חתום על ידו בחתימתו האישית המאושרת בבנק, לעומת עסקת אשראי שבה , כשאין חתימה פיזית מאושרת של בעל הכרטיס, אין ודאות לגבי זהות מזמין השירות או המוצר ולכן, אין דין זהה בין אשראי לצ'ק כפי שהגדרת. זה אגב, גם ברור לך ש ג ם עיסקת אשראי שבוצעה למשל על ידי קרוב משפחה של בעל הכרטיס למשל בנו או בתו הקטינים (מקרים נפוצים בהם הורים נותנים את הכרטיס שלהם לילדיהם לביצוע קניות) - עיסקאות אלו אינן חוקיות ואל יחזיקו מים בבית המשפט מאחר וחובה על בעל עסק לזהות את מבצע עיסקת האשראי כבעליו של הכרטיס עצמו וכל זאת פיזית ממש. לגבי העיסקה שביטל בני הרי שהמקרה כאן פשוט. אמנם הוא מסר את פרטי הכרטיס שלו אבל לא חתם על שובר כלשהו שלא לדבר שלא נחתמו מסמכים כלשהם כגון הסכם או חוזה שנשלח אליו ע"י נותן השירות ולא הוחזר חתום, אני כבר לא מדבר על פרק הזמן הסביר (יום אחד) שעבר בין הזמנת השירות לבין ביטולו.. ולכן, לכל הדיעות זו היתה עיסקה לא תקפה. ובכלל, אני מנצל את ההזדמנות הזאת למחות על מדיניות הגזילות של גופים במשק וזאת ג ם בחסות חברות האשראי העושות ברכושם וכספם של אנשים כבתוך שלהם. העובדה שיש ברשותו של אדם כרטיס אשראי והעובדה שפרטיו נמסרים מרצונו הטוב לגופים שונים , אינה מהווה אישור לגביית כספים שלא כחוק. פרנסתם של חברות האשראי באה מהלקוחות המשלמים להם עמלות דהיינו נותני השירותים והעסקים ולכן, על רקע זה מובן, אם כי לא מקובל !!! הניסיון הפסול לכשצמו לנסות לתת גיבוי לעסקים אלו בבואם לגבות כספים שלא כדין! בברכה.

למעלה