בעיטות או אגרופים?

tongi israel

New member
בעיטות או אגרופים?

לאורך כל שנותי באומניות הלחימה ניתקלתי באנשים קשים מאוד,שלא יכלו להרים רגל גם לאחר הרבה שנות אימונים,לדעתי פשוט מבנה גוף,ולעומתם אנשים גמישים מאוד ששפגט זה השם האמצעי שלהם.השאלה האם יש להתאים את אומנות הלחימה למבנה גוף?

RoyceGracie

New member
בהחלט !

כל אחד צריך לקחת את המעלות שלו ולחזק אותם, ולהתאים את סגנון הקרב שלו לנתונים הפיזים שלו. אדם נמוך יעבוד הרבה על כניסה פנימה בעוד שאדם גבוה יעבוד על עבודה בנסיגה. בברכה

התאמה אישית של טכניקות לאדם

לדעתי בהחלט יש אמנויות לחמה שמתאימות למבנה גוף אחד ופחות לאחר, בדיוק כשם שזה קיים במקצועות ספורט אחרים:
אדם גבוה ורזה באתלטיקה יתאים יותר לקפיצה לגובה, ובאמנויות לחימה הוא יתאים למשל לטה קוון דו.
אדם נמוך יותר ומוצק יתאים באתלטיקה להרמת משקולות, ובאמנויות לחימה למקצועות האבקות. זה כמו שיש אמנויות לחימה שמתאימות לאופי מסויים ולא לאחר: אדם תחרותי ואגרסיבי יעדיף ללמוד שיטות מגע מלא עם אפשרות לתחרויות זירה, ומישהו פחות תחרותי ובעל אופי יותר רגוע אולי יעדיף ללמוד שיטות לא תחרותיות ללא מגע מלא. אם אני אמשיך את העניין, אז גם אחרי שמישהו בחר ללמוד אמנות לחימה כלשהי, עדיין יש תרגילים שמתאימים לו יותר ופחות. כפי ש-RoyceGracie כתב, אדם גבוה יעדיף לשמור את היריב שלו רחוק ולשלוח לו משם מכות, בעוד שאדם נמוך יעדיף להכנס קרוב ולהכות מטווח קצר. על הקרקע מי שיש לו רגליים ארוכות יסתדר בנוח במצב גארד, בעוד שמי שהוא קצר יותר יעדיף להיות "למעלה". לכל מתאמן סביר להניח שיש טכניקות שהוא אוהב ומתאימות לו וכאלה שהוא פחות חובב. כמתאמנים באמנויות לחימה כדאי ללמוד כמה שיותר, אבל בעת קרב אמיתי ליישם מה שהולך הכי טוב. רן.

יוסיא

New member
ברור שכל אחד ילך לפי גופו גם אם הוא

לא יודע זאת . אדם שהוא לא גמיש ולומד למשל קארטה , שבה יש גם אגרופים וגם בעיטות גבוהות, יעדיף אם במודע ואם לא לחזק ולאהוב יותר את האגרופים שבעניין ואדם אתלט יעדיף לפתח את הבעיטות שלו. כשאני רציתי ללמוד אמנות לחימה והתייעצתי איתכם חברי הפורום , ישר ציינתי שאני לא אדם בעל מבנה אתלטי יותר מדיי ואני אישית מעדיף עבודת ידיים כי הקורדינצייה שלי בידיים היא יותר טובה מאשר ברגליים. לפי הצרכים הללו בחרתי לי את אמנות הלחימה ואני שמח על שהחלטתי כך. אין זה אומר שאדם לא גמיש לא יכול לפתח את הגמישות שלו ולהגיע לשפגט , פשוט הדרך תהיה יותר קשה ולא טבעית. אדם צריך לדבוק במה שהוא טוב בו.

כל תחום ניתן לשפר

השאלה היא כמה מאמץ צריך להשקיע. ניתן לשפר כושר גופני על מרכיביו השונים: סיבולת לב-ריאה, כח, גמישות, קואורדינציה, מהירות תגובה... כדאי מאוד שאמנות הלחימה שאתה בוחר תתאים לך למבנה הגוף, לאישיות, לשאיפות ולרצונות שלך מה אתה מעוניין לקבל מאמנות הלחימה וכו'. אחרי שבחרת א"ל, כדאי להשקיע וללמוד כמה שיותר באימונים, ובקרב כדאי להתמקד במה שאתה שולט בו הכי טוב.

לא, אין צורך להתאים למבנה הגוף

אלא אם אתה הולך להיות ספורטאי מקצועי ואז אין שאלה בכלל. בהנחה שאתה עוסק באומניות לחימה כתחביב, הכי חשוב להתאים את אומנות הלחימה שבחרת למבנה האישיות שלך ולתשוקות המניעות אותך. לפי היגיון ההתאמה שכתבו המגיבים לפני, לכל בעלי הנכויות הפיזיות(קטועי גפיים למשל) לא תהיה נגישות(תרתי משמע) לאומניות לחימה ולספורט בכלל.

לדעתי זה חשוב גם להתאים גופנית

אני מסכים מאוד שצריך להתאים את אמנות הלחימה שאתה בוחר גם לאופי שלך כפי שגם כתבתי בהודעה למעלה, אבל לדעתי זה חשוב גם להתאים גופנית, כי אם אמנות הלחימה בה בחרת לא מתאימה לך, אז אתה עלול להתאכזב ולפרוש ולא להתקרב לאמנויות לחימה יותר בכלל. אחרי שבחרת ללמוד א"ל כלשהי, אתה תתאים אותה אליך, למבנה הגוף שלך ולסגנון העבודה אותו תפתח ושיתאים לך.

roy33itc

New member
לדעתי הכי טוב ללמוד אמנות "רחבה"

ובתוכה לחפש מה הנישה שלך. בעיטות?,עבודת קרקע? הטלות? וכו'

tongi israel

New member
אהלן איתן!

למרות שאני מסכים איתך,בכל זאת יש אנשים שמגעים לאומנות לחימה בשאיפה גדולה אינם מכרים את גופם מספיק טוב,ועל השיעור הראשון מבקשים מהם לבעוט בגובה הראש הבחור ששמנו מבקשים זאת לא מסוגל ואולי לא היה מסוגל לעולם לעשות זאת,מה אתה חושב שיקרה לבחור לאחר מסר כזה. האם אתה חושב שניתן ללמד קטועי גפיים טאי קואן דו,או לקטועי ידיים איקידו או גודו? לדעתי צריך לחשוב על כל האספקטים לפני שמקבלים תלמיד,איך עושים זאת זו שאלה אחרת,מחפש תשובה.

זו כבר שאלה של הדרכה נכונה

לתת לחניך מתחיל (ולא רק מתחיל) רף גבוה מדי עלול לגרום לו לפציעות ותיסכול, בעוד שרף נמוך מדי עלול לשעמם. מה שצריך לעשות זה לתת אתגר באימון, אבל לא משהו שהוא יותר מדי מעל היכולת, אלא קצת מעל, וכל פעם להעלות.

חובתנו כחברה לתמוך במוגבלים

אנשים בעלי מוגבלויות (וזה יכול להיות מקושי התנהגותי ועד יד קטועה) הם לא יצורים נחותים טעוני-שיפור אלא חלק מהגיוון האנושי והם קודם כל בני אדם. אולי בגלל שזה דורש יצירתיות יותר גדולה זה עשוי להפחיד חלק מהמאמנים המעדיפים להיות נתונים בתוך סד הדוגמטיות ושלל הדיעות הקדומות ולאמן רק את מי שקל לאמן אותו(חלק מהמאמנים, למשל, חושבים שנשים הם יצורים מוגבלים שלא ניתן ללמד אומניות לחימה או גברים שעברו את גיל 50 וזה עוד לפני שדיברנו על קטועי גפיים). אני באמת חושב שרוב המאמנים מעדיפים לאמן את מי שקל לאמן אותו. לגבי מה שכתבת בתחילת דבריך, לא סביר לצפות באימונים הראשונים לפתח יכולות גבוהות. והמסר שצריך להיות מועבר ע"י המאמן הוא שיש צורך בסבלנות ושהתהליכים הכרוכים בלימוד מוכרחים להיות קשורים גם בזמן. גם אם הבחור לא יוכל לבעוט לעולם לגובה הראש מסיבה פיזית כלשהי הוא אולי יכול לבעוט לצלעות או לירך, לא צריך תמיד להטפל למה שאי אפשר ולראות בו את חזות הכל אלא לכוון את האור לפטנציאל שאפשר לפתח. אני חושב שהספורט המקצועני מקרין בהיבט הזה מסרים שליליים של שאיפה לשלמות היוצרת תיסכול אצל בעלי מוגבלויות מכל סוג שהוא.

Pyongwon

New member
לא משנה מבנה גוף, לא משנה גמישות

לא משנה כלום - במיוחד לא בהתחלה. אתה (או את) תמצא את המקום שמתאים לך ביותר, עם המאמן שמתאים לך ביותר. זה הכל. אח"כ הגוף ישתנה בהתאם. בטאקוונדו - תהיה יותר גמיש, תהיה יותר גבוה. בג'ודו, תפתח פלג גוף עליון. אבל הכי חשוב - שתהנה! ג'ס.

בג'ו-ג'יטסו נהיים יותר יפים ../images/Emo153.gif

זה לפחות מה שהבטיחו לי כשנרשמתי... בינתיים אני חוטף מכות בשקט כבר כמה שנים ומחכה בסבלנות שזה יקרה...

nage

New member
חיים זוט היה אומר...

"הכי טוב לבעוט לברך" אני לא שמעתי בעצמי אלא מחברים שלמדו אצלו, הם גם טוענים שהוא היה (ומן הסתם עדיין) אומר זאת מכיוון שהוא לא יכול לבעוט גובה יותר.

למעלה